De favorieten van Ed van den Bor, horecaman op De Berg die verliefd werd op een eiland

Ed en Wayne op Mallorca - Foto: Ed van den Bor

Hoog aan de Amersfoortse hemel prijkt een bergtop. Daar bovenop die berg, daar staat een paviljoen. Niet zomaar een paviljoen, maar Het Bergpaviljoen. Dit gastronomische restaurant wordt gerund door horeca enthousiasteling Ed van den Bor en zijn compagnon Theo Slotboom. Vandaag vertelt Ed ons over hoe zijn (ondernemers)leven eruit ziet en wat hij daarnaast het allerliefste doet in Amersfoort. Dit zijn de favorieten van Ed van den Bor, de strijder op De Berg, die verliefd is op een eiland. 

De drie liefdes van Ed: werk, Wayne en Mallorca

Ed van den Bor is al 25 jaar lang een bekende naam in de Amersfoortse horeca. Samen met zijn compagnon en goede vriend Theo Slotboom begon hij toen eetlokaal Bartholomeus in Nieuwland. Tegenwoordig kennen veel Amersfoorters hen vooral als de enthousiaste uitbaters van Bergpaviljoen Bistronomique en Bar. Inmiddels werken ze al 20 jaar met hart en ziel aan het restaurant bovenop de Amersfoortse Berg en stiekem is het Bergpaviljoen ook de absolute favoriete plek van Amersfoort voor Ed.

“Ik houd van mijn werk”, zegt Ed. “Theo en ik zijn totaal verschillend maar begrijpen elkaar volledig, respecteren elkaar en zijn eerlijk naar elkaar toe. We hebben veel lol samen en kunnen samen ook goed bier drinken.” Dat is niet de enige reden dat Ed zo graag bezig is met zijn zaak. “We doen zoveel leuke en mooie dingen. Dat moeten we nu missen. We zetten ons vaak in voor goede doelen en belangrijke initiatieven. Stichting Free a Girl, Stichting Hulphond en een samenwerking met het Toon Hermans huis zijn maar een paar voorbeelden. Theo en ik zien het leven als volgt; wanneer je zelf gelukkig en gezond bent en alles kunt betalen, hoe fijn is het dan om je in te zetten voor een ander? Dus dat doen wij graag.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Bergpaviljoen Amersfoort – eigenaren Ed en Theo

Nu de corona maatregelen ervoor zorgen dat het restaurant dicht is, zitten Ed en Theo niet stil. “Wij blijven verbeteren en zijn altijd bezig met de toekomst van ons bedrijf”, vertelt Ed. “We hebben ons tijdens het najaar gericht op take away en kerstboxen. En we hebben onze eigen Amersfoortse Gin gelanceerd! De volgende datum die alweer in onze agenda staat is Valentijnsdag. Op 14 februari gaan we ‘strooien met liefde’. Daarover vertellen we snel meer!”

Liefde, daar weet Ed alles van. Hij is al 13 jaar getrouwd met Wayne. Met hem doet hij niets liever doet dan de wereld zien. En zo werden zij samen verliefd op het eiland Mallorca. “Sinds twee jaar hebben wij daar een huis, dat we ook verhuren. We kwamen daar al vaak voor familiebezoek en nu gaan we dus vaker. Op dit magisch mooie eiland is zoveel te beleven! Lange wandelingen, prachtige kleine privé baaitjes, leuke restaurants. Heerlijk!”

Tekst gaat verder onder de foto

Ed en Wayne op Mallorca – Foto: Ed van den Bor

De man die normaal gesproken vanaf zijn Amersfoortse Berg mooie plannen bedenkt voor zijn bedrijf en zijn stad, daalt dus soms af naar een eiland, op zoek naar rust, zon en natuurschoon. Maar als hij in ‘zijn’ Amersfoort is, wat doet hij dan het liefst? Dat vertelt hij ons vandaag. Dit zijn de vijf favoriete plekken en activiteiten in Amersfoort van Ed van den Bor!

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Utrechtseweg 180, 3818 ES Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Wandelen met zijn honden

De omgeving van Amersfoort is een geweldige plek om lekker te wandelen. In natuurgebieden en mooie parken vind je het groen waar ook je trouwe viervoeter van harte welkom is. “Ik ga heel graag wandelen met mijn honden. Ik houd echt van die beesten. Dune is een Koningspoedel en puppie Daylight is een flatcoaded retriever. We gaan dan naar het Monnikenbos en de Soesterduinen. Ze genieten daar echt van, en ik ook!”

Een fitte ondernemer

HIT-training buiten – Foto: Ed van den Bor

“Ik ga heel graag sporten bij de Bokkeduinen”, gaat Ed verder. “Echt genieten. Ik doe dat al jaren met een superleuke groep op woensdag en zaterdag. We doen daar dan een HIT-training met hele fijne trainers. Dat staat voor High Intensity Training. Ik kan je vertellen, dat is het ook!”

Saxofoonles bij Muziekschool Amersfoort

Ed bespeelt zijn Sax – Foto: Ed van den Bor

Een huis op Mallorca, twee keer in de week sporten, een onderneming runnen en regelmatig wandelen met twee honden. Als je denkt dat Ed z’n agenda daarmee gevuld is, dan heb je het mis. Ook zijn muzikale ambities krijgen elke week de ruimte. “Op donderdag ga ik altijd naar saxofoonles bij Muziekschool Amersfoort. De lessen worden gegeven door Lior Kuperberg, een topleraar. Het is echt een geweldige en een hele creatieve fijne les!”

Muziekschool Amersfoort

Snouckaertlaan 64-66, 3811 MB Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

De Markt

Ed op de markt – Foto: Ed van den Bor
Met de saxofoonnoten nog klinkend in zijn oren, wordt Ed op vrijdagochtend wakker. Het eerste wat hij dan doet is een bezoekje brengen aan de markt. “Heerlijke plek, gezellige sfeer en hele goede producten”, vertelt Ed. “Ik ben elke vrijdag rond acht uur op de markt en haal daar dan bloemen en boodschappen. Zowel voor mezelf als voor de zaak. Bij het Bergpaviljoen staan er elke week verse bloemen van William, direct van de Amersfoortse markt.”

Marktplein de Hof

Zevenhuizen 21, 3811 KB Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Het hoort erbij: borrelen

Genieten van een heerlijk wijntje – Foto: Ed van den Bor

Als je werkzaam bent in de horeca, dan hoort een goede borrel natuurlijk thuis in je lijstje van favorieten. “Lekker met vrienden of familie genieten van een drankje of lekker met ze uit eten gaan. Dat vind ik superleuk en dat is voor mij ultiem genieten.” Als we Ed vragen naar zijn favoriete plekken om te borrelen, dan moet hij lang nadenken. “Dat is een lastige vraag als je actief bent als horeca ondernemer. Ik ken veel ondernemers persoonlijk en eigenlijk vind ik heel veel plekken top!”

“Voor een kop koffie na de markt ga ik bijvoorbeeld vaak bij Halewijn zitten. Een borrel drink ik graag bij ’t Stadscafé of Van Zanten. Ik eet graag bij restaurant MEI, De Viszaeck, Madonna, Hete Kolen, en Brasa. En als we met de kinderen gaan eten, dan gaan we naar Ribhouse Texas in Woudenberg. En als we naar het theater gaan, dan gaan we lekker eten bij Flint, voor de voorstelling. Lastig kiezen dus! Er is zoveel lekkers en moois in Amersfoort te vinden. Vijf favorieten? Eerder honderd favorieten!”

Lees meer: 

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “De Hof staat vol met lege terrastafels en dit is waarom”

De Hof staat vol met lege terrastafels en dit is waarom

Ga naar “Nieuw in Amersfoort: Italiaans/Frans restaurant Strisce”

Nieuw in Amersfoort: Italiaans/Frans restaurant Strisce

Ga naar “Holland & Barrett kreeg een make-over: zo ziet het eruit”

Holland & Barrett kreeg een make-over: zo ziet het eruit

In onze gids

Ga naar “Fotoinlijst.nl”

Fotoinlijst.nl

 • Vollenhovekade, 64
 • Woonwinkels

Nu geopend

Ga naar “PVClifestyle”

PVClifestyle

 • Weteringkade 19
 • Woonwinkels

Nu geopend

Ga naar “Handwerk.nl”

Handwerk.nl

 • Hoogstraat 24 B-1
 • Hobbywinkels

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Help Très Jolie uit de brand!”

Help Très Jolie uit de brand!

 • Nieuw Mos Natuurvoeding
 • Geldig t/m 31 maart 2021

Topper

Ga naar “click & collect”

click & collect

 • Action
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “site”

site

 • Prénatal
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Alle Kussens En Plaids 2+1 gratis, vanaf € 9,99”

Alle Kussens En Plaids 2+1 gratis, vanaf € 9,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19”

Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 14 maart 2021

Vacatures

Ga naar “Calculator Kostendeskundige | Bouwkunde | 3.000 – 4.500”

Calculator Kostendeskundige | Bouwkunde | 3.000 – 4.500

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Acceptant”

Acceptant

 • Inventiv
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Verpleegkundige Telefonische Hulp Dienst Amersfoort”

Verpleegkundige Telefonische Hulp Dienst Amersfoort

 • GGZ Centraal
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Gastvrouw/ Gastheer”

Gastvrouw/ Gastheer

 • Adecco
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Teamleider Bron- en contactonderzoek”

Teamleider Bron- en contactonderzoek

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Obstaclerun”

Obstaclerun

 • 13 juni 2021
Ga naar “Willems Wondere Weiland”

Willems Wondere Weiland

 • 3 juli 2021
Ga naar “Spoffin”

Spoffin

 • 27 augustus 2021