De favorieten van Sander Steijger: ‘Het is een soort Disneyland in de achtertuin’

Elke week vragen we een local om ons te tippen over zijn of haar favoriete plekken in onze mooie binnenstad. Deze week stellen we de vraag aan Sander Steijger, die je misschien wel kent van een van de grootste Amersfoortse Facebookgroepen: Gratis Afhalen Amersfoort.

Foto: Sander Steijger

Sander is een geboren en getogen Amersfoorter. Hij is getrouwd met zijn vrouw Herma en vader van zijn zoon Vinnie.

“Na school heb ik veel verschillende baantjes gehad. Van beurswerkzaamheden, tot appelplukker tot chauffeur. Mijn vrouw en ik hebben zes jaar lang een eigen snoepwinkel gehad aan de Noordewierweg. Toen Vinnie werd geboren hebben we besloten de deuren te sluiten zodat we alle aandacht op hem konden richten.”

Tegenwoordig werkt Sander bij Boels Rental en onderhoud hij de Facebookpagina ‘Gratis Afhalen Amersfoort’. “Ik ben de pagina zeven jaar geleden begonnen voor de inwoners van Amersfoort en het aantal leden is in die zeven jaar gegroeid tot ruim 22.000.”

Sander heeft een levensmotto waar hij zich dan ook streng aan houdt: “Je leeft maar één keer”, vertelt Sander met een grijns op zijn gezicht. “Ik houd van feestjes, op vakantie gaan en met zoveel mogelijk vrienden tegelijk afspreken. Helaas is dat nogal moeilijk in deze tijd, maar als het weer kan, ga ik 2020 dik inhalen!”

Bistro ’t Kannetje

Nieuwste vacatures van Amersfoort
Deze foto is genomen voor de uitbraak van het coronavirus en dient ter illustratie. Foto: Ietse Horneman

Het is een van de meest genoemde restaurants van Amersfoort, dus Bistro ’t Kannetje zal wel íets goed doen. Toch komt Sander hier niet alleen voor het eten. “Ik zit vaak op het terrasje voor de deur. Met een droge witte wijn in mijn hand en een vleesplankje op tafel. Heerlijk!” Op de vraag wat de Amersfoorter bestelt als hij hier eet komt een duidelijk antwoord: “De Tomahawk steak. Dat is zo’n stuk vlees zoals je bij de Flintstones altijd ziet. Simpelweg topkwaliteit.”

Bistro ’t Kannetje

4,2
(1,2k)

Lieve Vrouwestraat 11, 3811 BP Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

v.v. A.P.W.C.

Foto: APWC

v.v. A.P.W.C. staat voor voetbal vereniging de Amersfoortse Paars Wit Combinatie. Deze voetbalvereniging staat open voor talenten, maar ook voor de jongens die minder goed kunnen voetballen. “Ik heb hier niet zelf gevoetbald. Ik kwam zeven jaar geleden aanlopen als toeschouwer.” Sander heeft niks met de grote voetbalclubs als Ajax, Feyenoord of PSV. “Er zijn maar weinig mensen zoals ik, die geen betaald voetbal kijken. Het trekt me gewoon niet. Maar de lokale wedstrijden, amateurvoetbal, ja dat is mooi spel.” Zijn zoontje speelt zelf bij de KVVA. “Op zaterdag kijk ik bij de wedstrijden van mijn zoontje, en op zondag pak ik vaak een wedstrijd bij de A.P.W.C. mee. Bij die clubs voetballen ze nog écht.”

Celik

“Ik denk dat iedere Amersfoorter hier weleens iets heeft gegeten”, begint Sander. “Ik bestel zelf in ieder geval vaak de Mixed Grill. Nee, wacht, de koteletjes.” Tijdens een bedrijfsuitje leerde Sander het restaurant kennen. “Er lag een schaal met koteletjes op tafel, ik eet normaal gesproken nooit lam. Maar toen ik er een probeerde, heb ik ze vervolgens allemaal in m’n eentje opgegeten. Letterlijk.” Nu de horeca tijdelijk gesloten is, bestelt Sander de maaltijden van Celik gewoon thuis. “Dat is mooi man, die eigenaar gaat dan live op Facebook. Als hij dan door de stad rijdt, vertelt hij allemaal verhalen over de gebouwen en de geschiedenis van de stad. Je hebt dus ook entertainment terwijl je precies kunt zien waar je eten blijft.”

Restaurant Celik

4,8
(589)

Hof 13A, 3811 CJ Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Park Randenbroek

Foto: Ietse Horneman

Park Randenbroek is voor veel Amersfoorters de perfecte plek om even tot rust te komen. “Alles aan dat park klopt. Je kunt er lekker wandelen door de bossen, genieten van de vallende bladeren en over het water kijken bij het meertje.” Sander heeft ook een hondje die hij graag meeneemt. “Ik heb een chihuahua genaamd Charlie. In het weekend gaan we vaak naar het Randenbroekerbos. Hij rent gelukkig niet door de sloten en houdt ook niet van zwemmen, dus ik neem hem ook vaak weer schoon mee terug.”

Eikstraat 57

Elk jaar is er één plek bij uitstek waar je terecht kunt om zo vroeg mogelijk gehoor te geven aan je kerstkriebels. “Ik ben zelf totaal geen kerstfan. Ik hoef die versieringen niet in mijn huis. Maar hier hebben ze een soort Disneyland in de achtertuin.” Voor Sander komt Eikstraat zeer goed uit. “Ik kan mn zoontje meenemen om even te kijken, en als ik dan thuis kom is het weer lekker rustig. Je hoeft ook niet van kerst te houden om dit mooi te vinden.”

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers in Amersfoort het moeilijk en sommige zaken hebben zelfs noodgedwongen de deuren moeten sluiten voor publiek. Dit betekent echter niet dat ze niet meer bestaan, dus tijd om de ondernemers een hart onder de riem te steken. Support your locals en deel ook jouw favoriete plekken in Amersfoort door dit formulier in te vullen.

Lees ook:

 

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “Favorieten van Nanna: ‘Bestellingen uit de buurt komen ze op de fiets bezorgen’”

Favorieten van Nanna: ‘Bestellingen uit de buurt komen ze op de fiets bezorgen’

Ga naar “De favorieten van Aladdinspeler Jonathan: ‘Daar neem ik de cast nog een keer mee naartoe’”

De favorieten van Aladdinspeler Jonathan: ‘Daar neem ik de cast nog een keer mee naartoe’

Ga naar “Even voorstellen: freelancer Denise komt graag binnenkijken”

Even voorstellen: freelancer Denise komt graag binnenkijken

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023