Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Lilian: ‘Het is heerlijk om te zwemmen in het babbelbaantje van Amarena’

Door Anne Annink 16 november 2019

Lilian Prins (27) is het creatieve brein achter Ietsmethaar en NTWRKPLK. Ze heeft vier jaar gestudeerd in Tilburg en er even gewoond, maar is daarna snel weer teruggekomen naar Amersfoort. Dankzij haar woonplek in het centrum en haar werk kent ze heel veel Amersfoorters. In haar vrije uurtjes komt ze graag op plekken waar ze zich thuis voelt. Dit zijn haar favorieten:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Bergstraat

“Op de Bergstraat heb ik lekker mijn twee bedrijven onder één dak. Ik vind haar en make-up leuk omdat het creatief werk is, maar ook omdat het bij kan dragen aan identiteitsontwikkeling. Wie ben jij en wat past bij jou? Ik heb op veel verschillende locaties gewerkt en gaandeweg mijn eigen klantenkring opgebouwd. Eerst knipte ik gewoon bij mij thuis. Mensen bleven even hangen aan de keukentafel en zo ontstond er als vanzelf een netwerk. Nu hebben mijn bedrijven een locatie en hoef ik ook niet meer thuis te knippen. Ik maak lange dagen maar het voelt hier heel huiselijk.”


Meer over Ietsmethaar ontdekken?

Ietsmethaar kappers

Op aanvraag

Peperstraat 5, Amersfoort

Bekijk meer:kappers

Long John’s Pub

“Ik ben stamgast bij de Long John. Een goede vriend van mij staat er achter de bar. Niet alleen de barman, maar ook de plek is leuk. Ik kom er al zo lang dat ik rustig mijn laptop op de bar neerzet en gewoon ga tikken. Ik ken het personeel, weet hun looproutes en zit niet echt in de weg. Af en toe wordt mijn thee bijgeschonken en op een bepaald tijdstip is het: “Bier of wijn?”. Ik voel me er kind aan huis. Ik zit ook vaak achterin de zaak, lekker de boel in de gaten houden. Het is ook echt een sportbar. Dus aan het einde van de dag, als er voetbal is, zit het ineens bomvol met mensen. Dan verschuil ik me lekker met een muziekje op.”


Meer over Long John’s Pub ontdekken?

Long John’s Pub cafés

Gesloten09:00 - 01:00

Krankeledenstraat 20, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Alberts eten&drinken

“Ik ben groot fan van Alberts, want ze hebben een hele goede, wisselende kaart. Als je ergens wilt lunchen en je bent een broodje kaas zat, dan hebben ze bij Alberts ook soto bijvoorbeeld. Altijd weer een verrassing.”


Meer over Alberts Eten en Drinken ontdekken?

Alberts Eten en Drinken cafés

Gesloten10:00 - 01:00

Hof 5, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

ReFeed your body

“Als ik niet aan het werken, eten of drinken ben, dan ga ik sporten. Ik sport bij ReFeed, voorbij de nieuwe foodcourt richting Hoevelaken. Dit is de enige reden dat ik buiten het centrum kom. De locatie is heel tof: twee loodsen aan elkaar. Je kunt er ook deels buiten trainen. Ik sport er sinds januari en ben toen begonnen met the series. Dat is vier maanden lang aan je eigen goal werken en dat kan van alles zijn: aankomen, afvallen, marathon lopen, wat dan ook. Ik vond het heel tof om vier maanden alles te geven en dan te zien wat ik kan bereiken. Ik doe nu vooral krachttraining. Je zit er trouwens ook niet vast aan een abonnement, heel prettig.”


Meer over ReFeed your body ontdekken?

ReFeed your body

Gesloten09:00 - 12:00

Koedijkerweg 12.1-20, Amersfoort

Amerena

Foto: Unsplash

“Ik ga elke zondagochtend, als het uitkomt, baantjes trekken met mijn stiefzus. Het is heel treurig; je hebt de snelle zwembaan, de tragere baan en dan heb je het babbelbaantje. Daar zwemmen wij tussen alle bejaarden, haha! Ik vind het heerlijk. Gezellig, even eruit samen. Laatst hadden we ons vergist in de tijd. Ik had een afspraak en wilde een uur eerder gaan. Toen bleek het bad nog niet open en zijn we in het café daar beland, ook prima.”


Meer over Sportcomplex Amerena ontdekken?

Sportcomplex Amerena sport en bewegen

Gesloten08:00 - 18:00

De Velduil 2, Amersfoort

Bekijk meer:sport en bewegen

Leuk volgens jou?

Wil jij jouw favoriete plekken in Amersfoort met ons delen? Neem dan contact met ons op!

Leuk volgens local Emmelie: ‘De plek waar kabouter Hans vroeger te vinden was vind ik bijzonder’

Emmelie van Dongen (39) is theaterdocent bij Scholen in de Kunst. Ze heeft veel energie en werkt daa...

Leuk volgens local Hatice: ‘Het duurzame project van Zeeman vind ik fantastisch’

Leuk volgens local Sybe: ‘Bij Brutus kun je spijkers slaan. Lekker lomp, maar heel grappig!’

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.