Leuk volgens local Eva: ‘Mijn man heb ik ontmoet in de Boothill’

Door Annemarie Degens 1 december 2018

De middeleeuwse binnenstad, de prachtige monumenten, de idyllische plaatjes… Houden we niet allemaal van het mooie Amersfoort? Maar de échte insiders weten nog vele andere redenen om van onze stad te houden. In de rubriek Leuk volgens locals vragen we Amersfoorters waarom ze van Amersfoort houden. Deze week: local Eva.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Ontmoet de local: 3 x typisch Eva

Foto: Annemarie Degens

• “Als ik wist dat morgen de Zombie Apocalypse zou uitbreken, zou ik vandaag de hele dag RuPauls Dragrace kijken en dan snel mijn schuilkelder in met iedereen van wie ik hou.”
• “Ik ben gek op gebakken tempeh en zou dit elke dag op elk tijdstip kunnen eten.”
• “Ik heb een hekel aan silent disco’s, met uitzondering van de RGB Disco in FLUOR. Dat feest is fantastisch!”

Had ik maar een hond

Waterwingebied in Amersfoort
Foto: Ietse Horneman

“Het maakt niet uit welk seizoen het is, in het Waterwingebied vlakbij mijn huis is het altijd mooi. Ieder seizoen is de natuur er prachtig en hoewel het niet ver van de binnenstad is, kun je er heel veel wild life zien. Allemaal vogels en beestjes, daar word ik gelukkig van. Ik ga er graag wandelen. Soms zou ik willen dat ik een hond had, of een hond van iemand kon lenen, zodat ik een stok achter de deur had om er vaker op uit te gaan.”

Gekke ingrediënten

Bron: Facebook Bereket

“Ik ben gek op koken en nieuwe dingen uitproberen, maar in toko’s of Turkse winkeltjes voel ik me toch altijd een beetje een noob. Ik moet bij bijna alles vragen waar het voor is. Bij Turkse Supermarkt Bereket op de Wiekslag heb ik daar echter geen problemen mee. Ze zijn er supervriendelijk en willen me altijd helpen. Ik haal er vaak groentes en ze hebben er een tafeltje met dingetjes voor een euro waar ik graag tussen snuffel op zoek naar gekke ingrediënten. Ook willen ze altijd alles voor je bestellen bij de groothandel. De eigenaar herkent me zelfs als hij me tegenkomt ergens anders in de stad, dus hij doet aan goede klantenbinding.


Meer over Supermarkt Bereket ontdekken?

Supermarkt Bereket boodschappen

Nu open08:00 - 20:00

Wiekslag 285, Amersfoort

Bekijk meer:boodschappen

Goed voor weinig

“Ik kom er niet veel, zo’n twee keer per jaar, maar ik vind Kapsalon Sura een heel fijne kapper. Een jaar of drie laat ik hier nu mijn haar knippen, en het bevalt gewoon heel goed. Ze knippen er goed voor weinig, ze zijn altijd blij dat je er bent, nemen de tijd voor je en zijn heel vriendelijk. In tegenstelling tot veel andere kapsalons voel ik me hier altijd enorm op mijn gemak. Ook fijn: je kunt er al heel vroeg binnen lopen, zelf voor ik naar mijn werk ga kan ik er nog even geknipt worden.”


Meer over Kapsalon Sura ontdekken?

Kapsalon Sura beauty en wellness

Nu open09:00 - 18:00

Achter de Kamp 30 , Amersfoort

Bekijk meer:beauty en wellness

Twintigjarig jubileum

Foto: Facebook Boothill Saloon

“Aankomende lente kom ik er al twintig jaar: Boothill Saloon Amersfoort. Het voelt als een soort tweede huiskamer voor me. Ik heb er mijn man Raymond ontmoet, en we hebben er ook ons trouwfeest gegeven. Door de jaren heen is er veel veranderd, maar ook door alle veranderingen heen voel ik me er thuis. Vooral de tuin is er alleen maar mooier op geworden. Vroeger stond er vier kontjes hoog gras en een oude bank, tegenwoordig is het een van de mooiste achterterrassen van heel Amersfoort. Ik kan niet wachten tot het lente is en ik er weer kan zitten. Het is tof dat er op het Krankeledenplantsoen steeds meer georganiseerd wordt: Koningsdag, Bevrijdingsfestival, Bockbierfestival… Het is heel festivalproof.”


Meer over Boothill Saloon ontdekken?

Boothill Saloon cafés

Nu open12:00 - 02:00

Krankeledenstraat 16, Amersfoort

Bekijk meer:cafés
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.