Daan verhuisde voor de liefde: ‘Onze eerste date liep uit op een ambulanceritje in Curaçao’

Foto: indebuurt Amersfoort

Dat je in Amersfoort wil wonen, snappen we allemaal. In deze rubriek spreken we Amersfoorters die een éxtra goede reden hebben om naar de Keistad te verhuizen: liefde! Daan en Nicole ontmoetten elkaar op Curaçao, en sindsdien is het stel onafscheidelijk. Hun eerste date was echter rampzalig.

Daan en Nicole vertrokken beiden voor een half jaar naar Curaçao voor hun studie. Al dansend leerden de twee elkaar kennen. “De vonk sloeg voor mij over toen we met vrienden dansten op de dansvloer. Nicole en ik trokken steeds meer naar elkaar toe, tot we elkaar ook overdag zagen.”

Knikkende knieën

Binnen een maand sinds het eerste contact hadden Daan en Nicole hun eerste date. “We gingen naar dezelfde dansvloer als altijd. Maar dit keer samen”, vertelt Nicole. Er volgde een eerste kus. De andere vrienden schoven later op de avond de dansvloer op tot het hele clubje weer compleet was. “Ineens zag ik uit mijn ooghoek Nicole naar de grond gaan”, vertelt Daan. “Haar knieschijf was naar buiten gedraaid. Toen hebben we gelijk barpersoneel erbij gehaald.”

Lees verder onder de afbeelding >

Foto: indebuurt / Melt Pels

Met de ambulance

“In Curaçao gaan sommige dingen héél erg traag. Nicole heeft bijna 45 minuten gewacht op een ambulance. Dat is érg lang met een pijnlijke knie.” Gelukkig voor het stel was er een arts in de zaal. “Ze vertelde me dat ze mijn knie kon rechtzetten. Maar niet zonder risico”, vertelt Nicole. “Maar na 45 minuten met die pijn, was ik er helemaal klaar mee. Dus daar ging ik mee akkoord.” Zo gezegd, zo gedaan. “Ik kon niet lopen, en moest nog steeds met de ambulance mee voor een check of er niks gebroken was.” Maar wat Nicole niet doorhad, was dat er nog iemand in de Ambulance kroop.

Ziekenhuisbezoek

Pas in het ziekenhuis werd Nicole begroet door een bekend gezicht. “Ik kon haar niet alleen laten gaan. In een vreemd land, met vreemde mensen, is het toch fijn als er een vertrouwd iemand bij is”, vertelt Daan. “Gelukkig mocht Nicole al dezelfde avond naar huis.”

Tweede eerste date

“De eigenaar van de kroeg nodigde mij en Daan uit voor gratis drankjes en cocktails”, vertelt Nicole. “Als goedmakertje, omdat het allemaal zo lang duurde voor er hulp kwam. Uiteindelijk tellen we dat als onze eerste echte date. We hebben van de zonsondergang genoten en zijn daarna nog heel veel gaan doen.” Bezoekjes aan de bios, samen kerst vieren en een citytrip naar Willemstad stonden op de planning. “Ik heb zelfs nog wat extra weken bijgeboekt, om met Daan en twee vriendinnen te spenderen. Dat vond mijn moeder minder leuk”, grapt Nicole.

Verhuisd voor de liefde

Teruggekomen in Amersfoort ontdekten Daan en Nicole dat het een flinke afstand was. “In plaats van tien minuten van elkaar wonen, moesten we nu een uur reizen om elkaar te zien. We kwamen uit de romantische bubbel van Curaçao, in het grauwe koude Nederland. Maar de liefde bleef”, vertelt Daan. Hij wilde zijn Nijmegen wel achterlaten om met Nicole een huisje in Amersfoort te delen.

Vlak voor corona

“We kregen de sleutel van ons eerste stekkie samen, vlak voor Nederland op slot ging vanwege corona”, vertelt Daan. “Dat was een goede relatietest. We trokken in een klein appartement in Hooglanderveen. We zijn beiden gehecht aan onze me-time dus dat was een uitdaging. Gelukkig wisten we elkaar de ruimte te geven om ons even terug te trekken.” Een jaar later kochten ze samen een huis in Hoogland, waar ze nu nog wonen.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Amersfoorters

Ga naar “Feestje op het Amersfoortse asfalt tijdens 033 SKATE (en wij waren erbij!)”

Feestje op het Amersfoortse asfalt tijdens 033 SKATE (en wij waren erbij!)

033skate amersfoort
Ga naar “Even terugkijken: dit was de avondvierdaagse van Amersfoort!”

Even terugkijken: dit was de avondvierdaagse van Amersfoort!

avondvierdaagse
Ga naar “Favorieten van Babette: ‘Bij dit restaurant eet je de lekkerste salades van Amersfoort’”

Favorieten van Babette: ‘Bij dit restaurant eet je de lekkerste salades van Amersfoort’

In onze gids

Agenda

Ga naar “De Seizoensstreekmarkten”

De Seizoensstreekmarkten

 • Winkels op Wielen
 • T/m 16 dec
Ga naar “Marathon Amersfoort”

Marathon Amersfoort

 • 11 juni 2023
Ga naar “Obstaclerun”

Obstaclerun

 • 2 juli 2023
Ga naar “Kerstmannenloop 2023”

Kerstmannenloop 2023

 • 15 december 2023
Ga naar “Meewindkoers 2023”

Meewindkoers 2023

 • 8 oktober 2023

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “alle bh’s”

alle bh’s

 • HEMA
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Wagner Big city pizza’s van € 7,98 voor € 3,99”

Wagner Big city pizza’s van € 7,98 voor € 3,99

 • PLUS
 • Geldig t/m 10 juni 2023
Ga naar “Nederlandse Aardbeien of frambozen van € 2,99 voor € 2,49”

Nederlandse Aardbeien of frambozen van € 2,99 voor € 2,49

 • PLUS
 • Geldig t/m 10 juni 2023