Leuk volgens local Lotte: ‘De toren beklimmen staat op mijn bucketlist’

Door Annemarie Degens 17 november 2018

Vraag Lotte wat ze leuk vindt aan Amersfoort, en je krijgt vooral tips over de oude binnenstad. Op haar zevende kwam de jonge studente Mediaredactie met haar ouders vanuit Den Haag naar onze stad, en ze zette haar favoriete plekken in Amersfoort voor ons op een rijtje.

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Marktzicht

Bron: Facebook Café Marktzicht

Bij café Marktzicht op het Lieve Vrouwekerkhof kun je fijn zitten. Het café is centraal gelegen in de stad en goed bereikbaar met fiets. Het personeel is heel aardig en ze weten veel van bier af. Je hebt er veel keuze uit speciaalbiertjes voor goede prijs. Het terras wordt verwarmd door heaters. Daardoor kun je ook in de avond nog lekker op het terras zitten.


Meer over Café Marktzicht ontdekken?

Café Marktzicht cafés

Nu gesloten11:00 - 03:00

Lieve Vrouwekerkhof 2, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Kunsthal KAdE

Eemhuis
Bron: Facebook Eemhuis

Ik maak er eigenlijk te weinig tijd voor vrij, maar vind kunst heel belangrijk. Ik heb ook een museumjaarkaart en ga graag naar musea. Ik ben er nu al een tijdje niet meer geweest, dus ik weet niet goed hoe de huidige tentoonstelling eruit ziet, maar ik vind Kunstehal KAdE een aanrader. Ze hebben er altijd hedendaagse moderne kunst waar bijzondere vormgeving in terugkomt. Ik ga liever naar Kunsthal KAdE dan naar andere musea. De tentoonstellingen zijn moderner, meer van deze tijd, en de ruimte is overzichtelijk. Je bent er niet uren bezig.


Meer over Kunsthal KAdE ontdekken?

Kunsthal KAdE bezienswaardigheden

Nu gesloten11:00 - 17:00

Eemplein 77, Amersfoort

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Rondvaart met de Waterlijn

Komkommertijd
Foto: Roeliene Bos.

Het is er nu niet het seizoen voor, maar ik vind de Waterlijn echt leuk. Toen ik naar Amersfoort kwam toen ik 7 was, wist ik helemaal niets van deze stad. Mijn ouders hebben me toen meegenomen op een rondvaart met de Waterlijn om de binnenstad beter te leren kennen. Daar ben ik nog steeds heel blij mee. Je leert allemaal leuke feitjes en weetjes over de stad. Het is niet iets wat ik het elke week doe, maar vind het echt een aanrader.


Meer over Waterlijn ontdekken?

Waterlijn bezienswaardigheden

Nu openHele dag

Krommestraat 5, Amersfoort

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Onze Lieve Vrouwetoren

Onze Lieve Vrouwetoren
Foto: Gilde Amersfoort

 

Het staat nog op mijn bucketlist: de Onze Lieve Vrouwetoren een keer beklimmen. Dat heb ik nog nooit gedaan. Maar vind het vooral heel mooi hoe de toren in het donker verlicht is. Ik verdwaal nogal makkelijk, dus dit is mijn herkenningspunt in de stad. Als de klokken gaan luiden heb ik altijd het idee dat ik in een dorpje ben in plaats van in de grote stad.


Meer over Onze Lieve Vrouwetoren ontdekken?

Onze Lieve Vrouwetoren entertainment

Nu gesloten10:00 - 16:00

Krankeledenstraat 30, Amersfoort

Bekijk meer:entertainment

Meer tips van locals?

Vorige week vertelde Robin wat hij het leukst vindt aan Amersfoort.

Robin Bekkers

Leuk volgens local Robin: ‘Bij Het Lokaal haal je de lekkerste koffie’

Overdag is hij bezig de tofste acts te boeken en de leukste feestjes te plannen bij poppodium FLUOR,...
Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.