Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Favorieten van Rens: ‘Ik krijg spontaan zin in een biertje van zeventig euro’

Door Melt Pels 1 augustus 2020

Hij is de bedrijfsleider van de oudste kroeg van Amersfoort en menig stadsgenoot heeft hier weleens een biertje gedronken. Zelf is hij naar eigen zeggen niet de oudste man van Amersfoort. Rens Weber (34) is de bedrijfsleider van Onder De Linde. Deze week tipt hij ons over zijn favoriete plekken in Amersfoort.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶
Foto: Rens Weber

De meeste mensen kennen Rens van zijn strenge en serieuze blik tijdens de pubquiz in Onder De Linde. “The quizmaster is always right”, roept hij als er weer eens iemand denkt het beter te weten.

“Ik ben best wel een horecaman bedenk ik me nu ik zo naar mijn lijstje kijk”, vertelt Rens. “Kleding winkelen doe ik namelijk niet echt. Ik merk dat ik de meeste kleding online bestel. Maar horeca ben ik helemaal in thuis. Verwacht dus maar een lijstje met horecatips”, vertelt Rens.

Onder de Linde

Foto: Rens Weber

“Ha-ha”, begint Rens. “Ik heb misschien een klein beetje een biased opinion, maar stipt op nummer één staat natuurlijk de Onder De Linde. Kijk, we zijn niet de koning van de speciaalbiertjes, hier kom ik zo op terug, maar we hebben wel heel erg lekker bier op de tap. We hebben misschien niet zo’n overheerlijke keuken als Alberts, hier kom ik zo op terug, maar we zijn wel heel trots op onze daghap die we hier kunnen kokkerellen.”

“We hebben sinds kort ook ons terras omgegooid. Er is nu veel meer gezelligheid op het plein. Door de nieuwe banken, plantenbakken, parasols en de nieuwe opzet met de andere kroegen kan je hier gewoon lekker zitten zoals je wil.”


Meer over Café Onder de Linde ontdekken?

Café Onder de Linde cafés

Geopend10:00 - 04:00

Groenmarkt 15, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Alberts

Bron: Alberts Eten en Drinken

“Daar zijn we weer. Bij Alberts werken mensen met ongelooflijk veel verstand van eten. Ze hebben een wisselende kaart en als je wil kan je alles bestellen. Je kan drie of vier kleine hapjes nemen of roepen dat je de grote variant wil. Ook bij Alberts hebben ze goed bier, eigenlijk heeft heel Amersfoort wel goed bier. Maar ik kom hier toch altijd weer terug voor het eten. Met name de Lambracks zijn bij mij een grote favoriet. Mooi strak zaakje.”


Meer over Alberts Eten en Drinken ontdekken?

Alberts Eten en Drinken cafés

Geopend10:00 - 01:00

Hof 5, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Dikke Dirck

Foto: Rens Weber
Foto: Rens Weber

“Echt waar, wat een prachtige plek is dit. Het is zo mooi en leuk ingericht. Ik geef toe, het is niet iedereens smaak, maar je kan niet anders dan onder de indruk zijn als je binnenkomt. Daarnaast is het gewoon knap dat ze weten te doen wat twee andere ondernemers niet lukten. Over het eten kan ik niet zo veel vertellen, behalve dat het erg lekker was die ene keer dat ik daar heb gegeten. Ik denk dat de Dikke Dirck enorm goed is voor dit pleintje waar mensen eerst niet zo snel naartoe kwamen. Dankzij Dirk trekt ons terras nu ook meer aan. Het hele restaurant is een kunstwerk op zich.”


Meer over Dikke Dirck Amersfoort ontdekken?

Dikke Dirck Amersfoort restaurants en horeca

Geopend10:00 - 02:00 *

Groenmarkt 8, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Dikke Koning

Foto: Rens Weber

“Ik doe de inkoop van het bier bij Onder De Linde zelf. Maar zoveel bier als ze bij de Dikke Koning hebben, dat kan niemand in Amersfoort overtreffen. Ze hebben bier vanuit ontelbaar veel landen en streken. Het mooiste is, ze weten ook precies hoe ze welk biertje moeten serveren. Een biercafé zoals de Dikke Koning is ongeëvenaard in Amersfoort. Wil je iets te eten? Dan bestel je een pannenkoek bij Den Potsenmaeker.”

“Mijn favoriete biertje is de Delirium, maar dat is veruit niet het speciaalste biertje dat ze hebben. Ze hebben ook biertjes van vijftig à zestig euro per flesje. Dat wil ik er alleen niet aan uitgeven. Hoewel ik nu wel ineens enorm veel zin krijg in een biertje van zeventig euro.”


Meer over Biercafé De Dikke Koning ontdekken?

Biercafé De Dikke Koning cafés

Geopend13:00 - 01:30

Appelmarkt 18, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Hete Kolen

The Fork Amersfoortse restaurants
Bron: Facebook Hete Kolen

“Bij Hete Kolen kan je absoluut goed eten. De reden dat ik deze tip is omdat ik er eigenlijk al heel lang niet geweest ben. Toen ik laatst werd meegenomen door mijn schoonfamilie, ontdekte ik dat ze nu door corona een hele andere manier van serveren hebben. Je krijgt één groot coronamenu met van alles een beetje. Ze serveren dat op een gigantische plank met frietjes en salade erbij. Ik was zo onder de indruk. Aan het eind van de avond hebben we met zijn vieren van alles geproefd. Ik denk dat ze hier nooit meer mee moeten stoppen.”


Meer over Hete Kolen ontdekken?

Hete Kolen restaurants en horeca

Geopend17:00 - 22:00

Krankeledenstraat 7, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

5 x de favoriete adresjes van Sander: ‘Mijn favoriete tosti is de tosti, eh… Spoetnik’

De leukste tips krijg je van locals, omdat die precies weten waar in de stad de beste plekken zitten...

Leuk volgens local Maicel: ‘Ik boek weleens een hotelkamer zodat ik even in bad kan’

De beste tips krijg je natuurlijk van échte locals, die dagelijks hun favoriete plekjes in Amersfoor...

Leuk volgens local Cyrille: ’t is gewoon een kneutepeteuterig plekkie voor een lekker bakkie pleur’

Ben je weleens op de markt geweest bij Het Lokaal? Dan heb je Cyrille de Waard vast weleens gespot. ...

Leuk volgens local André: ‘Hier haal ik al mijn gekleurde overhemden’

Als je weleens bij Zandfoort aan de Eem zit, heb je ongetwijfeld eigenaar André van Gelderen weleens...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.