Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Hennie: ‘Wat ze bij Nijtmans maken is echt fenomenaal’

Door Anne Annink 10 augustus 2019

Hennie Wagenaar (55) woont boven haar Naaifabriek in De Driehoek. Ze geeft hier naailes en werkt in opdracht. De plek bevalt haar goed, maar, merkt ze op: “Het hier boven wonen is niet zo goed voor mijn gewicht. Ik ben ontzettend aangekomen; ik hoef nergens meer naar toe te fietsen. Ik rol naar beneden en ik ben op mijn werk.” Als ze wel de deur uit gaat komt ze graag hier:

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kafé Van Zanten

“In Kafé Van Zanten op de Bloemendalsestraat 2 kwamen we vroeger, toen we nog in de binnenstad woonden, elke week. Nu is het loopje iets langer. We komen er nu nog eens per maand. Erg leuk; alle leeftijden komen er en er werkt goed personeel. Ik ga vaak samen met mijn man. Hij gaat daar ook alleen naar toe om te schaken met z’n vaste clubje. We komen er altijd wel mensen tegen die we kennen. Eetkamer Van zanten zit ernaast en een aantal dingen van de kaart kun je ook in het Kafé eten. Simpele maaltijden waar je door verrast kunt worden, dat vind ik ideaal.”


Meer over Kafé van Zanten ontdekken?

Kafé van Zanten restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 02:00

Bloemendalsestraat 2, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

FLUOR

“Dit was vroeger Podium De Kelder, daar kom ik al sinds het nog onder Theater De Lieve Vrouw zat. Ik denk nog in “De Kelder”. Aan FLUOR moest ik wel een beetje wennen omdat het niet altijd druk genoeg was. Dat is een beetje sneu-ig; een te grote zaal met veel mensen, terwijl het wel heel leuk is. Het gaat nu beter. Er komen regelmatig goede bands. En we komen er ook altijd mensen tegen die we kennen.”


Meer over FLUOR ontdekken?

FLUOR poppodia

Op aanvraag

Oliemolenhof 22, Amersfoort

Bekijk meer:poppodia

Naaimachinehandel Ten Hagen

naaimachine
Foto: Unsplash

“Dit heeft natuurlijk met mijn werk te maken, maar ik loop hier graag naar toe. Ik vind de eigenaar een hele bijzonder man. Heel gedreven en eigenzinnig. Hij weet alles van naaimachines en gebruikt dan veel beeldspraak. Meestal vergelijkt hij naaimachines met auto’s. Ik heb daar geen verstand van, maar ik vind het wel heel leuk. Ik ga er nooit naar toe als ik een korte vraag heb en weinig tijd. Ik moet wel de tijd hebben. Ik ga er altijd even zitten als ik er ben.”


Meer over Ten Hagen Naaimachines en Fournituren ontdekken?

Ten Hagen Naaimachines en Fournituren elektronicawinkels

Gesloten10:00 - 12:30 |13:00 - 17:30

Arnhemsestraat 5, Amersfoort

Bekijk meer:elektronicawinkels

Patisserie Nijtmans

“Echt fenomenaal wat ze hier maken! Toen mijn Naaifabriek tien jaar bestond heb ik iedereen op taartjes getrakteerd. Toen heb ik eerst veel geproefd. Het leukste had ik een keer op mijn verjaardag besteld. Dat was een soort chocolade bol, die moest je met een lepel, BAM, kapot slaan. Er zaten allemaal soesjes in! Een soort bom was het. In plaats van dat je taart snijdt, schep je soesjes eruit. En lekker!”


Meer over Patisserie Nijtmans ontdekken?

Patisserie Nijtmans bakkers

Gesloten08:30 - 17:30

Arnhemseweg 123, Amersfoort

Bekijk meer:bakkers

Nimmerdor

Foto: Gemeente Amersfoort

“Nimmerdor vind ik erg mooi. Daar heb je een mooie afbeelding van Anne Frank. Je moet naar de snelweg toe wandelen. Op één van de geluidswallen van de A28 staat een graffiti kunstwerk, heel groot, van het hoofd van Anne Frank. De eerste keer dat ik het zag vond ik het heel bijzonder! Je herkent het meteen maar je verwacht het niet. En later las ik een keer dat er een groepje mensen was die zich er hard voor maakten dat die graffiti niet zou verdwijnen. Toen is het weer bijgewerkt. Dat vond ik ook bijzonder. Overal heb je groepjes mensen die zich ergens hard voor maken, dat vind ik erg leuk!”

Leuk volgens jou?

Wil je ook meedoen aan deze rubriek en ons vertellen over jouw favoriete plekken? Neem dan contact met ons op!

Leuk volgens local Freek: ‘Het sufste bankje ooit, maar wel met 10.000 reacties op internet’

Freek Schonenberg (21) heeft op het MBO aan de Leusderweg de opleiding maatschappelijke zorg afgeron...

Leuk volgens local Kyra: ‘Samen het weekend inluiden, daar kan ik erg van genieten’

Leuk volgens local Anne Annink: ‘Je hoeft de stad niet uit om tot rust en reflectie te komen’

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.