Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Favorieten van oud collega Charella: ‘Het wordt een beetje een corona-editie’

Door Melt Pels 24 oktober 2020

De beste tips, die komen van locals! Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de leukste plekjes. Deze week vertelt onze oude collega Charella Hulsbosch over haar favorieten van de stad. Als er iemand weet waar de hotspots zitten, dan is het Charella wel!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Misschien ken je de Amersfoortse Charella nog wel. Tijdens de oprichting van indebuurt Amersfoort was het Charella die het eerste artikel van indebuurt Amersfoort schreef. Op 28 september kondigde ze aan dat ze uit de buurt ging. Nu, iets meer dan twee jaar later keert ze nog een keertje terug. Om ons te vertellen wat haar favoriete plekjes van Amersfoort zijn. “Het wordt een beetje een corona-editie”, voegt Charella toe.

“Door de coronacrisis ben ik opzoek gegaan naar nieuwe dingen die ik kon doen in mijn vrije tijd. Ik heb het afgelopen half jaar allemaal nieuwe plekjes ontdekt die ik nu graag met jullie deel.”

Foto: Charella Hulsbosch

Naaiwinkel Ten Hagen

Foto: Charella Hulsbosch

“Ik ben zo’n persoon die ’s ochtends wakker wordt met een idee en gelijk gaat uitvoeren. Zo werd ik wakker met het idee om te gaan naaien. Ik ben gelijk naar de Naaiwinkel aan de Arnhemsestraat gegaan en heb gevraagd om advies.” De medewerkers van de winkel hielpen Charella gelijk met tips en informatie over welk model het beste is voor een beginner. “Ik ben echt heel blij met die mensen. Ik kreeg een mini cursus in naaien en diezelfde dag heb ik mijn eerste mondkapje in elkaar gezet.”

De nieuwe hobby van Charella leverde haar veel positieve berichtjes op. “Eerst wilde mijn familie en een paar vrienden ook een mondkapje. Het is geen serieus bedrijf, maar nu ook vrienden van vrienden bij me aankloppen en een mondkapje willen kopen, vind ik dat toch best leuk. En het is best handig dat ik gewoon zelf een scheur in mijn jaszak heb kunnen maken.” Op Instagram deelt de Amersfoortse haar creaties.


Meer over Ten Hagen Naaimachines en Fournituren ontdekken?

Ten Hagen Naaimachines en Fournituren elektronicawinkels

Vandaag gesloten

Arnhemsestraat 5, Amersfoort

Bekijk meer:elektronicawinkels

Bij Lot

Medewerkers Steve en Tess en eigenaar Vincent van Bij Lot Eten en Drinken in Vathorst. Foto: indebuurt Amersfoort

Een van de andere dingen die Charella veel met haar vriend Bart deed, is wandelen. “We liepen door het nieuwe gedeelte van Vathorst en kwamen bij toeval Bij Lot tegen. Eerst liepen we er gewoon voorbij, maar toen andere mensen ons over Bij Lot vertelde zijn we toch maar een kijkje gaan nemen.” Het restaurant zit midden tussen de huizen verstopt, op een plek waar je een restaurant eigenlijk niet verwacht. “Dat is een beetje de charme van Vathorst hé? Hey!Pannenkoek zit ook midden in de woonwijk, net als Daphne in de Kas.” Sindsdien lopen Charella en Bart regelmatig langs om neer te strijken op het terras. “We hebben nog op de planning staan dat we daar binnenkort eens wat lekkers gaan afhalen.”


Meer over Bij Lot Eten en Drinken ontdekken?

Bij Lot Eten en Drinken restaurants en horeca

Geopend10:00 - 00:00

Hogesteeg 63, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

Foodfestivals

Lepeltje Lepeltje
Deze foto is genomen voor de uitbraak van het coronavirus en dient ter illustratie. Foto: Ietse Horneman

Net als veel Amersfoorters baalt Charella van de sombere zomer. “Ik mis de Amersfoortse foodfestivals en hoop oprecht dat we die binnenkort kunnen inhalen. Normaal stond ik achter de kassa bij Lepeltje Lepeltje en Kannen en Kruiken, dat is zo leuk om te doen. De jongens van de organisatie vroegen ons elk jaar weer terug.” Na de muntverkoop was het tijd om zelf het terrein te verkennen. “Ik mis vooral de pannenkoekjes van de Potsenmaeker. De foodtruck festivals zijn echt de redenen waarom we verliefd zijn geworden op Amersfoort. Je kunt het je nu niet voorstellen, maar een van de charmes was de gezelligheid en drukte tijdens die festivals.”

Lokale ondernemers

Foto: Robs Kaas en Lekkernij

Doordat de restaurants opnieuw dicht zijn, besloot Charella om het lekkere eten het huis in te brengen. “We gingen elke week wel een keer uit eten. Maar nu dat niet meer kan, wilde ik dat gemis opvangen in mijn eigen keuken. In plaats van boodschappen doen bij de supermarkt ging ik naar de lokale slager en kaasboer. Dan krijg je toch echt een betere kwaliteit voor je geld.” Zo wist Charella de kwaliteit van de restaurants naar haar eigen woonkamer te verhuizen. “Het avondeten is nu weer verheven tot iets… bijzonders!” En de favoriete kaasboer van Charella? “Robs Kaas en Lekkernij! Daar hebben ze ook lekkere wijn en nootjes. Drie-in-een!”


Meer over Rob’s kaas en lekkernij ontdekken?

Rob’s kaas en lekkernij kaaswinkels

Vandaag gesloten

Cruquius 64 A, Amersfoort

Bekijk meer:kaaswinkels

Lees ook:

Rick van Ruitenbeek

De favorieten van Rick van Ruitenbeek: ‘Ik houd van Amersfoort’

Als je weleens een terrasje hebt gepakt in Amersfoort, dan is de kans groot dat je Rick van Ruitenbe...

De favorieten van een wasbeer: ‘Er zijn niet veel steden beter dan Amersfoort’

Elke week vragen we een Amersfoorter om zijn of haar favoriete plekken in onze keistad met ons te de...

De favorieten van stadsgids Inge Vos: ‘hier zit wel een plek tussen die niet heel Amersfoort kent’

Heb je weleens een wandeling gemaakt met de Amersfoortse Gidsen? Ook als je denkt dat je alles van A...

Favorieten van Clemens: ‘Wie wil er nou niet tegenover zijn stamkroeg wonen?’

Ken je dat ene festival in Amersfoort, dat tijdens de coronacrisis wél doorging? Je weet wel... Het ...

Favorieten van Laurens Olieman: ‘Ik heb nog nooit de vijfde ronde gehaald’

Varen zit er nu even niet in voor Laurens Olieman. De eigenaar van de Inspiratieboot ziet het nog ni...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.