Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Sara: ‘Met een bolletje ijs van San Marco waan ik me voor even in Italië’

Door Roeliene Bos 25 mei 2019

Met trots stellen we aan jullie voor: Sara Assarrar. Zij begint volgende week als gastredacteur en interviewt straks verschillende Amersfoorters over hun favoriete plekken. Deze geboren en getogen Amersfoortse komt graag in de binnenstad en deelt alvast haar favoriete plekken met ons. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Corazon

een rondje op het terras in Amersfoort
Foto: Charella Hulsbosch

“Amersfoort beschikt over veel leuke lunchtentjes, maar mijn favoriet is toch wel Corazon. De geur van versgebakken taarten en brownies komt je al  tegemoet als je binnenstapt. Ik houd van het gevarieerde aanbod op de menukaart en het sfeervolle interieur. De eigenaar is een vriendelijke man die graag met iedereen een praatje maakt. Ook staat er een boekenkast waar je gerust een boek uit kunt pakken en openslaan.”


Meer over Corazon Coffee ontdekken?

Corazon Coffee koffiebars

Geopend10:00 - 18:00

Krommestraat 18, Amersfoort

Bekijk meer:koffiebars

San Marco

vacatures

“In de lente word ik altijd blij van het warme weer. Als San Marco zijn deuren openslaat, word ik nog eens extra blij. Je proeft er ambachtelijk – ja ik moest er echt even een cliché woord ingooien – Italiaans ijs. In Nederland heb ik op veel plekken Italiaans ijs gegeten, maar nergens kon het tippen aan het ijs gewoon hier bij San Marco. Vanaf kleins af aan reden mijn familie en ik er zomers geregeld langs om een ijsje te halen. Met een bolletje of twee (chocolade en citroen graag!) waan ik me voor even in Italië.”


Meer over San Marco ontdekken?

San Marco ijssalons

Geopend10:30 - 22:00

Langestraat 43, Amersfoort

Bekijk meer:ijssalons

Vue Cinema

Bron: Facebook Vue Amersfoort

“De leukste bioscoop van Amersfoort vind ik Vue Cinema. Door de nieuwe luxe ligstoelen en de intieme zalen, ben ik als filmfanaat helemaal op mijn plek. Al helemaal top vind ik de dinsdag deal: 6 euro voor een film en 1 euro voor een bak popcorn. Geregeld zie je mij op de dinsdag liggen luieren in een van de zalen. Ik bedoel, beter dan dat kun je niet krijgen volgens mij.”


Meer over Vue Cinema ontdekken?

Vue Cinema bioscopen

Geopend10:00 - 22:00

Snouckaertlaan 38, Amersfoort

Bekijk meer:bioscopen

Het park

4000 bomen herplant in amersfoort
Foto: Annemarie Degens

“Om de oude binnenstad heen ligt het stadspark. Een heerlijke plek waar ik graag kom als het zonnetje schijnt. Ik neem meestal ter ontspanning een dik boek mee. Mijn tas prop ik vol met een dik buitenkleed om op te liggen en in het binnenvakje stop ik lekkere hapjes. Gegarandeerd heb ik dan een succesvolle middag.”

Boekhandel Veenendaal

Boekhandel Veenendaal
Het team van Boekhandel Veenendaal. Op de voorgrond: eigenaar Ton Vrakking. Daar direct achter: Manon Mesdag Foto: Roeliene Bos

“Ik ben een echte boekenworm. In de stad loop ik daarom altijd standaard even boekhandel Veenendaal binnen. Ik vind het een heerlijke winkel om gewoon door de boeken heen te neuzen of om met het personeel te praten over dat ene boek. Een leuk detail: de werknemers leggen persoonlijke tips bij de boeken die een indruk op ze hebben gemaakt.”


Meer over Boekhandel Veenendaal ontdekken?

Boekhandel Veenendaal boekhandels

Gesloten13:00 - 18:00

Langestraat 33, Amersfoort

Bekijk meer:boekhandels
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.