Leuk volgens local Bernadette: ‘Het allermooiste plekje in Amersfoort is ’t Havik’

Door Nare Hovanisyan 20 oktober 2018

Bernadette studeert aan HKU in Utrecht voor de docent beeldende kunst en vormgeving, maar woont in Amersfoort: de stad waar ze is opgegroeid. We vroegen deze vrolijke kunstenares het hemd van het lijf over haar favoriete plekken in de stad. Lees je mee?

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Beste restaurant in Amersfoort

”Waar je het allerlekkerst kunt eten? Dat is zonder twijfel bij Dara: een superhip restaurant aan de Eemhaven. Wat ik er zo leuk aan vind, is dat het geen standaard restaurant is waar je één gerechtje bestelt en binnen een half uurtje al uitgegeten bent. Bij Dara serveren ze allerlei mezzes uit verschillende streken, dus je kunt heel veel kleine gerechtjes eten.” 


Meer over Wereldrestaurant Dara ontdekken?

Wereldrestaurant Dara restaurants en horeca

Nu open11:30 - 00:00

Grote Koppel 5, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Favoriete winkeltjes

Foto: Gerda Horneman

”Games Workshop aan de Koestraat vind ik heel leuk. Dat is echt zo’n echt zo’n typisch nerdwinkeltje voor fantasy-bordspellen, waar ook miniaturen worden verkocht die nog geverfd moeten worden. Heel cool! Wat ik ook een supertof winkeltje vind is Casa, een nieuwe interieurwinkel aan het Eemplein. Ik keek echt mijn ogen uit toen ik daar voor de eerste naar binnenliep: wát een leuke spullen!”


Meer over CASA ontdekken?

CASA winkelen

Nu gesloten09:00 - 18:00

Eemplein 14, Amersfoort

Bekijk meer:winkelen

Terrasjes pakken

Goedemorgen Amersfoort missen aan Amersfoort
De Hof. Foto: Charella Hulsbosch

”De Hof is wel echt the place to be om een terrasje te pakken. Je zit daar heel sfeervol omdat je bij de Sint Joriskerk zit én uitzicht hebt op de Lieve Vrouwetoren. Met mooi weer is het daar altijd gezellig druk.”

Favoriete lunchspot

Bron: Facebook Bagels en Beans

”Bij Bagels & Beans kun je echt heerlijk lunchen en de service is ook heel goed. Ze hebben warme en koude bagels. Ik neem altijd de Paddoburger: een warme bagel met champignons en Parmigiano Reggiano met truffelmayonaise, pijnboompitjes en sla. Klinkt goed he?”


Meer over Bagels en Beans ontdekken?

Bagels en Beans bakkers

Nu gesloten10:00 - 17:00

Arnhemsestraat 33, Amersfoort

Bekijk meer:bakkers

Mooiste plekje in Amersfoort

Het allermooiste plekje in Amersfoort is ’t Havik: een heel vredig straatje waar ik graag even doorheen loop. De combinatie van de gracht, het bruggetje en het kerkje op de achtergrond is echt heel mooi om te zien. Daar zit trouwens ook een supertof platenzaakje: Velvet Music.”


Meer over VelvetMusic Amersfoort ontdekken?

VelvetMusic Amersfoort muziek

Nu gesloten10:00 - 17:00

Havik 7-A, Amersfoort

Bekijk meer:muziek
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.