Favorieten van Rens: ‘Ik krijg spontaan zin in een biertje van zeventig euro’

Hij is de bedrijfsleider van de oudste kroeg van Amersfoort en menig stadsgenoot heeft hier weleens een biertje gedronken. Zelf is hij naar eigen zeggen niet de oudste man van Amersfoort. Rens Weber (34) is de bedrijfsleider van Onder De Linde. Deze week tipt hij ons over zijn favoriete plekken in Amersfoort.

Foto: Rens Weber

De meeste mensen kennen Rens van zijn strenge en serieuze blik tijdens de pubquiz in Onder De Linde. “The quizmaster is always right”, roept hij als er weer eens iemand denkt het beter te weten.

“Ik ben best wel een horecaman bedenk ik me nu ik zo naar mijn lijstje kijk”, vertelt Rens. “Kleding winkelen doe ik namelijk niet echt. Ik merk dat ik de meeste kleding online bestel. Maar horeca ben ik helemaal in thuis. Verwacht dus maar een lijstje met horecatips”, vertelt Rens.

Onder de Linde

Foto: Rens Weber

“Ha-ha”, begint Rens. “Ik heb misschien een klein beetje een biased opinion, maar stipt op nummer één staat natuurlijk de Onder De Linde. Kijk, we zijn niet de koning van de speciaalbiertjes, hier kom ik zo op terug, maar we hebben wel heel erg lekker bier op de tap. We hebben misschien niet zo’n overheerlijke keuken als Alberts, hier kom ik zo op terug, maar we zijn wel heel trots op onze daghap die we hier kunnen kokkerellen.”

“We hebben sinds kort ook ons terras omgegooid. Er is nu veel meer gezelligheid op het plein. Door de nieuwe banken, plantenbakken, parasols en de nieuwe opzet met de andere kroegen kan je hier gewoon lekker zitten zoals je wil.”

Café Onder de Linde

4,5
(476)

Groenmarkt 15, 3811 CT Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Alberts

Bron: Alberts Eten en Drinken

“Daar zijn we weer. Bij Alberts werken mensen met ongelooflijk veel verstand van eten. Ze hebben een wisselende kaart en als je wil kan je alles bestellen. Je kan drie of vier kleine hapjes nemen of roepen dat je de grote variant wil. Ook bij Alberts hebben ze goed bier, eigenlijk heeft heel Amersfoort wel goed bier. Maar ik kom hier toch altijd weer terug voor het eten. Met name de Lambracks zijn bij mij een grote favoriet. Mooi strak zaakje.”

Alberts Eten en Drinken

4,5
(609)

Hof 5, 3811CJ Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Dikke Dirck

“Echt waar, wat een prachtige plek is dit. Het is zo mooi en leuk ingericht. Ik geef toe, het is niet iedereens smaak, maar je kan niet anders dan onder de indruk zijn als je binnenkomt. Daarnaast is het gewoon knap dat ze weten te doen wat twee andere ondernemers niet lukten. Over het eten kan ik niet zo veel vertellen, behalve dat het erg lekker was die ene keer dat ik daar heb gegeten. Ik denk dat de Dikke Dirck enorm goed is voor dit pleintje waar mensen eerst niet zo snel naartoe kwamen. Dankzij Dirk trekt ons terras nu ook meer aan. Het hele restaurant is een kunstwerk op zich.”

Dikke Dirck Amersfoort

Groenmarkt 8, 3811 CP Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Dikke Koning

Foto: Rens Weber

“Ik doe de inkoop van het bier bij Onder De Linde zelf. Maar zoveel bier als ze bij de Dikke Koning hebben, dat kan niemand in Amersfoort overtreffen. Ze hebben bier vanuit ontelbaar veel landen en streken. Het mooiste is, ze weten ook precies hoe ze welk biertje moeten serveren. Een biercafé zoals de Dikke Koning is ongeëvenaard in Amersfoort. Wil je iets te eten? Dan bestel je een pannenkoek bij Den Potsenmaeker.”

“Mijn favoriete biertje is de Delirium, maar dat is veruit niet het speciaalste biertje dat ze hebben. Ze hebben ook biertjes van vijftig à zestig euro per flesje. Dat wil ik er alleen niet aan uitgeven. Hoewel ik nu wel ineens enorm veel zin krijg in een biertje van zeventig euro.”

Biercafé De Dikke Koning

4,5
(374)

Appelmarkt 18, 3811 CT Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Hete Kolen

The Fork Amersfoortse restaurants
Bron: Facebook Hete Kolen

“Bij Hete Kolen kan je absoluut goed eten. De reden dat ik deze tip is omdat ik er eigenlijk al heel lang niet geweest ben. Toen ik laatst werd meegenomen door mijn schoonfamilie, ontdekte ik dat ze nu door corona een hele andere manier van serveren hebben. Je krijgt één groot coronamenu met van alles een beetje. Ze serveren dat op een gigantische plank met frietjes en salade erbij. Ik was zo onder de indruk. Aan het eind van de avond hebben we met zijn vieren van alles geproefd. Ik denk dat ze hier nooit meer mee moeten stoppen.”

Hete Kolen

4,7
(834)

Krankeledenstraat 7, 3811 BN Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Lees ook:

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “Favorieten van Babette: ‘Bij dit restaurant eet je de lekkerste salades van Amersfoort’”

Favorieten van Babette: ‘Bij dit restaurant eet je de lekkerste salades van Amersfoort’

Ga naar “Melt gaat uitdebuurt: ‘Dit zijn de mooiste verhalen die ik mocht maken’”

Melt gaat uitdebuurt: ‘Dit zijn de mooiste verhalen die ik mocht maken’

Ga naar “Favorieten van Kim: ‘Dit restaurant heeft een hele leuke speelplek voor kids’”

Favorieten van Kim: ‘Dit restaurant heeft een hele leuke speelplek voor kids’

Foto: Denise Tichelaar

In onze gids

Agenda

Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • T/m 16 dec
Ga naar “Marathon Amersfoort”

Marathon Amersfoort

 • 11 juni 2023
Ga naar “Obstaclerun”

Obstaclerun

 • 2 juli 2023
Ga naar “Kerstmannenloop 2023”

Kerstmannenloop 2023

 • 15 december 2023
Ga naar “Meewindkoers 2023”

Meewindkoers 2023

 • 8 oktober 2023

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “alle bh’s”

alle bh’s

 • HEMA
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Wagner Big city pizza’s van € 7,98 voor € 3,99”

Wagner Big city pizza’s van € 7,98 voor € 3,99

 • PLUS
 • Geldig t/m 10 juni 2023
Ga naar “Nederlandse Aardbeien of frambozen van € 2,99 voor € 2,49”

Nederlandse Aardbeien of frambozen van € 2,99 voor € 2,49

 • PLUS
 • Geldig t/m 10 juni 2023