Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Eline: ‘Ik ga graag eten bij de Stoeterij, kneuterigheid ten top!’

Door Anne Annink 23 november 2019

Eline Boersema (31) woont met haar man op het GGz terrein Zon en Schild. Samen zijn ze de hoofdbewoners van een woongroep van het Leger des Heils en daarmee een goede buur voor de cliënten. Eline gaat dagelijks op haar elektrische fiets naar haar werk in Utrecht. In het weekend is ze regelmatig in het centrum van Amersfoort te vinden. Dit zijn haar favoriete plekken:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

SMIR

“Ik kom graag bij SMIR op de Mooierstraat, een heel inspirerende plek om nieuwe ideeën op te doen. De laatste keer heb ik er tandpastatabletjes gehaald. Daar kun je op kauwen en dan ontstaat er tandpasta. Die bolletjes zitten in een glazen potje en dat kun je dus recyclen. Even wennen, maar het bevalt best goed!”


Meer over SMIR ontdekken?

SMIR conceptstores

Mooierstraat 19-21, Amersfoort

Bekijk meer:conceptstores

Spellenpoort

“Deze spelletjeswinkel zit om de hoek bij SMIR. Je kunt er lekker rondkijken en nieuwe spellen ontdekken. Mijn man ik spelen vaak Pandemic. Dat is leuk omdat je samen tegen het spel speelt en dus geen strijd onderling hebt. Samen moet je ervoor zorgen dat alle ziektekiemen van het bord verdwijnen. En de laatste tijd klaverjassen we veel samen. We spelen ook met vrienden en familie die langskomen. In de Spellenpoort is het leuk om naar allerlei versies en uitbreidingsmogelijkheden te kijken. En ze hebben trouwens ook leuke postkaartjes!”


Meer over Spellenpoort ontdekken?

Spellenpoort cadeauwinkels

Geopend10:00 - 17:30

Scherbierstraat 4-6, Amersfoort

Bekijk meer:cadeauwinkels

Dara

“Ik hou van gezellig samen eten en koffiedrinken. Het leuke aan Dara vind ik dat je gerechtjes kunt delen. Ze hebben er bijzondere hapjes uit verschillende landen. Ik heb hier net heerlijk geluncht met mezzes zoals baba ganoush. Dat voelt toch specialer dan een broodje kaas. En de locatie aan het water is ook top.”


Meer over Wereldrestaurant Dara ontdekken?

Wereldrestaurant Dara restaurants en horeca

Gesloten11:30 - 00:00

Grote Koppel 5, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Eethuis de Stoeterij


“Een beetje buiten het centrum in het bos, aan de Amersfoortsestraat, ligt Eethuis de Stoeterij. Een heel kneuterig, gemoedelijk restaurantje met open haarden en schilderijtjes. Kneuterigheid ten top, maar wel met heel lekker eten. Ze hebben vaak een andere kaart met veel vegetarische opties zoals een stoofpotje met groenten en feta en een hartige pannenkoek met lekker veel groenten.”

Second Lifestyle Amersfoort

vintage kilo sale
Foto (ter illustratie): Unsplash

“Ik ga graag naar deze tweedehandswinkel omdat ze heel veel keuze hebben. Veel schoenen en broeken bijvoorbeeld, en allemaal in verschillende maten. Je moet natuurlijk wel de tijd nemen om lekker te snuffelen, maar ik heb er laatst een hele mooie jurk gescoord. Dit is echt de beste tweedehandswinkel in Amersfoort want de kleding is goed gesorteerd en de zaak is heel overzichtelijk. Echt een aanrader.”


Meer over Second Lifestyle Amersfoort ontdekken?

Second Lifestyle Amersfoort kinderkleding

Gesloten13:00 - 18:00

Leusderweg 98, Amersfoort

Bekijk meer:kinderkleding

Leuk volgens jou?

Wil jij je favoriete plekken in Amersfoort met ons delen? Neem dan contact met ons op!

Leuk volgens local Lilian: ‘Het is heerlijk om te zwemmen in het babbelbaantje van Amarena’

Lilian Prins (27) is het creatieve brein achter Ietsmethaar en NTWRKPLK. Ze heeft vier jaar gestudee...

Leuk volgens local Emmelie: ‘De plek waar kabouter Hans vroeger te vinden was vind ik bijzonder’

Leuk volgens local Hatice: ‘Het duurzame project van Zeeman vind ik fantastisch’

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.