Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Eva: ‘Je kinderen even los kunnen laten, dat is heerlijk’

Door Anne Annink 24 augustus 2019

Eva Kans heeft drie kids en merkte hoe fijn het is om een plek te weten waar je altijd terecht kunt. Samen met Karlijn is ze nu eigenaresse van zo’n plek waar je gezien en gehoord wordt: Mums&More. Met haar eigen kinderen (één van vijf en een tweeling van drie) gaat ze er graag op uit in haar vrije tijd. Dit zijn hun favorieten:

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Mums&More

mums&more
Foto: Roeliene Bos

“Dit is ook mijn huiskamer. Ik werk hier, maar ik doe alles wat ik leuk vind. Daardoor voelt het als thuis. Natuurlijk heb ik het soms wat drukker omdat ik dan wel werk heb, maar over het algemeen gaat het contact met andere moeders over waar mijn hart ligt. Ik ontspan als ik hier in gesprek ben met andere ouders. Die gesprekken gaan over opvoeding, hoe lastig én leuk kinderen kunnen zijn, dingen waar je dagelijks tegenaan loopt. Ik kan hier ook mijn eigen hart luchten; even delen en dan met wat humor het allemaal wat luchtiger bekijken. Dan is het weer behapbaar. Hier moet niets. Net als thuis kan je hier lekker op de bank zitten met een kop thee.”

mums&more

Eva en Karlijn van Mums&More: ‘Het contact tussen moeder en kind is heel mooi’

"Soms komen de kindjes heel verlegen binnen, maar als je dan kiekeboe met ze speelt, moeten ze lache...

Meer over Mums&More ontdekken?

Mums&More yoga

Op aanvraag

Snouckaertlaan 7, Amersfoort

Bekijk meer:yoga

HEMA

HEMA
Foto: ANP

“Even een broodje halen tijdens de lunchpauze of soms een croissantje met de kinderen. De broodjes zijn echt heel lekker. Mijn favoriet is het broodje met mozzarella. Ik houd helemaal niet van tomaat, maar op dit krokante broodje wel. Als ik een broodje haal is het altijd hier, nergens anders. Ze hebben ook heel veel leuke dingetjes om tussen te neuzen. Ik kan de kinderen er even lekker loslaten. Dan zeg ik ‘ga maar even bij het speelgoed kijken’, en ga ik ondertussen even boodschappen doen. Heel relaxed en de medewerkers zijn heel behulpzaam.”


Meer over Hema Utrechtsestraat ontdekken?

Hema Utrechtsestraat warenhuizen

Geopend09:00 - 18:00

Utrechtsestraat 16, Amersfoort

Bekijk meer:warenhuizen

Brood & Zoets

Claudia Brood en Zoets
Rechts op de foto: de eigenaar van Brood en zoets, Claudia. Links staat haar rechterhand Ronel. Foto: indebuurt Amersfoort

“Hier ga ik naar toe als ik echt uit lunchen ga of om even een kopje koffie te drinken met de kinderen op een vrije dag. Ze hebben heerlijke high tea maar ook een gedeelde lunch etagère. Soms ga ik met één kind en dan is dat wel makkelijk; kan ze lekker mee eten zonder een eigen broodje voor haar te hoeven bestellen. Ook hier weer het huiskamer gevoel. De kinderen weten duidelijk wat hier wel en niet mag. Je ziet er veel dezelfde gezichten dus dan durven ze op een gegeven moment ook zelf om iets te vragen, dat maakt het ontspannen voor mij.”


Meer over Brood en Zoets ontdekken?

Brood en Zoets bakkers

Geopend09:00 - 17:30

Mooierstraat 3, Amersfoort

Bekijk meer:bakkers

DierenPark Amersfoort

dierenpark amersfoort
Foto: DierenPark Amersfoort

“Hier zijn megaveel speeltuinen. Zeker met een abonnement is het heel gunstig om te gaan en het is lekker op fietsafstand. Lekker om er even uit te zijn. We lopen even een rondje om dieren te kijken en spelen wat, dan zijn we zo twee à drie uur verder. Dat is heerlijk op een middag alleen met de kids, met een vriendin en haar kinderen en in het weekend soms met z’n allen.”


Meer over DierenPark Amersfoort ontdekken?

DierenPark Amersfoort entertainment

Geopend10:00 - 17:00

Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Bekijk meer:entertainment

Speeltuin Vriendenkring

speeltuin
Foto: ANP

“Dit is een afgesloten speeltuin aan de Arnhemseweg in het Vermeerkwartier. Dat is echt fijn voor kleine kinderen want dan kunnen ze niet weglopen. Je kunt je kind lekker loslaten, het is overzichtelijk en je hoeft niet zo op te letten. Anders dan in het park bijvoorbeeld, waar ook overal hondenpoep ligt. In het gebouwtje dat er bij hoort worden ook allerlei activiteiten georganiseerd. Je kunt het ook afhuren voor feestjes. Maar die speeltuin is vooral relaxed. Er is een kabelbaan en voldoende gras. Ik neem een picknickkleed mee en ze vermaken zich wel. De speeltuin heeft bepaalde openingstijden, in de zomer langer dan in de winter, dus die moet je even checken.”


Meer over Speeltuin De Vriendenkring ontdekken?

Speeltuin De Vriendenkring speeltuinen

Geopend11:30 - 18:00

Arnhemseweg 69, Amersfoort

Bekijk meer:speeltuinen

Leuk volgens jou?

Wil jij ook jouw favoriete plekken in Amersfoort met ons delen? Neem contact met ons op!

Leuk volgens local Michel: ‘De rand van het centrum, dat is waar het gebeurt’

Michel Panbakker (49) is vier maanden geleden samen met zijn vrouw en dochter boven zijn zaak Brood ...

Leuk volgens local Hennie: ‘Wat ze bij Nijtmans maken is echt fenomenaal’

Leuk volgens local Freek: ‘Het sufste bankje ooit, maar wel met 10.000 reacties op internet’

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.