Leuk volgens Freya: ‘Ik teken graag aan ’t Havik’

Door Roeliene Bos 11 augustus 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt illustrator Freya Weijkamp haar favoriete plekken in Amersfoort.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen: Freya Weijkamp

Foto: Roeliene Bos

De 25-jarige Freya tekent erop los. Zo maakte ze een muurschildering in de binnentuin van studentencomplex St. Joseph. “De muur was heel saai lichtgrijs en kon wel wat kleur gebruiken. Ik vond het super om iets te doen wat ik nog nooit eerder gedaan had.” Sinds kort woont deze creatieveling samen met haar vriend Jorrit, in een schattig huisje aan ’t Havik.

Muurhuizen

“Ik loop graag een rondje door de stad, vooral de Muurhuizen vervelen nooit. Soms loop ik gewoon rond, soms neem ik mijn schetsboek mee. Zeker in het mooie licht op warme zomeravonden is het ontzettend mooi.”

Lapart

Barman Yaël, met daarachter Freya Weijkamp

“Naast dat ik er graag achter de bar sta, vind ik het er altijd gezellig! Een drankje op het kleurrijke terras of op vrijdagavond dansen en zingen. De sfeer is er altijd goed en je merkt dat iedereen zichzelf is.”

Gaycafe Lapart cafés

Nu gesloten20:00 - 03:00

Hof 18, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

De Markt

“Op zaterdagmiddag wandel ik een beetje rond over de markt, eet ik een visfrietje of een warme stroopwafel. Ik koop er altijd groenten, kaas en brood en maak graag een praatje met mensen die er werken. Daarna doe ik een drankje op het terras.”

’t Havik

Gracht Amersfoort favoriete plek
Foto: Charella Hulsbosch

“Toch wel mijn lievelingsstraatje in de stad. Elke keer als ik de voordeur uit loop, voel ik me weer ontzettend gelukkig dat ik er mag wonen. Daarnaast is er een trappetje naar beneden naast de brug waar de rondvaartboot kan aanleggen. Ik zit er weleens om te lezen of te tekenen en dan is het net alsof niemand je opmerkt.”

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.