fbpx

Egbert van Triest geeft pop-up store weg: ‘Ik geef ondernemers graag een duwtje in de rug’

Door Roeliene Bos 25 augustus 2017

We schreven al eerder dat Winny Bos op 2 september een winkel opent met natuurlijke energisers, maar nog niet dat ze die winkel cadeau heeft gekregen van Egbert van Triest. Zijn bedrijf Pop Up Pallets bestaat nu vijf jaar en hij vierde dat door beginnende ondernemers een duwtje in de rug te geven.

“Mijn bedrijf bestaat nu vijf jaar”, vertelt Egbert. “En dat wilde ik naast het heffen van het glas nog op een andere manier vieren. Mijn bedrijf heet Pop Up Pallets, dus ik wilde een pop-up store weggeven.” Eerder maakte hij al het interieur voor bierwinkel Hop en de Blokker en nu is Winny aan de beurt. “Mijn Winnys – de zelfgemaakte repen – zijn puur, zuiver en natuurlijk. En hout is dat ook allemaal. Daar word ik in de basis al heel blij van. Ik heb sinds maart een webwinkel en nu komt daar een fysieke winkel bij. Het lijkt me fantastisch om mijn klanten te gaan ervaren”, vertelt Winny met een twinkeling in haar ogen.

Wedstrijd

Winny's
Bron: Winny’s Soulfood

Om de prijs van Egbert te winnen, moesten ondernemers een ondernemingsplan schrijven en motiveren waarom zij de pop-up store wilden. Egbert: “Ik vond het een uitdaging om ondernemers te vinden die op het punt staan een eigen winkel te beginnen en daar een duwtje in de rug bij kunnen gebruiken, daar hebben we ook op geselecteerd. Van het plan van Winny werd ik gelijk enthousiast, daar spatte de ondernemingslust vanaf.” Winny vult aan: “Ik had het hele plan gelijk in mijn hoofd en dat kwam er zo uit”, vertelt Winny. “Ik had de wedstrijd al drie keer voorbij zien komen en toen dacht ik, dat is niet voor niets. Ik ga nu gewoon reageren. Ik wist precies hoe ik de winkel vorm wilde geven.”

Grote klanten

Pop Up Pallets
Voor een festival in Heerlen maakte Egbert een constructie van 410 pallets, inclusief een brug van 12 meter.

Haar store wordt niet door de minste gemaakt. Egbert werkt met namen als Haribo, Adobe en Coca Cola. “Dit had ik twee jaar geleden niet geloofd, maar alleen al in juli leverde ik werk voor die grote namen.” Het is niet moeilijk te raden waarom. Met pallets kun je werkelijk alle kanten op, het ziet er stoer uit en is ontzettend duurzaam. “Ik heb een achtergrond in vormgeving, dus het ziet er echt strak uit wat ik maak. En waar ik heel trots op ben, is dat alles zo duurzaam is. Mijn enige afval is verpakkingsmateriaal, bijvoorbeeld van de schroefjes. Verder kan alles in de fik. Ik geef het weg aan mensen die het als aanmaakhout gebruiken.”

Net even anders ondernemen

Egbert en Winny ondernemen allebei vanuit hun gevoel en ze kunnen het dan ook goed met elkaar vinden. “Ik heb echt een mensenbedrijf”, vertelt Egbert. “Er was hier laatst een vrouwelijke geneeskundestudent om een bed in elkaar te zetten voor zichzelf. Toen het bed klaar was, wilde ze weten hoe ze me kon betalen. ‘Wat stel je voor?’ zei ik toen. Ze ging mee op klus en liep daar met een accutol rond. Ik kreeg van Google ooit een compliment op mijn crew, maar dat was die ochtend bij elkaar gevoegd. Zo werkt mijn bedrijf, ik vind het gewoon leuk.”

“Ik kreeg een compliment op mijn crew, maar dat was die ochtend bij elkaar gevoegd”

Winny knikt instemmend. “Het is mooi om te zien hoe vaak mensen je willen helpen. Ik vroeg wie bij mij in de winkel wilde komen staan en zoveel mensen boden hun hulp aan. En van de Kringloop krijg ik een hele waslijst aan spullen in bruikleen, ik voelde me bijna schuldig. Ik laat me leiden door wat op mijn pad komt, dat doe ik al vanaf het begin met mijn Winnys. En iedere keer klopt het.”

Is het al 2 september?

“Leuk toch, als je iemand zo enthousiast ziet?”

“Ik heb ontzettend veel zin in mijn plek, wat mij betreft mag het al 2 september zijn.” Egbert begint te glimmen. “Leuk toch, als je iemand zo enthousiast ziet?” Als het zo ver is kunnen we in winkelcentrum Emiclaer gaan genieten van vers gezette koffie, biologische sapjes, zelfgemaakte ijsthee, en, niet onbelangrijk: de Winnys. “En mijn klanten gaan op dezelfde plek creatieve workshops en lezingen geven in de avond. Het wordt een hele interactieve plek.” En als het aan Egbert ligt ook superstrak.

Pop Up Pallets bouwbedrijven

nu openHele dag

Chromiumweg 7

Bekijk meer:bouwbedrijven
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie