Leuk volgens local Noury: ‘Bij Hete Kolen geven ze hun eigen draai aan de gerechten’

Door Roeliene Bos 14 juli 2018

De 22-jarige Noury van Rennes is een geboren en getogen Amersfoorter. Vandaar dat we hem flink hebben uitgehoord over zijn favoriete plekken in de stad. Het woord ‘speciaalbier’ viel opvallend vaak in ons gesprek.  

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Marktzicht

“Ik kom heel vaak bij Marktzicht, dé plek voor speciaalbier. Mijn vrienden en ik zijn allemaal speciaalbierfanaat, maar dat klinkt wel een beetje pretentieus he? Ze hebben daar geregeld een sloot aan nieuwe bieren, dat is erg leuk. Soms speel ik er ook 30 seconds, een beetje afhankelijk van het gezelschap.”

Café Marktzicht cafés

Nu open11:00 - 03:00

Lieve Vrouwekerkhof 2, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Crackerjacks

“Ik heb lang gebasketbald bij Crackerjacks in Zielhorst. Ik heb er komend seizoen helaas geen tijd meer voor omdat ik weer ga studeren, maar ik heb het daar erg naar mijn zin gehad. Ze hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd en er echt een gave club van gemaakt. De zaal hangt helemaal vol met banners met basketbaltermen erop, zoals play hard or go home en dergelijke. Er lopen van die oude rotten in het vak rond die al veertig jaar basketbaltraining geven.”

Crackerjacks sport en bewegen

Nu open09:00 - 18:00

Trompetstraat 3 , Amersfoort

Bekijk meer:sport en bewegen

Hete Kolen

Foto: Charella Hulsbosch

“Hete Kolen vind ik echt superleuk. Ze hebben een hele kleine kaart, maar daardoor kunnen ze alles wel vers klaarmaken. Ze weten precies wat voor concept ze willen en dat zetten ze goed neer. Wat ik vooral leuk vind, is dat ze een eigen draai durven te geven aan de gerechten, zodat ze niet zo standaard zijn. En ze hebben Lowlander op de tap, altijd lekker.”

Hete Kolen restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 22:00

Krankeledenstraat 7, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Van Gogh

Foto: Roeliene Bos

“Ik ben er juist zo trots op dat mijn zwembroek van vorig jaar te groot is geworden, dus ik moet niet te veel frietjes bij Van Gogh eten. Daar snappen ze tenminste nog dat je friet niet slap bakt, maar lekker krokant. Dat vind ik echt vreselijk, van die slappe staven. De friet bij Van Gogh is gewoon altijd goed.”

Vlaams friteshuis van Gogh snackbars

Nu open12:00 - 20:00

Langestraat 143, Amersfoort

Bekijk meer:snackbars

Bierwinkel Hop

Bierwinkel Hop
Jauk Hellevoort met zijn Estische bier

“Met dezelfde vrienden waar ik graag mee naar Marktzicht ga, koop ik hier vaak speciaalbier. Je kunt daar echt bizarre dingen scoren, zoals bier uit Estland dat is gerijpt in speciale vaten. We gaan wel eens een weekendje met zijn allen naar een vakantiehuisje en dan slaan we steevast een lading bier in bij Hop. Het personeel is supervriendelijk en ze weten over ieder biertje wel iets te vertellen.”

Bierwinkel Hop cadeauwinkels

Nu open10:00 - 17:00

Achter het Oude Stadhuis 2, Amersfoort

Bekijk meer:cadeauwinkels
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.