Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Favorieten van geëmigreerde Tom: ‘Blikkie bier en een portie bitterballen mét mosterd erbij’

Door Melt Pels 21 november 2020

Elke week vragen we een Amersfoorter om zijn of haar favoriete plekken in onze mooie keistad. Deze week krijg je de tips van Tom Wichert vanuit Manchester!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Tom is geboren in Manchester, Engeland. Toen hij twee was, vertrok hij naar Amersfoort, waar hij tot zijn 22e heeft gewoond. “Ik ben nu zo’n tien jaar geleden verhuisd naar mijn roots in Manchester. Ik heb het, Brexit en Boris Johnson terzijde, enorm naar mijn zin hier.” Toch komt Tom nog graag terug naar de stad waar hij is opgegroeid. “Minstens twee keer per jaar reis ik naar Amersfoort. Om vrienden en familie te bezoeken. Je merkt dan toch dat Amersfoort echt een mooie en gezellige stad is. Een stad om trots op te zijn.”

Foto: Tom Wichtert

Cynthia’s

Foto: Facebook Cynthia’s

Als eerste tipt Tom het Surinaamse restaurant Cynthia’s aan de Utrechtseweg. “Sinds ik in Manchester woon, is Surinaams eten toch wel wat ik het meest mis aan Nederland. Oke, vrienden en familie staan op de eerste plaats, maar het Surinaamse eten van Cynthia’s komt op de tweede plek!” Wanneer tom terug is in Amersfoort, is de kans ook vrij groot dat hij een maaltijd bestelt bij Cynthia’s. “Meestal bestel ik dan een lekkere Kip Roti!”


Meer over Cynthia’s Surinaams Afhaal ontdekken?

Cynthia’s Surinaams Afhaal surinaamse restaurants

Vandaag gesloten

Arnhemseweg 32, Amersfoort

Bekijk meer:surinaamse restaurants

Café Miles

Foto: Roeliene Bos

Ondanks dat de horeca nu dicht is, wilde Tom graag wat aandacht schenken aan een van zijn favoriete plekken om tot in de late uurtjes te kletsen. “De lekkere jazz- en soulmuziek die ze hier draaide luisterde ik soms iets té vaak naar. Na een tijdje ga je de werknemers beter leren kennen.” Als Tom niet binnen te vinden was, zat hij buiten op het terras. “Er is veel veranderd over de jaren heen, maar ik kom er nog altijd mensen tegen die ik van vroeger ken. Het is er altijd gezellig.”


Meer over Café Miles ontdekken?

Café Miles cafés

Gesloten12:00 - 02:00

Hof 25-26, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Long John’s Pub

Foto: Long John’s Facebook

Tom begint met twee woorden: “Voetbal en Guinness.” Volgens Tom is Long John’s Pub dé plek bij uitstek om te genieten van een lekker koud biertje én te kijken naar sport op tv. “Long John heeft dit voor zover ik weet altijd wel gedaan. Er hangen genoeg schermen en het bierassortiment is dik in orde. Als er geen voetbal is of de wedstrijd me niet interesseert, is het terras achter ook een rustgevende en mooie plek om van de binnenstad te genieten. Qua locatie kan je hier eigenlijk niet aan tippen.”


Meer over Long John’s Pub ontdekken?

Long John’s Pub cafés

Gesloten09:00 - 01:00

Krankeledenstraat 20, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Café de Singel

Go 360

Nummer één reden om hier aan te schuiven is de gezellige gastheer. “Fred maakt de kroeg gewoon af. Ik dook hier op een gegeven moment naar binnen tijdens een hevige plensbui. Ik was direct verkocht en sinds dien is dit mijn stamkroeg.” De Singel sponsorde later zelfs de tenues van een vriendenteam bij Amsvorde. “Het als altijd moeilijk om iedereen weer te zien als ik weer in Amersfoort ben. Maar ik probeer toch altijd even bij Fred langs te gaan. Die man is dan net zo gastvrij als altijd.”


Meer over Café De Singel ontdekken?

Café De Singel cafés

Gesloten18:00 - 01:00

Zuidsingel 4, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Cafeteria Desmond

Kristof Elst

“Vroeger heette het nog Sjors”, vertelt Tom. “Ik kom hier al mijn hele leven, want dit is de snackbar op de hoek van mijn ouderlijk huis.” Als ukkie wandelde Tom vaak langs om hier iets lekkers te halen van zijn zakgeld. “Ik kom er nog steeds graag als ik weer eens in Amersfoort ben.” Eigenaar Desmond is voor Tom het vaste gezicht van de snackbar. “Dat zorgt voor een loyaliteitsband. Maar buiten dat om, is het een gezellige plek waar je heerlijk op het terras kan vertoeven als het zonnetje schijnt. Met een blikkie bier en een portie bitterballen met mosterd erbij!”

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers in Amersfoort het moeilijk en sommige zaken hebben zelfs noodgedwongen de deuren moeten sluiten voor publiek. Dit betekent echter niet dat ze niet meer bestaan, dus tijd om de ondernemers een hart onder de riem te steken. Support your locals en deel ook jouw favoriete plekken in Amersfoort door dit formulier in te vullen.

Lees ook:

Favorieten van oud collega Charella: ‘Het wordt een beetje een corona-editie’

De beste tips, die komen van locals! Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de leukste plekj...
World Vegan Day

5 x de favoriete vegan restaurants van Amersfoorters

Op 1 november 2020 is het World Vegan Day, een dag die in het teken staat van veganistisch eten. Hel...
Rick van Ruitenbeek

De favorieten van Rick van Ruitenbeek: ‘Ik houd van Amersfoort’

Als je weleens een terrasje hebt gepakt in Amersfoort, dan is de kans groot dat je Rick van Ruitenbe...

De favorieten van een wasbeer: ‘Er zijn niet veel steden beter dan Amersfoort’

Elke week vragen we een Amersfoorter om zijn of haar favoriete plekken in onze keistad met ons te de...

Fashionista Julia van Deuveren tipt haar favoriete plekken in Amersfoort

Elke week vragen we een keientrekker waar de hotspots van Amersfoort zitten. Want wie weet nou beter...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.