Favorieten van Barbara: ‘Nijtmans heeft de lekkerste bokkepoten die er zijn’

Foto: Barbara / Kleinscharig

Elke week vragen we een Amersfoorter om mee te doen met de Favorieten Van estafette. Deze week is het de beurt aan Barbara van Kleinscharig, die het stokje overneemt van Sandra. De eigenaresse van de kapperszaak tipt mooie plekken in Amersfoort waar ze dol op is.

Barbara is 35 jaar en woont al bijna tien jaar in Amersfoort. “Ik heb twee jonge meiden en ben nu bijna zes jaar geleden begonnen met Kleinscharig achter mijn huis. Sinds vier jaar heb ik ook een echte winkel aan de Woestijgerweg.”

Kleinscharig is een creatieve kapperszaak met persoonlijke aandacht. “Het is echt kleinschalig. Bij mij ga je niet alleen zitten, wassen en knippen, maar krijg je een goed gesprek en een lekker bakje koffie. Mensen kunnen aangeven wat ze willen met hun haar en ik geef ze eerlijk advies over wat goed bij ze past.”

Sandra, die vorige week haar favorieten tipte, geeft Barbara zelfs de vrije hand als het om knippen gaat. “Dan stel ik wel de nodige vragen”, vertelt Barbara verder. “Mensen hebben altijd dingen die ze niet willen of niet mooi vinden. Ik zorg dat ik dat te weten kom om zo mijn vrije had te hebben. Ik zal nooit zomaar aan de gang gaan zonder de juiste vragen te stellen.”

Barbara heeft een tijdje in Australië gewerkt en gereisd. “Ook aan de andere kant van de wereld knipte ik de haren van mensen. En bij terugkomst, was het een logische keuze voor me om verder te gaan met knippen.”

Kleinscharig

Woestijgerweg 135, 3817 SE Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Het Lokaal

“Mijn eerste tip is Het Lokaal. Ik weet dat ze vaker worden getipt, maar dat is voor mij alleen maar logisch. De mensen die er werken zijn vriendelijk, er hangt een goede sfeer en ze hebben zoveel lokale streekproducten, dat het soms zelfs lastig kiezen is.”

“Wat ik zo tof vind, is dat ze in het restaurant een standaard vegan menu hebben. Daar kun je vlees aan toevoegen. Daarmee laten ze eigenlijk zien dat vlees niet altijd nodig is in een gerecht. Daarnaast zijn de ingrediënten ook erg vers en vaak lokaal.”

Als Barbara naar het Lokaal gaat, haalt ze daar vaak de luxe producten die je niet zo gauw in de supermarkt vindt. “Een lekkere kaas, een mooi cadeautje en een goede kop koffie. Oh en als ik met mijn kinderen daar ga zitten, willen ze altijd een brownie. Ik moet zelf even op de menukaart spieken waar ik zin in heb.”

Het Lokaal

Oliemolenhof 90, 3812 PB Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Patisserie Nijtmans

“Ik ben groot fan van Nijtmans”, vertelt Barbara. “Dat komt mede door Marco en Karin. Dat zijn zijn zulke lieve en leuke mensen. Ze zijn in heel de wijk geliefd. Dat merk je ook in hun gebak, want daar zit zoveel passie en liefde in. Ik heb nog nooit iets bij Nijtmans gegeten dat ik niet lekker vind. Alles wat ze maken is van topkwaliteit.”

“Mijn favoriete taartje is de Engadiner. Dat is een notentaartje die ik thuis ook in de vriezer bewaar. Er ligt er altijd eentje klaar voor als ik onverwacht bezoek krijg. Dan heb je een taart met topkwaliteit die je zo kan voorschotelen. Daarnaast ben ik heel erg dol op de Oudhollandse bokkenpootjes. Nijtmans heeft de lekkerste bokkenpoten die er zijn.”

Foto: Barbara / Kleinscharig

Patisserie Nijtmans

Arnhemseweg 123, 3817 CD Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Be Kind

“Ik wil heel graag Hendrine benoemen. Zij is de oprichter van Be Kind. Toen ze zag hoe de kledingindustrie werkte, besloot ze om met haar eigen ideologie eerlijke kleding te produceren. Arbeiders moeten een eerlijk loon krijgen voor wat ze maken, daar kan ik me goed in vinden. Haar kleding wordt in Portugal gemaakt. Vaak vanuit restmaterialen. Wat zij heeft neergezet is heel tof en ik hoop dat ze meer naamsbekendheid krijgt. Ze doet dit vanuit haar hart.”

Be Kind maakt voornamelijk kinderkleding. “Maar ze is nu ook begonnen met volwassen kleding, omdat daar veel vraag naar was. Ze heeft een bedrijfje aan de Paladijnenweg en je kunt de kleding online bestellen. Soms ligt ze met een shop-in-shop bij zaken zoals Beer & Schaap. Ook organiseert ze weleens een inloop bij haar thuis waar ze samples verkoopt.”

Meer informatie over Be Kind vind je op de website.

Foto: Be Kind

Madonna

“Dit is ook zo’n leuke zaak die ik graag wil noemen. Wat Sven van der Horst en Maaikel van der Zwan in een korte tijd hebben neergezet is fenomenaal. Bij Madonna hebben ze heerlijk eten en drinken, voor een redelijke prijs. Het is altijd gezellig en ik vind dat Sven en Maaikel de hipste tent in Amersfoort hebben.”

“Ik bestel heel vaak de Mixed Platter. Dat is een mix van allerlei lekkere gerechten waar ze heel goed in zijn. Ik eet het liefste ook niet maar één gerecht, maar deel graag met anderen en wil nieuwe dingen proberen. Wat ik zo leuk vind, is dat ze ook bewuste keuzes op het menu hebben staan. Naast gewone gerechten, houden ze rekening met mensen met een glutenallergie of een vegetarisch dieet. Zo hebben ze op de dessertkaart een vegan pompoen-kardemomtaart staan. Waar vind je nou zoiets?”

Madonna
Sven van der Horst en Maaikel van der Zwan

Madonna

Krommestraat 32, 3811 CC Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

BLUR

“Als ik een uniek cadeautje moet hebben, of zin heb ik een goed kopje koffie, dan zit ik bij BLUR. Ik ken Rianne nog van vroeger. Zij probeert zoveel mogelijk bewust te ondernemen.”

“Als ik iets nodig heb, een cadeautje voor een verjaardag of als bedankje, dan vind ik dat altijd wel bij BLUR. Ze hebben zoveel leuke spullen voor een diverse doelgroep. En met het maken van de producten is vaak goed nagedacht hoe de belasting op het milieu minimaal blijft.”

Foto: PeetPlukt

Blur your life

Mooierstraat 18, 3811 EB Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

De volgende genomineerde is…

“Yenis Vega! Ik ben ooit eens met haar in contact gekomen via Social Media. Ze is een fotograaf en maakt prachtige foto’s die ‘echt’ zijn. Dat betekent dat ze aan de voorkant veel zorg heeft voor de foto’s, en dat ze vervolgens niet langs Photoshop worden gehaald. Zoals ze de foto schiet, is hoe de afdruk wordt.”

“Ik heb samen met haar een leuk project gestart dat we Unique Bride noemen. Met duurzame kleding van Sandra, foto’s van Yenis en mijn kapsels, laten we zien dat niet elke bruiloft mega in de kosten hoeft te lopen. Yenis is enorm energiek, georganiseerd en ik denk dat ze hele leuke plekken in Amersfoort weet te benoemen!”

Nog meer favorieten…

Nog héél even: doe mee en ga gratis naar een attractiepark!

We verloten 6 tegoedbonnen voor attractieparken bij indebuurt. Je kunt nog maar héél even meedoen

Gratis naar een pretpark? Je kan nog maar héél even meedoen

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “Leuk volgens local Maicel: ‘Ik boek weleens een hotelkamer zodat ik even in bad kan’”

Leuk volgens local Maicel: ‘Ik boek weleens een hotelkamer zodat ik even in bad kan’

Ga naar “Favorieten van Jeroen van IJs van Vitelli: ‘Iedereen uit deze wijk waardeert dit restaurantje’”

Favorieten van Jeroen van IJs van Vitelli: ‘Iedereen uit deze wijk waardeert dit restaurantje’

Ga naar “Favorieten van Esther: ‘De koffie is daar absurd lekker’”

Favorieten van Esther: ‘De koffie is daar absurd lekker’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Bijzettafel met opbergruimte € 19,95”

Bijzettafel met opbergruimte € 19,95

 • Action
 • Geldig t/m 24 mei 2022
Ga naar “Scharreleieren XXL € 2,19”

Scharreleieren XXL € 2,19

 • Lidl
 • Geldig t/m 29 mei 2022
Ga naar “Spekkoek pandan van € 2,89 voor € 1,39”

Spekkoek pandan van € 2,89 voor € 1,39

 • Dirk
 • Geldig t/m 24 mei 2022
Ga naar “Trolley € 34,99”

Trolley € 34,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 29 mei 2022
Ga naar “Daim, Oreo of Toblerone cheesecakes of Milka lavacakes van € 3,39 voor € 1,99”

Daim, Oreo of Toblerone cheesecakes of Milka lavacakes van € 3,39 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 24 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Algemeen winkelmedewerker Amazing Oriental Amersfoort”

Algemeen winkelmedewerker Amazing Oriental Amersfoort

 • Amazing Oriental
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Nul33 zoekt medewerkers voor in de weekenden en vakanties”

Nul33 zoekt medewerkers voor in de weekenden en vakanties

 • Nul33
 • Fulltime/Parttime
Nul33

Topper

Ga naar “Sales Support Medewerker bij Acto Informatisering”

Sales Support Medewerker bij Acto Informatisering

 • Acto Informatisering B.V.
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Foodcorner medewerker Amazing Oriental Amersfoort”

Foodcorner medewerker Amazing Oriental Amersfoort

 • Amazing Oriental
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Amersfoort verkoopadviseur”

Amersfoort verkoopadviseur

 • totaalBED Amersfoort
 • Parttime
totaalbed

Agenda

Ga naar “De Snuffelmarkt”

De Snuffelmarkt

 • Van 3 apr t/m 6 nov
Ga naar “Willems Wondere Weiland (2022)”

Willems Wondere Weiland (2022)

 • Van 2 jul t/m 3 jul
Ga naar “ Mont Martre dé Curiosa, Antiek, Brocante en Vintagemarkt”

 Mont Martre dé Curiosa, Antiek, Brocante en Vintagemarkt

 • Van 14 mei t/m 3 sep
Ga naar “ViVa Vathorst”

ViVa Vathorst

 • ViVa Vathorst
 • 18 juni 2022
Ga naar “Lepeltje Lepeltje 2022”

Lepeltje Lepeltje 2022

 • Burgemeester Brouwerplantsoen
 • Van 3 jun t/m 6 jun
Lepeltje Lepeltje 2018