Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Mare Mulder: ‘Als ik geen zin heb om te betalen op een terrasje zit ik hier’

Door Sara Assarrar 15 juni 2019

“Wat ik zo leuk vind, is dat de stad op cultureel gebied in opmars is. Zo worden er steeds meer dingen georganiseerd om jonge talenten te stimuleren”, laat de 18-jarige HKU student Mare Mulder weten. Kunst en cultuur is net zoals Amersfoort een belangrijk deel van haar leven. Zij deelt met ons haar favoriete plekken.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Landgoed Schothorst

johan van eijden

“In het bos dichtbij Winkelcentrum Emiclaer ligt Landgoed Schothorst. In het gebied vind je een oude villa met een koetshuis, een oude proefboerderij en geiten!!! Laatst tijdens het wandelen, kwam ik hier toevallig weer terecht. Ik moest toen gelijk weer denken aan hoe bijzonder ik deze plek vond. Er kwamen ook allerlei kinderverhalen omhoog over hoe leuk ik het vond om in de natuurspeeltuin te spelen en hoe vaak ik wel niet op mijn bek ben gegaan door de slingerschommel.”

KAdE

Foto: Facebook Kunsthal KAdE

“KAdE is mijn favoriete museum in Amersfoort. Maar je kunt ook niet anders van me verwachten als kunststudent met een museumjaarkaart. Ik kom er echt heel erg vaak. De collectie is heel wisselend en het is elke keer weer een verrassing als je binnenstapt. Doordat het in mijn eigen stad zit en het niet té groot is, vind ik het heel leuk om er vaak even langs te gaan. Ook leuk vind ik dat de meeste projecten die er tentoongesteld worden van mensen hier in Amersfoort zijn. Het museum is trouwens voor elke gelegenheid goed, ik heb er bijvoorbeeld mijn eerste date met mijn vriend gehad.”


Meer over Kunsthal KAdE ontdekken?

Kunsthal KAdE bezienswaardigheden

Geopend11:00 - 17:00

Eemplein 77, Amersfoort

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Buuf in de Serre

Foto: Facebook BUUF in de Serre

“Buuf in de Serre is een heel erg gezellig tentje met een groot aanbod aan zoete taarten en broodjes. Binnen is het lekker knus en buiten zit je heel erg leuk onder de bomen. Als ik daar ben, voelt het altijd een beetje alsof ik in iemands achtertuin zit. Het is er namelijk lekker rustig en het ligt een beetje verstopt. De eigenaresses van de zaak zijn heel erg aardig en bakken alles helemaal zelf. Het lekkerste wat ik er heb gegeten, is hartige taart met spinazie en cashewnoten. Zelfgemaakte limonade bestel ik er ook altijd bij. Jammer vind ik dat de hartige taarten van de menukaart zijn afgehaald. Hopelijk staan die er binnenkort weer op.”


Meer over BUUF in de Serre ontdekken?

BUUF in de Serre koffiebars

Geopend10:00 - 18:00

Kleine Haag 2, Amersfoort

Bekijk meer:koffiebars

Monnikendam

“Rond deze tijd staat het in de Monnikendam altijd helemaal vol met krokussen. Het is dan weer tijd voor mijn moeder, mijn broertje en ik om onze jaarlijkse fotosessie te houden. We maken er altijd een staand portret, een rennende foto, een zittende foto en een foto van mijn broertje en ik samen. Vanaf dat ik ben geboren tot aan nu heb ik van elk jaar weer een paar foto’s van deze plek. Ik ben er eigenlijk gewoon opgegroeid. We hebben weleens een jaar geprobeerd ergens anders foto’s te maken, maar dat was lang niet zo speciaal als deze plek. We komen hier dan ook altijd weer terug. Ook heel belangrijk is onze favoriete boom, deze leent zich goed voor onze foto’s.”

Burgemeester Brouwerplantsoen

Bron: Facebook Burgemeester Brouwerplantsoen

“Op het burgemeester Brouwerplantsoen worden altijd heel veel festivals gehouden. Afgelopen weekend was Lepeltje Lepeltje er bijvoorbeeld weer en ieder jaar staan er ook altijd acts van mijn favoriete festival Spoffin. Daarnaast is het ook gewoon een hele fijne plek om te zijn. Je hebt uitzicht op de Eem, het oude gebouw van KAdE en de Koppelpoort. Het ligt ook heel dicht bij de stad en het is er erg groen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik er niet zo vaak ben, als er niets bijzonders is. Maar als ik in de stad ben en geen zin heb om te betalen op een terrasje dan is dit the place to be.”

Leuk volgens local

Wil jij ook jouw favoriete plekken in Amersfoort delen? Laat het ons weten!

Leuk volgens Mieke Smit: ‘We gingen elke woensdagmiddag naar het Randenbroekerbos’

“Hoe leuk de vakantie ook wel niet was, als we weer op de Arnhemseweg onder de bomen door rijden, vo...

Leuk volgens local Dirk-Jan: ‘Soms wens ik dat ik niet de eigenaar van Corazon Bakery ben’

Leuk volgens Sara: ‘Met een bolletje ijs van San Marco waan ik me voor even in Italië’

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.