Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ani en Saskia blikken terug op hun kindertijd: ‘Deze generatie ervaart meer druk’

Aangeboden door Studiekring Amersfoort 17 juni 2019

Het einde van het schooljaar zit er al bijna op. Voor studiebegeleiders Saskia en Ani van Studiekring Amersfoort is het een rumoerige periode. “De leerlingen vinden het heel spannend en zijn echt toe aan vakantie, maar ze gaan er ook vol voor”, vertelt Ani. Toen zij nog samen met Saskia op de basisschool zat, ging het er toch anders aan toe. “Het was veel ongedwongener dan nu.”

Vooral de groepachters verdienen wel wat speciale aandacht, vinden Saskia en Ani. “Deze periode gaat het ‘om het eggie’, ze gaan iets afsluiten”, aldus Ani. “Ze zijn de musical aan het instuderen en nemen afscheid van hun eerste school. Dat is ontzettend leuk om te zien en van dichtbij mee te maken.”

Hun eigen kindertijd

Studiekring Amersfoort
Saskia en Ani

Ook Saskia en Ani weten nog goed hoe het voelde toen ze aan deze fase in hun leven begonnen. Het gezicht van Saskia licht op als ze eraan terugdenkt. “We hadden een superleuke meester die fantastische spelletjes verzon. Hij stelde vragen en als je het antwoord wist, moest je heel hard op een belletje slaan. Dat vond ik geweldig. Ik rijd nog steeds met plezier langs onze oude basisschool op de Berg.” Ani kan zich het geasfalteerde plein nog goed herinneren, vooral omdat ze daar zoveel op rolschaatsen heeft gestaan. “Toen vond ik het een megagroot plein, maar als je er nu komt, valt dat tegen”, zegt ze lachend.

‘We hadden een superleuke meester vroeger’

Die leuke tijd gunnen Saskia en Ani alle basisschoolleerlingen, vooral omdat de achtstegroepers van nu het aardig zwaar hebben. “De druk van de cito hadden wij niet, dat is heel anders geworden. Met de prestatiedruk die wij pas later ervoeren, hebben kinderen nu al te maken op de basisschool. Daar proberen we ze mee te helpen.”

Heeft jouw kind wat hulp nodig zo tegen het einde van het schooljaar of kunnen ze in het komende jaar wel een extra ruggensteun gebruiken? Ani en Saskia hebben een jarenlange ervaring met het geven van studiebegeleiding in Amersfoort en helpen je graag verder. 


Meer over Studiekring Amersfoort ontdekken?

Studiekring Amersfoort opleidingen

Vandaag gesloten

Liendertseweg 112, Amersfoort

Bekijk meer:opleidingen

Ilse begeleidt examenkandidaten: ‘Ze moeten vooral genieten van deze tijd’

Bijna iedereen kan zich het volgende plaatje nog helder voor de geest halen: de grote gymzaal waar j...

adv.