Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Anne Pleun: ‘Het Schothorsterbos is eigenlijk gewoon een park, maar het ziet er niet zo uit’

Door Anne Annink 30 november 2019

Anne Pleun van Eijsden (31) wil de papierindustrie gezonder en meer ‘forest friendly’ maken. Met haar bedrijf Paper on the Rocks produceert ze notitieboeken die zo min mogelijk bomen, water en energie kosten. Met haar team werkt ze bij Werkstek, een bedrijfspand aan de Computerweg voor zelfstandige ondernemers en start-ups. Anne Pleun woont in Kattenbroek met haar partner en dochter van 4. Dit zijn haar favoriete plekken in Amersfoort:

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Soestduinen

“Mijn partner is twee weken per maand in het buitenland voor zijn werk, dus we hebben een beetje een idioot schema. Twee of drie dagen per week ben ik zelf in een andere stad voor werkafspraken. Ik zou willen dat ik meer van Amersfoort zag! Ik vind het vooral fijn dat Amersfoort zo rustig is. Mijn lievelingsplek in de omgeving van Amersfoort zijn de Soestduinen. We nemen vaak de fiets mee van mijn dochter, ook al kun je er helemaal niet goed fietsen: zij vindt dat die mee moet. We bouwen er zandkastelen en wandelen wat rond. Het buiten zijn vind ik heerlijk en past bij wat ik doe.”

Schothorsterbos

“We hebben laatst een campagne opgenomen en foto’s gemaakt van onze notitieboeken, ook in het Schothorsterbos. Ik wilde de shoot doen in een omgeving die er niet uitziet als een aangelegd bos. Het Schothorsterbos is eigenlijk gewoon een park, maar het ziet er niet zo uit. Je hebt er ook een natuurspeeltuin voor kinderen. Dat is echt de favoriete plek van mijn dochter. Ze komt er graag om lekker vies en nat te worden.”

Café Lobbes

“Sinds kort hebben we een oppas die in de avonden komt, daar ben ik dolgelukkig mee. Ze is ook voor mijn dochter een soort van beste vriendin, dus we kunnen met een gerust hart weg. We gaan graag even naar een café. Ik vind Lobbes heel leuk. Een bruin café aan het Hof, het plein waar overdag ook de markt is. Mijn vriend is er wel een beetje klaar mee, omdat we er zo vaak heen gaan, haha! Ik vind het nog steeds heel leuk bij Lobbes.”


Meer over Café Lobbes ontdekken?

Café Lobbes restaurants en horeca

Hof 10A, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

SEM

SEM Sla en Meer
Eigenaar Jelle maakt alle salades die je bestelt in een handomdraai voor je klaar. Foto: Charella Hulsbosch / indebuurt Amersfoort

“Ik ga graag met mijn vriend naar SEM, omdat je er echt goed eten hebt. Ik vind hun salades lekker maar ook hun vegan taartjes zijn heel fijn. Mijn vriend is heel erg van de gezonde smoothies enzo. Ik ken echt niemand anders die daar zo mee bezig is. Wij hebben zelf ook geen chips en nootjes in huis, tenzij ze ongebrand zijn. Ik eet zelf wel soms chocolade hoor, maar niet thuis, bij mijn vriend in de buurt. Ik snap dat ook en sta er helemaal achter.”


Meer over SEM Sla en Meer ontdekken?

SEM Sla en Meer restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 21:00

Kortegracht 6, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Filmtheater De Lieve Vrouw

“We gaan graag naar een film bij De Lieve Vrouw. We plannen niet graag ver vooruit en vinden het heerlijk om gewoon naar de film te gaan. Once Upon a Time In Hollywood was de laatste keer, echt fantastisch. Er is ook een leuk café om even te zitten. Mijn moeder en mijn stiefvader zijn hier lang geleden getrouwd. Ze gaven toen een receptie in dit café. Ik was toen pas vijf, maar ik herinner me het nog precies. Het is gewoon gezellig hier.”


Meer over De Lieve Vrouw ontdekken?

De Lieve Vrouw bioscopen

Geopend11:00 - 00:00

Lieve Vrouwestraat 13, Amersfoort

Bekijk meer:bioscopen

Leuk volgens jou?

Wil jij ook jouw favoriete plekken met ons delen? Neem dan contact met ons op!

Leuk volgens local Eline: ‘Ik ga graag eten bij de Stoeterij, kneuterigheid ten top!’

Eline Boersema (31) woont met haar man op het GGz terrein Zon en Schild. Samen zijn ze de hoofdbewon...

Leuk volgens local Lilian: ‘Het is heerlijk om te zwemmen in het babbelbaantje van Amarena’

Leuk volgens local Emmelie: ‘De plek waar kabouter Hans vroeger te vinden was vind ik bijzonder’

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.