Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Manon: ‘Mijn werkdagen bij Boekhandel Veenendaal zijn nooit hetzelfde’

Door Sara Assarrar 22 juni 2019

“Amersfoort is een prachtige, historische stad. De geschiedenis ligt letterlijk onder onze voeten”, zegt Manon Mesdag (55). Als je Boekhandel Veenendaal bezoekt kun je haar, als hoofdverantwoordelijke van de non-fictie afdeling, op de bovenste verdieping vinden. Manon woont sinds 1985 in Amersfoort en heeft de stad door de jaren heen zien veranderen.

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Binnenstad

Foto: Marisa Broekhuizen

“Mag ik de binnenstad in zijn geheel als één favoriete plek benoemen? Want alles eraan vind ik echt fantastisch. Het is een kleine en fijne binnenstad met een mooie samenhang tussen behoud en vernieuwing. Ik heb de stad leren kennen toen ik 34 jaar geleden op zoek was naar een kamer. Toen ik er ging rondwandelen, was ik erg onder de indruk van de intimiteit. Ook de geschiedenis hier fascineert me. De gedachte dat de complete binnenstad nauwelijks is veranderd sinds 1650 is toch fantastisch? Je zou nu nog steeds met een kaart van vroeger de weg kunnen vinden.”

Boekhandel Veenendaal

Foto: Sara Assarrar

“Ja, ik kan het niet laten, maar een van mijn favoriete plekken is domweg de plek waar ik werk. Mijn werkdagen zijn heel verschillend. Aan de ene kant krijg je al je vaste klanten langs, die voor het grootste deel in de binnenstad wonen. Daardoor voelt het soms als een gezellige, dorpse boekhandel. Aan de andere kant krijg je ook heel veel dagjesmensen die de stad binnen dwalen. Die mag ik dan hier ontvangen en informeren over de stad. Ik ben zo verknocht aan Amersfoort dat ik het geweldig vind als ik er met mensen over kan praten. De boekhandel is voor mij een speciale plek.”


Meer over Boekhandel Veenendaal ontdekken?

Boekhandel Veenendaal boekhandels

Geopend09:30 - 18:00

Langestraat 33, Amersfoort

Bekijk meer:boekhandels

Kafé van Zanten

“De allerlekkerste tosti die ik ooit heb gegeten, was bij Kafé van Zanten. Ik dwaal er telkens weer binnen, als ik een lekker biertje wil halen of een snelle hap wil eten. Er heerst een ontspannen atmosfeer. Ook vind ik het leuk dat alle leeftijdsgroepen hier terecht kunnen; van studenten tot mensen met jonge kinderen tot ouderen. Telkens als ik hier kom, zie ik weer hoe makkelijk dat zich allemaal zo bij elkaar voegt. Daarnaast is het personeel heel relaxed en bekwaam. Ze weten je goed te informeren over de verschillende bieren die ze op de tap hebben. Ik voel me hier thuis.”


Meer over Kafé van Zanten ontdekken?

Kafé van Zanten restaurants en horeca

Geopend10:00 - 02:00

Bloemendalsestraat 2, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Museum Flehite

Foto: Facebook Flehite

“In museum Flehite wordt mijn honger naar nieuwe informatie over de geschiedenis van Amersfoort gestild. Het museum geeft namelijk een prachtig beeld weer van de historie van onze stad. Ik zie er regelmatig mooie en nieuwe tentoonstellingen die ik zeker de moeite waard vind om te bezoeken. Ze hebben ook een prachtige maquette die je een totaalbeeld van de stad geeft. De medewerkers van het museum zijn zeer gemotiveerd om Amersfoort in alle opzichten voor het voetlicht te brengen, dat vind ik fantastisch om te zien. Ook het gebouw van het museum, dat onderdeel is van de muurhuizen, is echt een plaatje.”


Meer over Museum Flehite ontdekken?

Museum Flehite bezienswaardigheden

Gesloten11:00 - 17:00

Westsingel 50, Amersfoort

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Koppelpoort

Foto: Marjolijn Luiten

“Op een regenachtige ochtend toen ik de stad wilde gaan verkennen, kwam ik helemaal vanuit Groningen met de trein naar Amersfoort. De Koppelpoort was het eerste wat ik van de stad zag. Wat was dat toch een fantastisch aanblik, zo’n grote land- en waterpoort. Elke keer dat ik onder de poort door fiets of loop, voelt het alsof ik welkom word geheten in de stad. Ik vind de Koppelpoort ook een perfect voorbeeld van behoud en vernieuwing. Ze hebben alles van de poort zo goed behouden, tot de bijzondere planten die er in- en op groeien aan toe.”

Leuk volgens… jou!

Wil jij ook jouw favoriete plekken in Amersfoort delen? Laat het ons weten!

local amersfoort

Leuk volgens Mare Mulder: ‘Als ik geen zin heb om te betalen op een terrasje zit ik hier’

“Wat ik zo leuk vind, is dat de stad op cultureel gebied in opmars is. Zo worden er steeds meer ding...

Leuk volgens Mieke Smit: ‘We gingen elke woensdagmiddag naar het Randenbroekerbos’

Leuk volgens local Dirk-Jan: ‘Soms wens ik dat ik niet de eigenaar van Corazon Bakery ben’

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.