Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Nicky: ‘Het Lokaal is echt mijn go-to plek voor brood’

Door Anne Annink 7 december 2019

SMIR is één van de meest genoemde Amersfoortse plekken in deze rubriek. Nicky Kroon (29) runt samen met haar zus Jessie deze duurzame lifestyle store en hub in Amersfoort. Nicky woont voor haar gevoel in de winkel – zo vaak is ze er – maar ze heeft onlangs samen met haar vriend een appartement in het Bergkwartier gekocht. Lekker dichtbij het bos. Dit zijn haar favoriete plekken in Amersfoort:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Projecthuis Madiba


“Ik ga heel graag op mijn vrije dag met Jessie ergens wat drinken of lunchen. We hebben een soort missie samen: we gingen eigenlijk altijd naar dezelfde zaakjes, maar nu proberen we steeds naar een nieuwe plek te gaan. Nieuwe tentjes ontdekken we veel via Instagram. Als ik iets leuks voorbij zie komen, sla ik die plek op in mijn lijstje. Ik volg veel mensen in Amersfoort; ondernemers en het account Tijd voor Amersfoort, bijvoorbeeld. Als ik iemand dan ergens iets lekkers zie eten, dan wil ik er ook heen. Van de week zag ik dat er in de Liendert een biologisch restaurant/ buurthuis/ vergaderplek is: Madiba. Hier wil ik graag met Jessie binnenkort naartoe!”


Meer over Projecthuis Madiba ontdekken?

Projecthuis Madiba restaurants en horeca

Geopend11:00 - 20:00

Liendertseweg 87, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Het Lokaal

Het Lokaal
Foto: indebuurt Amersfoort

“Op vrijdagavond kun je superlekkere pizza eten bij Het Lokaal. Volgens mij zijn het zuurdesem pizza’s. Ze hebben niet megaveel toppings, maar als de basis goed is, hoeft dat ook niet. Het Lokaal vind ik sowieso leuk, ik doe er veel boodschappen. Vooral groenten en fruit. En het brood vind ik hier heerlijk, van van Elsenburg & Sebastiani Broodmakers: vers gebakken, met zo’n knapperige korst. Ik wil niet anders meer. Het Lokaal is echt mijn go-to plek voor brood!”


Meer over Het Lokaal ontdekken?

Het Lokaal supermarkten

Geopend08:00 - 23:00

Oliemolenhof 90, Amersfoort

Bekijk meer:supermarkten

Madonna

“Ik vind het heel leuk om lekker te ontbijten bij Madonna. De wentelteefjes zijn heel erg lekker, dat is mijn favoriete gerecht hier. Ik ga er graag heen op zondagochtend met mijn vriend, voordat ik naar de winkel ga. Dan zien we elkaar ook nog even in het weekend.”


Meer over Madonna ontdekken?

Madonna restaurants en horeca

Geopend10:00 - 00:00

Krommestraat 32, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Nieuwe Graanschuur

“De Nieuwe Graanschuur is mijn vaste prik voor boodschappen. Ik haal hier bijna alles: pasta, noten, kruiden en nog veel meer. Ze hebben ook veel groenten en fruit uit de regio, zoveel mogelijk binnen een straal van 25 kilometer. Het meeste neem ik mee in katoenen zakjes en thuis bewaar ik het dan in glazen potten. De ene keer haal ik een paar kilo rijst, dan weer een paar kilo havermout, dan kan ik even vooruit.”


Meer over De Nieuwe Graanschuur ontdekken?

De Nieuwe Graanschuur supermarkten

Geopend08:30 - 18:00

Bloemendalsestraat 19, Amersfoort

Bekijk meer:supermarkten

Kringloopcentrum Amersfoort

vintage kilo sale
Foto ter illustratie: Unsplash

“Als ik naar de kringloop op de Zwaaikom ga, ga ik ook vaak even bij VINT kijken en bij een kleinere kringloop om de hoek. Ik vind Acht+ in Vathorst ook leuk, maar dat is uit de route voor mij. Ik vind het leuk om spullen te zoeken, voor mijn eigen huis maar ook voor in de winkel. Bijna alles komt uit de kringloop of van Marktplaats. Dat is duurzamer, maar ook leuker omdat je dan unieke items hebt. Ik ga niet doelgericht naar iets op zoek, want als ik dat doe vind ik het nooit. Als je iets vindt wat je niet verwacht, maar dat wel past, is dat het leukste.”


Meer over Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden ontdekken?

Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden kringloopwinkels

Geopend10:00 - 17:00

Zwaaikom 21, Amersfoort

Bekijk meer:kringloopwinkels

Leuk volgens jou?

Wil jij ook jouw favoriete plekken met ons delen? Neem dan contact met ons op!

Leuk volgens local Anne Pleun: ‘Het Schothorsterbos is eigenlijk gewoon een park, maar het ziet er niet zo uit’

Anne Pleun van Eijsden (31) wil de papierindustrie gezonder en meer 'forest friendly' maken. Met haa...

Leuk volgens local Eline: ‘Ik ga graag eten bij de Stoeterij, kneuterigheid ten top!’

Leuk volgens local Lilian: ‘Het is heerlijk om te zwemmen in het babbelbaantje van Amarena’

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.