Favorieten van Stephanie: ‘Je hebt best mooie plekjes in Amersfoort’

Foto: Stephanie de Wit

Elke week vragen we aan een Amersfoorter om ons te tippen over zijn of haar favorieter plekken in de stad. Deze week is het de beurt aan Stephanie de Wit, een van de managers van HOF1516, het vernieuwde restaurant in het voormalige pand van de Fiji.

“HOF1516 zit nu midden in de verbouwing. Vorig jaar in juni hebben we een switch gemaakt van nachtclub naar restaurant waar je tot laat op de avond kunt borrelen”, vertelt Stephanie. “We gaan nu doorpakken, de bar wordt verbouwd, de dj-booth gaat eruit en er komt een nieuwe vloer in. Het is nu een hele nieuwe zaak en gaat echt ontzettend tof worden!”

De tekst loopt door onder de afbeelding

Foto: Stephanie de Wit

HOF1516

Het vernieuwde concept aan de Hof moet dé borrelplek van Amersfoort worden. “Je komt voor een kopje koffie, blijft zitten voor een hapje, besluit om ook wat lekkers te eten en eindigt met een fantastische cocktail. We zijn elke dag van 10.00 uur tot laat open. Of je nu op het terras wilt zitten, of binnen. Wij zijn er straks helemaal klaar voor.”

Wandelaars

“Wandelen is het nieuwe uitgaan”, gaat Stephanie verder. “Het vervelende is alleen dat je niet overal even naar de toilet kan, of even een terrasje kan pakken nu. Mensen missen zo’n plekje om even te zitten of toch iets te eten. Daarom hopen we snel weer open te kunnen, en iedereen weer heerlijk eten te kunnen geven.”

Grand Café de Kromme

Stephanie heeft de afgelopen tijd de horeca op haar eigen manier gesteund. “Ik kom regelmatig bij Grand Café de Kromme. Ook nu nog! Ik eet zelf niet mee, maar help het restaurant met bezorgen. Ik heb hier vroeger gewerkt als bedrijfsleider en een van m’n beste vrienden is de eigenaar. Daarom, als ze iemand te kort hebben, spring ik wel even bij.”

Voor wie nog nooit iets bij Grand Café de Kromme heeft besteld, heeft Stephanie nog een goeie tip. “Je móet één keer in je leven hun saté proberen. Die maken ze helemaal zelf, in indonesische stijl. Daardoor zit er veel meer pit in. Als je hier een keer gaat eten, of iets laat bezorgen, probeer dan zéker de saté!”

Grand Café de Kromme

5,0
(112)

Krommestraat 46, 3811CJ Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Wandelen door de wijkjes

“Wandelen is het nieuwe uitgaan”, grapt Stephanie. “Ik probeer elke week een andere wijk te bewandelen. Samen met een vriendin of gewoon in m’n eentje. Het is gewoon lekker om na een lange dag, in de avond nog een uurtje op pad te gaan. Ik woon zelf bij het Randenbroekerpark. En het nieuwe Elisabethpark is ook een prettige plek om te wandelen.”

De mooiste wijk vind Stephanie het Soesterkwartier. “Je hebt best mooie plekjes in Amersfoort als je iets verder doorwandelt.”

Atelier MiMosa

Stephanie heeft ein-de-lijk weer een afspraak kunnen maken bij de kapper. “Ik laat al bijna vijf jaar mijn haar knippen door Jill. Als je bij MiMosa binnenkomt, krijg je sowieso al een lekkere koffie. Je zit niet in een kapperszaak, maar in een huiskamer. Jill weet precies wat je met je haar wilt en geeft je eerlijk advies.” Voor Stephanie voelt Atelier MiMosa niet als een kapper. “Ik wilde mijn haar bruin verven, maar ben met een compleet ander kapsel naar buiten gekomen. Eentje waar ik vele malen blijer mee was, maar zelf nooit had gedurfd.”

Atelier Mimosa

Weverssingel 4, 3811 GJ Amersfoort

Meer informatie

Las Lunas

Van sieraden tot jurkjes, de meeste spullen uit Stephanie’s haute couture komt van Las Lunas. “Je wordt daar persoonlijk geholpen. Dat klinkt heel commercieel, maar zo bedoel ik het niet. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat me hier iets is aangesmeerd. De persoonlijke service is gewoon heel erg goed.”

Stephanie moet nog reserveren om weer bij Las Lunas te kunnen shoppen. “Ik wacht de drukte even af. Als die eraf is, ga ik weer shoppen, zodat ik lekker de tijd kan nemen.” Het laatste wat Stephanie heeft gekocht? “Drie ontzettend leuke witte t-shirts!”

Las Lunas

4,6
(54)

Krommestraat 20, Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Het Stadscafé

“Als je door de binnenstad wandelt, kun je hier heerlijk een kopje koffie halen”, begint Stephanie. “Er werken hele leuke jongens daar. Als horecaondernemer gun je het elkaar ook.” Vorig jaar kon je tijdens de koningsdag door de drivethrough van het Stadscafé. “Ze organiseren zoveel leuke dingen voor de stad. Dat doen ze echt geel goed. Met Kerst hadden ze ook een goeie actie bedacht tegen eenzaamheid. Ze zijn alrijd bezig met mensen opvrolijken met hun leuke acties.”

Gerard van 1SAMEN1: ‘Zo’n spelletje speel je toch sneller met iemand die in de buurt woont’

 • Kerst Amersfoort, Ondernemer uitgelicht

Stadsgenoten op leeftijd zijn vaker onzichtbaar en eenzaam, zeker in 2020. Stichting 1SAMEN1 zet zich in…

Stadscafé Amersfoort

4,4
(561)

Lieve Vrouwekerkhof 3, 3811BS Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

NewFysic

Stephanie is tussen de lockdowns door, zo’n 25 kilo afgevallen. “NewFysic heeft me door de coronatijd heen gesleept. Vorig jaar juni ben ik begonnen met afvallen. Bij NewFysic krijg je hulp van een coach, Isabella, die je helpt om een nieuwe levensstijl te creëren.” Met die nieuwe levensstijl leer je omgaan met hoe je moet eten en drinken. “Mijn collega’s in de horeca hebben gezien dat ik ben afgevallen. Daardoor zit bijna de helft van de Amersfoortse Horeca nu bij NewFysic”, grapt Stephanie.

NewFysic

Leusderweg 103, 3818 AB Amersfoort

Meer informatie

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “Favorieten van Nanna: ‘Bestellingen uit de buurt komen ze op de fiets bezorgen’”

Favorieten van Nanna: ‘Bestellingen uit de buurt komen ze op de fiets bezorgen’

Ga naar “De favorieten van Aladdinspeler Jonathan: ‘Daar neem ik de cast nog een keer mee naartoe’”

De favorieten van Aladdinspeler Jonathan: ‘Daar neem ik de cast nog een keer mee naartoe’

Ga naar “Even voorstellen: freelancer Denise komt graag binnenkijken”

Even voorstellen: freelancer Denise komt graag binnenkijken

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39”

Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “AARDAPPELEN 1+1 gratis”

AARDAPPELEN 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Robijn wasverzachter van € 4,79 voor € 1,99”

Robijn wasverzachter van € 4,79 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Office medewerker”

Office medewerker

 • Work-On
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023