Favorieten van Sandra: ‘De winkel ziet er hetzelfde uit als toen ik er als klein meisje kwam’

Foto: Sandra

Elke week vragen we een Amersfoorter om mee te doen met de Favorieten Van estafette. Deze week is het de beurt aan Sandra van Absolutely Everything, die het stokje overneemt van Maartje. De eigenaresse van de vintage kledingzaak tipt mooie plekken in Amersfoort waar ze dol op is.

Sandra is eigenaresse van Absolutely Everything. “Dat is een kledingwinkel waar je tweedehands of vintage kleding vindt. De winkel zit in de loods van Vintage Friends“, vertelt de onderneemster. “Voor mij is het een passie om mooie schatten te redden. En met mooie schatten bedoel ik kledingstukken, meubels, decoratiemateriaal en nog veel meer.”

Pre-loved kleding

Mijn focus ligt op het verkopen van kleding die al eens gedragen is. Je vindt bij Absolutely Everything dan ook prachtige kledingstukken die nog prima mee kunnen. Het leukste is, alle trends van nu, zijn vroeger al een keer aan bod geweest. Waarom zou je dan voor dure fast-fashion gaan, als je het originele concept van veertig, vijftig of soms zelfs zestig jaar geleden kunt kopen. Dat is goed voor het milieu, én voor je portemonnee.”

Vintagekriebels

De liefde voor vintage kwam bij Sandra toen ze op kamers ging. “Je hebt geen rooie cent, dan ga je naar kringlopen en verzamel je prachtige meubels voor een prikkie. Dat is uit de hand gelopen tot ik een megaverzameling had. Mooie kleding, vintage tassen en schoenen… Het werd bijna problematisch. Toen ben ik op markten gaan staan. Dat begon als hobby en liep uit tot… jawel, mijn eigen vaste winkel in Vintage Friends!”

Mijn favoriete plekken… Eens even denken

“Ik ben kritisch over waar ik mijn vrije tijd aan besteed. Ik werk veel en doe naast mijn werk ook nog veel toffe activiteiten. Maar mijn favoriete bezigheid is toch echt het verkennen van Amersfoort. Dat is dan ook mijn eerste tip.”

Sandra is geboren en getogen in Amersfoort. “En nog loop ik met veel verbazing en grote ogen door de binnenstad. Langs de Muurhuizen, de Zuidsingel, de Kortegrachten… Er is zoveel moois te zien.”

Lees verder onder de galerij >

“Ik ben erg dol op de plattegrond die de meiden van BLUR hebben gemaakt. Zij hebben allerlei toffe leuke plekken die ze zelf ontdekten, op een kaart gezet. Overal staat een leuke, korte beschrijving bij. Waaronder de grote loods van Vintage Friends op de Isselt. We hebben echt een hele mooie stad, al zeg ik het zelf. Het is gewoon tof om op zo’n manier je eigen stad te ontdekken.”

Blur your life

Mooierstraat 18, 3811 EB Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Winkelen doe je op de Krommestraat

“Uiteraard ben ik dol op de Langestraat en de andere winkelstraten in de binnenstad. Maar mijn favorietste winkelstraat is toch echt de Krommestraat. Daar ben je weg van de standaard ketens en kom je bij de gepassioneerde lokale ondernemers.”

“Een van de winkels waar ik al kom sinds ik een klein meisje ben, is Schwitzner. Dat is een stof en fourniturenzaak. Volgens mij komt die winkel uit het jaar 1900, ze zitten echt al heel lang op dezelfde plek en zijn kwa inrichting niet veranderd sinds ik daar als meisje kwam.”

Lees verder onder de afbeelding >

Foto: Sandra ten Hoeve

“Achterin het eeuwenoude pand, zit een kleine ruimte met elke soort knoop die je kunt bedenken. Gesorteerd op kleur, maat, soort, wel of niet glimmend… Het is er een knopenwalhalla. Je kunt het je echt niet voorstellen hoeveel knopen, maar ook linten en stoffen je daar kunt halen. Ik zou willen dat ik mijn eigen kleding kon maken, dan zou ik er nog veel meer halen. Hoe gaaf is het dat we in Amersfoort nog dit soort winkeltjes hebben?”

Schwitzner

Krommestraat 14A, 3811 CC Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Lekker eten bij Alberts

“Op het Hof zit een mooi oud pand, en een hele gave plek waar je lekker kunt zitten. Wouter en Jeroen hebben daar namelijk Alberts opgericht. Het is een supermooie plek, altijd gastvrij en ik ben elke keer weer verrast door de menukaart.”

“Het liefst eet ik er een visgerecht, of risotto. Ik krijg al helemaal trek als ik aan het eten bij Alberts denk. Ik moet binnenkort weer eens bij ze aanschuiven, om de nieuwe kaart te ontdekken. In de zomer is het voor mij de go-to plek voor een borrelplank. In de winter zit ik gezellig binnen.”

Bron: Alberts Eten en Drinken

Alberts Eten en Drinken

Hof 5, 3811CJ Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Een gezichtsbehandeling in de Nieuwe Stad

“Ik vind het zo’n tof idee dat er in een oude fabriek nu allerlei toffe zaken zitten. Ik kom ook al jaren bij De Salon om mijn gezicht te laten vertroetelen. Op loopafstand van de Salon zitten mooie zaken zoals Het Lokaal. Om de paar meter zit wel weer iets bijzonders in De Nieuwe Stad.”

“In de Salon werken leerlingen van het MBO-Amersfoort die daar hun geleerde theorie in de praktijk brengen. Ik kom er nu zo vaak, dat ik de leerlingen zie groeien in hun kennis en ervaring. De begeleiders zijn heel erg betrokken en vriendelijk. Ik voel me altijd honderd procent op mijn gemak daar.”

“Naast het vertroetelen van mijn gezicht, laat ik daar ook vaak mijn nagels doen. Dit is de enige plek waar ik mezelf zo laat verzorgen. Dat doe ik al jaren en ga ik nog jaren lang doen.”

Foto: Salon de Nieuwe Stad

Salon de Nieuwe Stad

Oude fabriekstraat 1, 3812 NR Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Ik ontdekte pas Nieuw Mos Warenhuis

“Dit is zo’n pand waar je heel vaak langs rijdt, onderweg naar een andere plek. Maar Nieuw Mos is het stoppen waard! Het is een warenhuis waar je boodschappen kunt doen, maar ook hele mooie kleding kunt vinden. Het toffe is, dat alle merken hier helemaal duurzaam zijn.”

“Als ik naar mijn kledingkast kijk, is 95% tweedehands. Kledingstukken die minimaal twintig jaar op de aarde zijn. Ik koop eigenlijk geen nieuwe kleding als het niet hoeft, maar als ik het koop, wil ik een duurzaam merk. Dan ga ik dus naar Nieuw Mos.”

“Ze hebben bijvoorbeeld hele mooie basics, niet trendgevoelige kleding van Alchemist. Dat zijn kledingstukken van hoge kwaliteit waar je lang mee doet. Ook de vegan tassen van Matt & Nat zijn favoriet bij mij.”

Foto: Nieuw Mos Warenhuis

Nieuw Mos

Leusderweg 27, 3811 NK Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Ik nomineer…

“Dat waren mijn hotspots, althans, op ééntje na. Ik wil de volgende hotspot ook graag nomineren. Dat is namelijk Barbara, van Kleinscharig. Zij heeft een kleine salon aan de Woestijgerweg. Ik laat mijn haar altijd door haar knippen. Dan krijgt ze de vrije hand van me om met mijn haar te doen wat ze zelf wil.”

Lees verder onder de afbeelding >

Foto: Sandra ten Hoeve

“Daar moet je iemand goed voor vertrouwen. En dat doe ik dan ook. Nog één ding wat tof is aan Kleinscharig, is dat Barbara alleen producten gebruikt die ecologisch en diervriendelijk zijn. Ze is echt een voorstander van kwaliteit en duurzaamheid.”

Je hoort het Barbara, we komen volgende week jouw kant op! Ga maar vast nadenken over welke plekken jij wil tippen!

Nog meer uit deze reeks:

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “De favorieten van Aladdinspeler Jonathan: ‘Daar neem ik de cast nog een keer mee naartoe’”

De favorieten van Aladdinspeler Jonathan: ‘Daar neem ik de cast nog een keer mee naartoe’

Ga naar “Even voorstellen: freelancer Denise komt graag binnenkijken”

Even voorstellen: freelancer Denise komt graag binnenkijken

Ga naar “Leuk volgens local Maicel: ‘Ik boek weleens een hotelkamer zodat ik even in bad kan’”

Leuk volgens local Maicel: ‘Ik boek weleens een hotelkamer zodat ik even in bad kan’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99”

Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “alle damesmode 2+1 gratis € 15,00”

alle damesmode 2+1 gratis € 15,00

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Spijkerjasje € 22,99”

Spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Alle Robijn, Ariel en Lenor van € 19,98 voor € 9,99”

Alle Robijn, Ariel en Lenor van € 19,98 voor € 9,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Tefal Hard Titanium Pro pannen van € 40,99 voor € 20,49”

Tefal Hard Titanium Pro pannen van € 40,99 voor € 20,49

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Administratief medewerker logistiek”

Administratief medewerker logistiek

 • Fashion Linq
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Executive Assistant”

Executive Assistant

 • HVEG Fashion Group
 • Parttime

Topper

Ga naar “Massage therapeut bij QoQo Massage Clinics”

Massage therapeut bij QoQo Massage Clinics

 • QoQo Massage Clinics Amersfoort
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Helpdeskmedewerker”

Helpdeskmedewerker

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Traineeship Low Code Developer bij Acto”

Traineeship Low Code Developer bij Acto

 • Acto Informatisering B.V.
 • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “Funeral Fair Festival 2022”

Funeral Fair Festival 2022

 • Funeral Fair Festival
 • Van 2 jul t/m 3 jul

Topper

Ga naar “Bosbaden”

Bosbaden

 • iederal
 • 18 september 2022

Topper

Ga naar “BIJzonder”

BIJzonder

 • iederal
 • 10 juli 2022

Topper

Ga naar “De Snuffelmarkt”

De Snuffelmarkt

 • Van 3 apr t/m 6 nov
Ga naar “Theaterweek (11 tot 14 jaar) – Creëren met elkaar”

Theaterweek (11 tot 14 jaar) – Creëren met elkaar

 • Theaterweek
 • Van 11 jul t/m 15 jul

Topper