Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Tijmen: ‘Met je vriendin naar de McDonalds? Dat is wel heel schraal!’

Door Anne Annink 20 oktober 2019

Tijmen van den Bos (17) doet de opleiding Beveiliging in Amersfoort Vathorst. Elke dag gaat hij met de bus naar school. Momenteel loopt hij stage bij de MBO school aan de Leusderweg en beveiligt hij daar de parkeerplaats. In zijn vrije tijd voetbalt hij en loopt hij graag met vrienden door de stad om een rondje te maken. Dit zijn Tijmens favoriete plekken:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Amersfoort Centraal Station

Stationsklokken station Amersfoort
Foto: Charella Hulsbosch

“’s Ochtends stap ik recht voor mijn huis op de bus, in Soesterberg. Op Amersfoort Centraal Station stap ik over. Ik hoef gelukkig niet lang te wachten. Soms haal ik bij de kiosk wat te eten of te drinken, even snel waar ik zin in heb. Mijn favoriete drankje is Tropical, dat komt uit Frankrijk. Op het station kom ik vaak, het is gewoon goed geregeld hier.”

MBO Amersfoort Leusderweg

MBOAmersfoort

“Ik ben hier in totaal 600 uur voor mijn stage, dus dit is nu wel een favoriete plek. Er gebeurt genoeg als je oplettend bent. Er zijn vrolijke en aardige mensen hier. Op dit moment zien we leerlingen die naar binnen gaan, dan moet ik in de gaten houden of dat allemaal goed gaat. Verder komen er bezoekers met de auto, dan vraag ik of ze kunnen aantonen dat ze hier op school zitten. Zo ja, dan mogen ze het terrein op en anders niet.”

‘Het Hertje’


“Ik ga graag naar de stad, kijken of er wat gebeurt. Ik ga er met de bus naar toe, of met de scooter van vrienden. De route gaat langs Eemland, via de Bergkerk. Daar is een standbeeld, we noemen het “het Hertje”, aan de Dr. Abraham Kuyperlaan / de Prins Frederiklaan. Soms zien we onderweg andere vrienden, of een paar dames. Dat is belangrijk voor mijn vrienden maar voor mij niet hoor! Ik heb een vriendin!”

Snipes

Foto: Unsplash

“Ik ga hier wel eens kijken of er nieuwe schoenen zijn. Het is niet mijn favoriete winkel ter wereld, maar voor de rest zijn de winkels in Amersfoort niet echt geschikt voor onze leeftijdscategorie, vind ik. Bij Snipes hebben ze sneakers en trainingspakken dus dat is wel leuk.”


Meer over Snipes ontdekken?

Snipes sportwinkels

Langestraat 6, Amersfoort

Bekijk meer:sportwinkels

Uit eten

McDonald's Amersfoort Noord
Foto: ANP

“Mijn favoriet als het om eten gaat, is toch het Big Mac menu van de McDonalds. Classic, lekker veel. Ik ga hier met mijn vrienden naar toe of met iemand van school, want er is er ook één dichtbij school. Met mijn vriendin eet ik vaak thuis mee. Of we gaan naar een restaurant, want met je vriendin naar de McDonalds is wel heel schraal. Ik neem haar dan liever mee naar pannenkoekenboerderij De Wildenburg. Dat is richting Baarn. Dan zitten we lekker eventjes met z’n tweeën.”

Leuk volgens jou?

Wil jij ook jouw favoriete plekken in Amersfoort met ons delen? Neem dan contact met ons op!

Leuk volgens local Michelle: ‘Koffie drinken bij Livingstone, daar krijg ik echt een reisgevoel van’

Michelle Hoogeveen (30) geeft privé yogales bij Harmonie Yoga. Ze geeft les vanuit de Sivananda trad...

Leuk volgens local Maaike: ‘Ik snuffel graag in de vintage kast van Blur’

Leuk volgens local Tijke: ‘Muurhuizen is voor mij écht Amersfoort’

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.