Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Willemyn: ‘De natuur dichtbij, daar houd ik wel van’

Door Anne Annink 21 september 2019

Willemyn Jacobs (36) werkt in de Natuurwinkel en heeft een dochter van acht jaar. Samen fietsen ze twee keer per dag van hun huis in Schothorst door de stad, via de Meridiaantunnel en De Stier, naar de Vrije School in Schuilenburg. Op al Willemyns favoriete plekken speelt de natuur een belangrijke rol. Dit zijn ze:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Park Schothorst

johan van eijden

“Dit park is wel aangelegd, maar het voelt er alsof je echt in de natuur bent. Er is een stuk waar weidevogels komen, een stukje bos waar eekhoorntjes lopen en een landgoed. Ik ga er lekker hardlopen of spelen met mijn dochter. Voor haar is er een natuurspeeltuin met waterpompen waar je lekker met modder kunt spelen, heerlijk.”

Mijn voortuin

“Ik houd van moestuinieren. Mijn voortuin ligt vol in de zon, dus ik heb er drie bakken gemaakt waarin ik groentes verbouw. Dat doet ook wat met de buurt merk ik. Als er mensen langslopen vragen ze: “Wat heb je daar?”. Of als het een jaar wat minder gaat zeggen ze: “Wat jammer dat dit of dat niet is opgekomen, ik vind het altijd zo leuk om te zien!” Het is meer dan alleen wat bakken met groentes, die voortuin.”

Schoolplein Vrije School Amersfoort

“Ik heb meegeholpen met het aanleggen van het groene schoolplein. Samen met ouders, leerkrachten en fondsen hebben we van een tegelplein een terrein met heuvels, waterpompen en glijbanen gemaakt. Ik probeer betrokken te blijven bij school. Dit is voor mijn dochter een favoriete plek, en als zij fijn speelt vind ik dat ook heel fijn. Ik ontmoet er andere ouders en soms blijf ik even hangen als de kinderen nog even spelen.”


Meer over Vrije School Amersfoort ontdekken?

Vrije School Amersfoort basisscholen

Roméostraat 74, Amersfoort

Bekijk meer:basisscholen

Ijs van Vitelli

Vitelli
Bron: Facebook IJs van Vitelli

“Een klein ijswinkeltje vlakbij de brandweer, in het oude tankstation. Er zit een hele fijne ijsmaker. Ik weet dat hij zijn melk haalt bij het Derde Erf in Soest, echt verse melk. Hij gebruikt geen smaakstofjes, dus als hij mango ijs maakt dan doet hij dat met mango. Ik heb hem wel eens gevraagd of hij biologisch kan zijn. Toen zei hij: “Soms zijn de mango’s niet rijp genoeg van de bio winkel en dan neem ik een andere, maar in principe doe ik wat ik kan.” Een hele fijne vent en hij maakt heel lekker ijs. Wij kunnen er vanaf ons huis naartoe lopen, dus bij mooi weer is dat ons uitstapje.”


Meer over IJs van Vitelli ontdekken?

IJs van Vitelli ijssalons

Geopend12:00 - 21:00

Kwekersweg 7, Amersfoort

Bekijk meer:ijssalons

Bibliotheek Eemland

“Echt een plek van rust en bovenin heb je mooi uitzicht. Mijn dochter kan er heerlijk zoeken naar boeken en ik kan gewoon rustig ergens zitten. Mijn favoriete plek zijn de bankjes bij het raam aan de kant van het spoor. Een fijne overzichtsplek. Als je bij de espressobar de trap op gaat naar rechts doorlopen tot het raam, daar.”


Meer over Bibliotheek Eemland ontdekken?

Bibliotheek Eemland bibliotheken

Geopend09:00 - 21:00

Eemplein 71, Amersfoort

Bekijk meer:bibliotheken

Leuk volgens… jou?

Wil jij jouw favoriete plekken in Amersfoort met ons delen? Neem dan contact met ons op!

Leuk volgens local Brenda: ‘Weer of geen weer, hier ga ik lekker buiten sporten’

Brenda Zijlstra (41) is eigenaresse van Team Kappers Amersfoort aan de Koestraat. Brenda gaat in haa...

Leuk volgens local Lotte: ‘Ik werk graag buiten, aan een tafel met uitzicht op de aapjes’

Leuk volgens local Wendy: ‘Als ik mensen van buiten de stad op bezoek heb, laat ik ze deze plek zien’

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.