Dit is de Amersfoortse vertegenwoordiging op Kannen en Kruiken

Door Roeliene Bos 10 augustus 2018

Ze moesten er een dagje op wachten, maar nu kunnen ze gaan: Kannen en Kruiken 2018 is aan! De Amersfoortse delegatie bestaat dit jaar uit Rock City Beers, Habibi, Livingstone en De Kroketten van Floris.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Rock City Beers

Foto: Roeliene Bos

Speciaal voor het festival heeft het team een paar bijzondere bieren gebrouwen. Alhoewel, bier? “We kregen vaak de vraag naar zoet vruchtenbier, vrouwen willen graag kriek. We hebben nu een zoet kersenbier gebrouwen Rock City stijl”, vertelt Robert. Waar ze op uitkwamen was de Cherry Cheesecake, een dik bier dat zich het best laat omschrijven als een vloeibare monchoutaart. “Dat maakt bier zo leuk, je kunt er heel veel mee. Je hebt puristen die dit geen bier zouden noemen, maar voor mijn part maken we er een cocktail van.” Nog iets bijzonders proberen? De Passion Scoop bestaat voor een vijfde uit fruit.

Robert wil Rock City Brewpub openen in Amersfoort: ‘We gaan ambacht laten zien’

Het nieuws dat Rock City Brewing een bierbrouwerij opent met brewpub zal je niet ontgaan zijn, maar ...

Habibi

Kannen en Kruiken 2018
Foto: Roeliene Bos

Jawel, er staat een shisha bij Habibi op het terrein. “Leuk he?”, glundert Yamna. “Qua eten richten we ons op de vegetariër en de veganist, daar zijn er heel veel van op het festival. We hebben klassieke artisjokken om te dippen, je trekt het zachte deel eruit met je tanden.” Waar je nog meer mee kunt dippen, zijn de ‘chips’ van gekruid Libanees brood. “Verder hebben we flensjes, pasteitjes met kip en speciaal voor Kannen en Kruiken hebben we een borrelplateau samengesteld. We hebben er zin in.”

Livingstone

Foto: Kroketten van Floris

Raymond was nog flink bezig toen we aankwamen, maar als het goed is staat hij nu te shinen achter zijn koffieautomaat. Hij hoopt op goed weer, want hij heeft ontzettend veel ijsklontjes waarmee hij ijskoffie wil maken. “Ik hoop ze op te krijgen, maar daar ga ik wel vanuit. Ik vind het supergezellig hier, met het festivalsfeertje en het zonnetje erbij.” De koffieliefhebber staat tussen Habibi en de Johnnie Walker bar in, iets waar hij volledig mee in zijn nopjes is. “Dat wordt een leuke uitwisseling denk ik. Hier kan ik prima aarden.”

Kroketten van Floris

Kannen en Kruiken 2018
Foto: Roeliene Bos / Floris staat rechts op de foto

Voor een bijzondere kroket naast je bier of wijn, moet je bij de foodtruck van Floris van der Zwan zijn. In zijn boerderij tussen Nijkerk en Putten staat hij met de hand kroketten in elkaar te draaien. “Alles gaat nu nog zo handmatig mogelijk. We roeren de ragout met de hand, het paneren gaat met de hand, noem maar op.” Normaal gesproken maakt Floris vijftien verschillende smaken, maar voor Kannen en Kruiken heeft hij een selectie daarvan meegenomen. Waaronder een hele bijzondere: “Ik jaag op wilde zwijnen in de regio. Die zitten in de kroketten.” Niet zo’n fan van jagen? Dan is er ook nog een vegetarische kroket met paddenstoelen erin.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.