Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Dirk-Jan: ‘Soms wens ik dat ik niet de eigenaar van Corazon Bakery ben’

Door Sara Assarrar 1 juni 2019

Als je houdt van Corazon Coffee en de Corazon Bakery, dan ben je ongetwijfeld eigenaar Dirk-Jan Stip in een van zijn zaken tegengekomen. Zijn zaken zijn favoriet onder veel Amersfoorters, maar ook eigenaar Dirk-Jan heeft zo zijn eigen favoriete plekjes in de stad. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kademuur

“Mijn meest favoriete plek in Amersfoort is eigenlijk een hele gekke plek, namelijk de kademuur in de Eemhaven. Daar kom ik elke zondagmiddag met mijn 10-jarige dochter Roos. Eerst halen we wat lekkere dingen in de buurt en vervolgens gaan we op de muur zitten. We kunnen daar gewoon uren zitten turen. Niets meer en niets minder. Er komen boten voorbij, er zitten mensen op de terrassen en er drijft ook van alles langs, wat mijn dochter leuk vindt om uit het water te vissen. Het uitzicht op de koppelpoort is ook schitterend.”

Dara

“Of ik nou uit eten ga met familie, vrienden of kennissen, Dara is dé plek waar ik ze mee naartoe neem. Ik kom er heel erg vaak, omdat het eten er zo lekker en vooral ook heel divers is. Het personeel is heel attent en gezellig. Als het lekker weer is, dan vind ik het heerlijk om buiten op de banken van het terras te hangen. De tafel staat meestal helemaal vol met verschillende hapjes waarvan we alles willen proeven. Daarnaast zorgen we er altijd voor dat er een goede fles wijn op tafel staat. Alleen al als ik er nu over praat, word ik gelukkig.”


Meer over Wereldrestaurant Dara ontdekken?

Wereldrestaurant Dara restaurants en horeca

Geopend11:30 - 00:00

Grote Koppel 5, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Corazon Bakery

“Ik wil geen reclame maken voor mijn zaken hoor, maar Corazon Bakery vind ik een hele fijne plek om te zijn. Als ik achterin het tuintje zit met uitzicht over het water en de toren, dan voel ik me gewoon helemaal relaxt. Soms wens ik dat ik niet de eigenaar ben, maar dat ik er gewoon eens kan zitten als klant. Gelukkig wordt er als baas ook zeker goed voor me gezorgd. Ik eet er het liefste een goede, stevige tosti met brie en basilicum. En een lekkere kop cappuccino mag absoluut niet ontbreken.”


Meer over Corazon Bakery ontdekken?

Corazon Bakery bakkers

Gesloten07:45 - 17:00

Krommestraat 30, Amersfoort

Bekijk meer:bakkers

Park Randenbroek

Picknicken
Bron: Facebook Park Randenbroek

“Vlak bij mij in de buurt ligt Park Randenbroek. Het is een heel licht park vol met groen, leuke paden en mooie bloemen. Ik fiets er meestal doorheen met mijn dochter als ik haar ophaal van school. We gaan er geregeld zitten met een kleedje en een lekker hapje. Als we niet naar de kademuur gaan, dan zijn we sowieso te vinden in het park.”

San Marco

San Marco
Bron: Facebook San Marco

“Bij San Marco ga ik nooit in de rij staan, maar loop ik altijd naar achteren. Het is daar namelijk heerlijk rustig, je kunt kijken naar hoe het ijs wordt gemaakt en je gaat voor even terug naar de jaren ’80 door het interieur. Het doet me altijd denken aan de ijssalons van vroeger uit mijn jeugd. Ik bestel er standaard een coupe fragola. Ik voel me wel een beetje schuldig als dat ding op tafel komt. Het is namelijk een enorme coupe met aardbeienijs, stracciatella ijs en slagroom met aardbeien erop. Gelukkig zitten er aardbeien op, dan krijg ik tenminste nog iets van vitamine binnen, zullen we maar zeggen.”


Meer over San Marco ontdekken?

San Marco ijssalons

Geopend10:30 - 22:00

Langestraat 43, Amersfoort

Bekijk meer:ijssalons
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.