Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Favorieten van Noëlle Sanders: ‘Hier wordt de achterkamertjespolitiek bedreven’

Door Melt Pels 9 januari 2021

Elke week lichten we de favorieten uit van een local uit Amersfoort. Want zeg nou eerlijk: wie kent er nou betere hotspots van een stad, dan iemand die er zelf woont? Deze week vertelt raadslid Noëlle Sanders over haar favoriete plekjes uit Kattenbroek en de rest van Amersfoort.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Ze is geboren in Amsterdam en verhuisde naar Amersfoort voor een baan in de zorg. “Niet veel mensen weten dat van mij, maar ik heb vroeger gewerkt als verpleegkundige.” Toen Noëlle op zoek ging naar een buitenschoolse opvang (B.S.O.) in Amersfoort, ontdekte ze dat er nog helemaal geen B.S.O in onze stad te vinden was. “Toen ben ik de eerste Amersfoortse B.S.O. begonnen in Kattenbroek. Omdat ik daar allerlei subsidies voor moest aanvragen, raakte ik in contact met de gemeente en andere raadsleden. Zo ben ik langzaamaan de politiek ingerold en raadslid geworden.”

De tekst loopt door onder de afbeelding

Foto: Noëlle Sanders

Tegenwoordig maakt Noëlle zich hard voor het behoud van Park Schothorst. “We hebben prachtige parken waar de gemeente huizen in wilt zetten. Maar zeker door de coronamaatregelen zie je hoeveel mensen buiten willen wandelen door deze parken. Ik zet me in om dat stukje groen te behouden zoals het is.”

Brasserie Emiclaer

Foto: Brasserie Emiclaer

Vlak naast het water van Emiclaer zit Brasserie Emiclaer. “Vroeger heette dat nog de Coffeeclub. Ze hebben normaal gesproken een heerlijk terras in de zomer. Voor de maatregelen rondom corona zat je in de zomer aan het strand. Dat legde het winkelcentrum daar dan neer.” Noëlle is dol op het uitzicht van het terras. “Je hebt hier uitzicht op de vijver. Heerlijk in de schaduw bij een grote fontein. Uiteraard kun je er wat drinken maar ze hebben ook heerlijke broodjes, uitsmijters, tosti’s, bitterballen etc. De eigenaren zijn erg aardig en zijn er al vanaf het begin bij.”


Meer over Brasserie Emiclaer ontdekken?

Brasserie Emiclaer

Geopend09:00 - 17:30

Emiclaerhof 24, Amersfoort

Blueberry

Foto: Blueberry

Wie wil er nou niet ontbijten met pannenkoeken? “En behalve pannenkoeken hebben ze hier ook héérlijke (vegetarische) sandwiches, veel soorten smoothies en salades. Voor de zoetekauw hebben ze allerlei soorten muffins, cupcakes en taartjes.” Noëlle is dol op de lekkernijen van de Blueberry. “Het liep meteen als een trein en het restaurant werd snel uitgebreid. Binnen is het heel gezellig ingericht. Je kunt ook de kinderen mee te nemen, die kunnen binnen lekker spelen en te kleuren terwijl jij een kopje koffie drinkt.


Meer over The Blueberry Amersfoort-Noord ontdekken?

The Blueberry Amersfoort-Noord restaurants en horeca

Geopend09:00 - 17:00

Emiclaerhof 40, Amersfoort

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Observant

Stadscafé de Observant
Bron: Facebook De Observant

“In de Observant drinken we na afloop van de raadsvergadering graag een drankje. Bijna alle raadsleden komen daar samen, mits de vergadering op dinsdag voor 00.00 uur is afgelopen. Daar wordt de ‘achterkamertjespolitiek’ bedreven. Ook zijn er politieke bijeenkomsten maar je kan ook in het stadscafé heerlijk lunchen of een bakje koffie drinken. Af en toe is er live muziek. Het is inmiddels alweer een tijd geleden maar hopelijk is alles weer mogelijk in 2021.”


Meer over De Observant ontdekken?

De Observant cafés

Geopend08:00 - 19:00

Stadhuisplein 7, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Het Lokaal

Foto: Facebook Het Lokaal

Het lokaal is een biologisch restaurant en winkel in een. “Hier kun je heerlijk eten en fantastische koffie drinken. Die koffie branden ze zelf. Ze maken gebruik van heel veel streekproducten. De bakkerij heeft zelfgebakken desembrood, heerlijke patisserie en echte Italiaanse pizza’s. In de zomer kun je heerlijk buiten zitten op het terras.” Noëlle heeft een bijdrage aan de crowdfunding van Het Lokaal geleverd. “Daardoor voel ik me misschien wat meer betrokken bij de zaak dan een gemiddelde Amersfoorter. Ik voel me inmiddels een soort van ambassadeur voor Het Lokaal”, grapt ze.


Meer over Het Lokaal ontdekken?

Het Lokaal supermarkten

Geopend09:00 - 18:00

Oliemolenhof 90, Amersfoort

Bekijk meer:supermarkten

IJs van Vitelli

Foto: IJs van Vitelli

“Om de hoek bij het Lokaal is er een ijstent in het gerestaureerde voormalige benzinepompstationnetje aan de Kwekersweg. Hier verkopen ze ijs van biologische melk met pure ingrediënten zoals fruit zonder kleur-, geur- of smaakstoffen. Je kan er heerlijk zitten op het terras en uitkijken over de haven.” Voor mensen die geen fan zijn van ijs, heeft Noëlle nóg een tip: “Je kan er ook een heerlijk bakje koffie drinken met een vers stukje appeltaart. Dat is een aanrader!”


Meer over IJs van Vitelli ontdekken?

IJs van Vitelli ijssalons

Vandaag gesloten

Kwekersweg 7, Amersfoort

Bekijk meer:ijssalons

Lees ook:

De favorieten van Ed van den Bor, horecaman op De Berg die verliefd werd op een eiland

Hoog aan de Amersfoortse hemel prijkt een bergtop. Daar bovenop die berg, daar staat een paviljoen. ...

Favorieten van Jeroen de Greeff: ‘Het liefst haal ik daar 52 weken per jaar appeltaart’

Elke week vragen we een Amersfoorter om ons te tippen over zijn of haar favoriete plekken in Amersfo...

De favorieten van Anneke: ‘Dit zijn de tips die ik gasten van B&B de Robbedoes geef’

Elke week vragen we een Amersfoorter om zijn of haar favoriete plekken in de binnenstad. Misschien k...

Favorieten van spelletjesmeester Michael: ‘Het is soms heerlijk om even niet in de stad te zijn’

Elke week vragen we een Amersfoorter om ons te tippen over zijn of haar favoriete plekken in onze ke...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.