Bij Cynthia Wakanno mag je gewoon in slaap vallen tijdens je manicure

Aangeboden door Wakanno Beauty & Nails 13 februari 2018

Vier jaar nadat Cyntha Wakanno (26) de opleiding tot schoonheidsspecialiste had afgerond, wilde ze wel eens wat anders proberen. “Ik liet mijn nagels doen bij een specialiste en dat vond ik zo leuk, dat ik dat zelf ook wilde gaan doen.”

Ze begon bij haar ouders aan de keukentafel, maar toen haar klantenbestand zich verder begon uit te breiden, werd die situatie onwerkbaar. “Het was helemaal niet de bedoeling om het zo groots aan te pakken, maar vanwege mond-tot-mondreclame kwamen er steeds vaker onbekenden over de vloer. Toen wilde ik toch wel een eigen plek.” Via via kwam de goedlachse Cynthia op haar huidige locatie aan de lavendelstraat terecht, waar ze samen met Stacey Hannessen een compleet pakket aan schoonheidsbehandelingen aanbiedt. “We hebben een hele huiselijke sfeer neergezet waar je niks hoeft te doen, alleen maar ontspannen. Ik vraag alleen maar welke kleur ik je nagels mag geven”, zegt Cynthia lachend. “En soms zit ik juist zo lekker te kletsen met iemand, dat het een beetje uitloopt.”

Knikkebollen

Sommige klanten zitten zo ontspannen bij Cynthia in de stoel, dat ze beginnen te knikkebollen. “Vooral mensen die aan het einde van de dag komen, willen nog wel eens in slaap vallen. Maar dat mag hoor, ze zullen het wel nodig hebben, denk ik dan.” Cynthia ontvangt allerlei soorten mensen in haar salon. Van vrouwen met kinderwagens, tot mannen die worden meegesleurd. “Sommigen bepalen mee met het kleurtje, anderen blijven maar rondjes lopen op de markt tot hun vrouw klaar is. ‘Nog even en ze noemen me een stalker daar’, zeggen ze dan.” Cynthia schiet in de lach. “Sommige mannen vragen zich af hoe het kan dat nagels lakken zolang duurt. Ik maak dan altijd de vergelijking met het schilderen van een muur. Je moet opschuren, ontvetten, een grondlaag erop doen en dan kun je verven. Als ik het zo uitleg, snappen ze het wel.”

Mooie momenten

Wie Cynthia nooit meer vergeet, is de man die ging hertrouwen en zijn dochter meenam voor een ontspannen dagje uit. “Ik had een mannelijke boeking met nagels lakken. Dat kan natuurlijk, maar ik was toch even verbaasd. Dat bleek een man met zijn dochter te zijn. Hij nam een men-icure, een manicure voor mannen, zij liet haar nagels lakken.”

“Ik ga wel trouwen, maar jij blijft mijn meisje”

“‘Ik ga wel trouwen, maar jij blijft mijn meisje’, zei hij tegen haar. Dat blijft me wel bij.” Het liefst stort Cynthia zich op zogeheten traumanagels, bijvoorbeeld omdat ze klem hebben gezeten tussen de deur of constant worden afgebeten. “Die vrouwen zijn me zo dankbaar als hun nagels er weer netjes uitzien. Als je door mijn hulp weer kan shinen, dat is toch leuk? Een compliment doet een mens altijd goed.”

 

 

Wakanno Beauty & Nails beauty en wellness

Op aanvraag

Albert Schweitzersingel 347, Amersfoort

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.