Leuk volgens local Robin: ‘Bij Het Lokaal haal je de lekkerste koffie’

Door Annemarie Degens 10 november 2018

Overdag is hij bezig de tofste acts te boeken en de leukste feestjes te plannen bij poppodium FLUOR, in de avond staat hij op podia door het hele land achter de draaitafels als DJ. Als er dus iemand weet waar je het leuk kunt hebben, is het Amersfoorter Robin wel. Hij vertelde ons over zijn favoriete plekken in de stad.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Tjommies Music Bar

Foto: Tjommies Music bar

“Bij Tjommies kan je chill zitten en lekker eten. Via Instagram kun je de daghap bestellen, dat vind ik sowieso goud. Bijna iedere week ben ik hier op dinsdag te vinden om zo’n daghap te eten. Afgelopen week had ik rode curry en de week ervoor heel lekkere mac and cheese. De sfeer is er relaxt, zowel om gewoon te zitten met vrienden als om te werken.”


Meer over Tjommies Music Bar ontdekken?

Tjommies Music Bar cafés

Geopend11:00 - 02:00

Lavendelstraat 13, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Stadscafé Amersfoort

nieuwe winkels en restaurants zijn in juni geopend
Foto: Charella Hulsbosch

“Bij Stadscafé kom ik vooral om ‘dark and stormy’s’ te drinken. Nou hoor ik je denken: wat is een dark and stormy? Dat is een cocktail met donkere rum met ginger beer. Die is heel lekker. Je moet de ginger beer zo schenken dat het op de rum blijft liggen. Als je het daarna door elkaar roert, ziet het eruit als een storm in een glas. Als ik bij het Stadscafé binnenkom weet het personeel al wat ik wil drinken. Ik vind Stadscafé sowieso een mooie locatie. Het ziet er goed verzorgd uit, het eten is lekker en het personeel is altijd vriendelijk. Maar het gaat me vooral om de dark and stormy’s.”


Meer over Stadscafé Amersfoort ontdekken?

Stadscafé Amersfoort cafés

Geopend10:00 - 02:00

Lieve Vrouwekerkhof 3, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Het Lokaal

Foto: Roeliene Bos

“De lekkerste koffie haal je bij Het Lokaal. Rond half 1, 1 uur is dat iedere werkdag vaste prik. Mario, de man achter de koffiebar, weet al dat hij een grote cappuccino voor me moet inschenken. De lunch is er ook chill. Mijn favoriet is een ‘Van der Visje’. Nou denk je, daar zit vis in. Maar niets is minder waar. Het is een broodje ei.”


Meer over Het Lokaal ontdekken?

Het Lokaal supermarkten

Geopend09:00 - 22:00

Oliemolenhof 90, Amersfoort

Bekijk meer:supermarkten

Keizer Kijk op Kleur

“Hoort Hoogland nog bij Amersfoort? Wel he. Ik moet namelijk Keizer Kijk op Kleur noemen. Hier haal ik altijd spuitbussen van Montana. Die gebruik ik onder andere om neppistolen goud te spuiten, decor te maken voor Super Zwoel en Get Lit in FLUOR en voor andere evenementen. Als iets een ander kleurtje moet hebben, haal ik de verf ervoor bij Keizer. Er werkt ook een heel aardige man en het fijne is dat als je een pas afsluit, je korting krijgt.”


Meer over Recap Footwear ontdekken?

Recap Footwear schoenenwinkels

Geopend09:00 - 21:00

Riddergang 9, Amersfoort

Bekijk meer:schoenenwinkels

Recap

Recap Footwear

“Bij Recap haal ik niet alleen mijn schoenen, ik ga er regelmatig langs om een kop koffie te drinken met een van mijn beste vrienden Raphael Stomp, die hier werkt. In principe altijd als ik door de stad loop en ik weet dat Raphael aan het werk is, loop ik even binnen. Er is een meneer die er regelmatig langskomt, een heel excentriek persoon, en nu hoop ik elke keer dat ik hem spot. Mocht die meneer dit lezen: ik zit er voor hem!”

Meer tips van locals?

Vorige week vertelde Jip ons over zijn favoriete plekken

Leuk volgens locals

Leuk volgens local Jip: ‘Park Randenbroek vind ik betoverend mooi’

Toen Jip op zijn veertiende vanuit Brabant naar Amersfoort verhuisde vond hij het hier maar niets. M...

 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.