Favorieten van Jeroen van IJs van Vitelli: ‘Iedereen uit deze wijk waardeert dit restaurantje’

Jeroen voor zijn ijssalon IJs van Vitelli. Foto: indebuurt Amersfoort

Elke week nomineert een Amersfoorter een stadsgenoot om ons te tippen over zijn of haar favoriete plekken. Deze week is het de beurt aan Jeroen van Voorn, eigenaar van IJs van Vitelli. Als ambachtelijk ijsmaker weet hij van alles over perfecte smaaksensaties, maar hij kent ook heel veel onontdekte pareltjes in Amersfoort. Dit zijn de lievelingsstekjes van Jeroen.

Dit artikel verscheen al eerder op indebuurt Amersfoort.

Een sparringspartner met verstand van fietsen

“Ik leerde Tamor van Broers Fietsreparateurs eigenlijk heel toevallig kennen. IJs van Vitelli was in die tijd een officieel servicepunt van de ANWB. Mensen met fietspech konden letterlijk bij mij aankloppen voor een fietspomp of een bandenplaksetje.”

“Het kwam weleens voor dat het probleem met een fiets wel heel heftig was. Dan zei ik altijd: pak je fiets even op en ga ermee naar Broers. Dat zijn vakmannen die het probleem zo voor je oplossen.”

“Ondanks dat Tamor veel jonger is dan ik, kan ik goed met hem sparren over zakelijke dingen. Ik twijfel soms weleens of ik iets wel moet doen en dan fiets ik naar Tamor. Tegenwoordig moet ik iets verder fietsen, want Broers Fietsreparateurs is verhuisd van de Nieuwe Stad naar de Zuidsingel. Het is overigens een prachtige zaak is geworden. Eenmaal daar krijg ik altijd ontzettend lekkere koffie en geeft de jonge ondernemer mij altijd goed advies.”

Tamor, eigenaar van Broers Fietsreparateurs. Foto: Pieter van de Koppel

Broers Fietsreparateurs

5,0
(23)

Zuidsingel 59, 3811 HD Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

De allerlekkerste koffie komt gewoon uit Amersfoort

“Bij Broers Fietsreperateurs krijg ik altijd superlekkere koffie, dus ik vroeg waar Tamor die koffie vandaan haalde. Hij vertelde dat de koffie bij Little Roastery vandaan komt. Dat vind ik nou echt heel mooi koffieconcept. Ze branden de koffie zelf en je hoeft geen bedrijf te zijn om koffie bij hen af te nemen.”

“Als particulier kun je ook koffie bestellen bij Little Roastery. Ze brengen de koffie vervolgens op de fiets bij jou thuis. Naast versgebrande koffie verkoopt het Amersfoortse bedrijfje ook baristatools en onderhoudsproducten voor je koffiezetapparaat.”

“Als je net als ik gek bent op koffie, dan kan ik je zeker aanraden om je bonen bij Little Roastery aan te schaffen. Ze branden koffie die net even anders is, maar wel heel erg lekker is qua smaak. Ze waren een tijdje met hun mobiele espressobakfiets op het Eemplein te vinden. Dat is nu helaas niet meer het geval. Wel hebben ze een kleine wielrenpoule, die veertig kilometer rondom Amersfoort kleine pakketjes wegbrengt.”

Foto: Little Roastery

Little Roastery

5,0
(7)

Brabantsestraat 14, 3812PJ Amersfoort

Meer informatie

Biologische melk van de zorgboerderij

“Voor het ijs dat ik maak heb ik melk nodig en een paar jaar geleden kwam ik terecht bij Het Derde Erf. Vroeger hoorde dit erf bij klooster Marienhof. Dat klooster bezat vier erven. Als je van Amersfoort naar Soest ging kwam je vroeger langs vier verschillende erven en het Derde Erf is de plek waar de boerderij nu nog altijd staat.”

“Nu is het een biologische zorgboerderij. Toen ik jaren geleden op zoek was naar een plek om melk te halen om ijs mee te maken, kwam ik in eerste instantie bij de naastgelegen kaasboerderij uit. Het was maandag en dus was de zaak gesloten. Pech voor mij, ik kreeg geen melk.”

“Dus probeerde ik het bij de buurman. Het Derde Erf was eigenlijk ook gesloten, maar de eigenaar vertelde mij dat ik zelf wel melk mocht aftappen op maandag. Hij liet mij zien hoe dat in zijn werk ging en hoe ik moest registreren hoeveel melk ik meenam. De factuur zou hij dan later wel sturen.”

“Nu haal ik al heel veel jaren elke week melk bij Het Derde Erf. Dit bedrijf sluit heel mooi aan bij mijn eigen bedrijf. Je kunt hier overigens niet alleen voor heerlijke melk terecht. Ze hebben ook een fantastische moestuin en goed biologisch vlees.”

Foto: Facebook Het Derde Erf

Het Derde Erf

5,0
(15)

Birkstraat 125 , 3768 HE Soest

Meer informatie

Het mooiste park van Amersfoort

“Het mooiste park van Amersfoort vind ik Park Randenbroek. Ik vind het alleen zo jammer dat Amersfoortse ondernemers hier van de gemeente zo weinig mogen ondernemen. In steden als Parijs, Berlijn en Rome, heb je in de stadsparken allemaal leuke kiosken waar mensen iets te eten of te drinken kunnen halen.”

“Ondernemers krijgen gewoon geen vergunning voor dit soort leuke initiatieven en dat vind ik jammer. Mensen lopen nu vlug door het park heen, maar gaan niet even lekker ergens zitten. Ik denk dat het goed is voor het park als je hier een ijsje of een kopje koffie kunt halen. Mensen zijn daar toch naar op zoek. Anders trekken ze weer door naar een plek waar dat wel kan.”

Picknicken
Bron: Facebook Park Randenbroek

Superlekkere daghap voor een tientje

“Dit vind ik nou echt een superconcept: drie verschillende daghappen, een dagsoep en op is op. Ik heb het over Citroen & Peper aan de Noordewierweg in het Soesterkwartier. Het is helemaal niet duur en toch heel goed. Een daghap kost een tientje. Dat vind ik horecaondernemen op hoog en laag niveau. Het hoge niveau vanwege de goede kwaliteit en het nieuwe concept. Het lage niveau vanwege de lage prijs.”

“Ik ben zelf altijd chef-kok geweest in de horeca en weet dus wel het een en ander van eten af. En dat is hier echt goed. Vooral de rijstgerechten vind ik lekker en ook de Butter Chicken is een echte aanrader. Ik vind het ook wel grappig dat ze maar een minimaal aantal gerechten maken. Het kan dus voorkomen dat het gerecht dat jij die dag wil eten al uitverkocht is. Dan heb je gewoon pech, dan moet je voor iets anders kiezen of een andere keer terugkomen.”

“Altijd als ik bij Citroen & Peper ben, kom ik mensen tegen die ik ken. Het is ook een fijne plek. Wat ik zo leuk vind is dat ze het hier voor elkaar krijgen om het hele Soesterkwartier binnen te krijgen. Uit alle hoeken van de wijk weten ze het eten van Citroen & Peper te waarderen. Dat vind ik een compliment op zich.”

Citroen en Peper
Sebastiaan en Myrthe van Citroen & Peper. Foto: indebuurt Amersfoort

Citroen en Peper

4,8
(314)

Noorderwierweg 155A, 3812 DE Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

De volgende genomineerde is…

“Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik nomineer Sebastiaan en Myrthe van Citroen & Peper om als eerstvolgende hun lievelingsplekken met jullie te delen.”

Meer in deze categorie

Amersfoorters

Ga naar “Studeren in Amersfoort: alle informatie voor nieuwe (en ervaren) studenten in de Keistad”

Studeren in Amersfoort: alle informatie voor nieuwe (en ervaren) studenten in de Keistad

Video sterren muziekfeest op het plein
Ga naar “Daan verhuisde voor de liefde: ‘Onze eerste date liep uit op een ambulanceritje in Curaçao’”

Daan verhuisde voor de liefde: ‘Onze eerste date liep uit op een ambulanceritje in Curaçao’

Ga naar “Girlpower: 13 x deze Amersfoortse zaken worden gerund door vrouwen”

Girlpower: 13 x deze Amersfoortse zaken worden gerund door vrouwen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99”

L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1”

Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Sensodyne van € 20,97 voor € 12”

Sensodyne van € 20,97 voor € 12

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Alpe du Fles”

Alpe du Fles

 • Stadscafé Amersfoort
 • 2 april 2023
Ga naar “Amersfoort City Trail”

Amersfoort City Trail

 • 2 april 2023
Ga naar “Marathon Amersfoort”

Marathon Amersfoort

 • 11 juni 2023
Ga naar “Obstaclerun”

Obstaclerun

 • 2 juli 2023
Ga naar “033 SKATE”

033 SKATE

 • 26 mei 2023