Bart en Dick winnen met De Kromme een Gold Award in restaurantverkiezing

Door Roeliene Bos 13 februari 2018

“Mijn mailbox en WhatsApp ontplofte vanochtend”, vertelt Dick van Stempvoort stralend. Vandaag werd bekendgemaakt dat De Kromme verkozen is tot het leukste restaurant van de gemeente Amersfoort in de Leukste Restaurant van Nederland Verkiezing.

En dat is nog maar het begin. Het restaurant van Dick van Stempvoort en Bart Wevers staat tevens in de top tien van de provincie. “Het is een verkiezing die gebaseerd is op waardering van je gasten”, legt Dick uit. “We zijn genomineerd door een goede vriendin, Marlies Kuypers, en mijn schoonzusje, Deborah van Stempvoort. Vervolgens moesten wij akkoord gaan dat we meededen met de wedstrijd.” En toen kon het stemmen vergaren beginnen, waarmee ze zowel een award voor de hoogste gemiddelde waardering als het behalen van de meeste stemmen konden winnen. De Kromme won beiden. “En dus hebben we een Gold Award gekregen. Dat is hartstikke leuk.”

Feestje

Bedrijfsleider Stephanie de Wit

Helemaal trots is Dick op zijn bedrijfsleider, Stephanie de Wit. “Zij heeft enorm veel energie en tijd in de social media gestopt, om te zorgen dat mensen op ons zouden stemmen.” En met succes, want op vijf maart mogen ze met het hele team naar de Award Show, waar ze op de foto mogen met Katja Schuurman. “Dan horen we ook of we de leukste van de provincie zijn geworden. We gaan de hele dag dicht om de show bij te wonen en natuurlijk gaan we ook naar de aansluitende foute Q-musicparty. We zijn netjes aan tafel, maar we houden wel van een feestje”, zegt Dick lachend. Het is wel te hopen dat ze dan een beetje bij zijn gekomen van het feestje de dag ervoor. “We zijn begonnen met operadiners en we hebben er toevallig eentje op vier maart. Maar dat komt ongetwijfeld goed.”

Grand Café de Kromme cafés

Nu open12:00 - 00:00

Krommestraat 46, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

adv.