Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Muzikant en salesman Roger Makizodila: ‘Ik leid een dubbelleven’

Door Ingelise de Vries 13 augustus 2019

Tjommies is net als thuis voor Roger Makizodila. De 22-jarige muzikant en salesman is wat eerder en zit met een biertje in de hand met de andere gasten op het terras te praten. Heel wat anders dan hij zich een aantal jaar geleden had bedacht. “Het plan was om in Amerika te gaan basketballen en in de NBA terecht te komen.”

“Ik kom uit een hele sportieve familie, bij ons draaide alles om sport”, vertelt de duizendpoot dit op dit moment in Kattenbroek woont. “Op mijn vijftiende ben ik gaan basketballen en daar wilde ik mee door. Het is bij mij altijd alles of niets.” Het plan: door middel van deze sport in Amerika gaan studeren waar hij kan doorstromen naar de NBA, de meest prestigieuze basketbalcompetities ter wereld. “Het lukte niet om een volledige beurs te krijgen. Daardoor werd het echt veel te duur.”

Kantoorbaan

Roger besluit zijn studie MER met een minor accountmanagement af te maken en stopt met basketballen. “Ik verkoop nu zonnepanelen. Het is niet iets wat ik mijn hele leven wil doen, maar ik leer er onwijs veel van. Het is een manier om geld te verdienen, maar ik zie het ook als een plek waar ik heel veel leer over het zakenleven. Samen met mijn broer en neef ben ik ook nog een bedrijf aan het opzetten: BookThat, waar bands en mensen die een band zoeken elkaar kunnen vinden. Ik spreek de CEO van het bedrijf waar ik werk veel en hij kan me een hoop leren.”

Dubbelleven

Zijn bestaan klinkt als het tegenovergestelde van dat van een topsporter, toch heeft hij zijn grote dromen niet opgegeven. “Ik leef meerdere levens tegelijk, ja.” Roger is één van de frontmannen en percussionist van de Amersfoortse band Three Little Clouds. “Zo’n band is natuurlijk heel leuk, maar het begon meer voor onszelf”, vertelt Roger over zijn ‘dubbelleven’.

“Ik vind het echt geweldig om met muziek bezig te zijn”

In het derde jaar van zijn studie komt de band om de hoek kijken. “Ik maakte voor de grap wel eens een beetje muziek. In een zomer een paar jaar terug hebben we met een hele groep mensen zeventig nummers opgenomen. Daar kwam ik er achter dat ik muziek maken heel leuk vind en ben ik mixtapes gaan maken. En doordat we muziek gingen maken, is het een hele vriendengroep geworden.” Niet veel later schrijft hij een nummer voor de band waarop hij wordt gevraagd bij ‘de Clouds’ te komen.

Daar zegt hij uiteraard geen nee tegen. “Vanuit daar ben ik me verder muzikaal gaan ontwikkelen. Ik vind het echt geweldig om met muziek bezig te zijn. Ik ben met mijn vrienden nummers aan het maken en het werkt. Vanuit daar zijn we door aan het groeien.” Naast rappen ontwikkelt Roger zich steeds verder. “Ik ben mezelf nu percussie aan het aanleren. We zijn gek op ritmesecties en afrobeats, dus dat past heel goed. Ik begin eindelijk op een level aan het komen dat ik wel leuk kan spelen.”

Geen drive voor basketbal

Muziek heeft voor Roger de plaats van basketbal bijna helemaal ingenomen. “Ik basketbal bijna niet meer en de competitie hoeft van mij ook niet meer. Wat ik al zei: als ik ergens voor ga, wil ik ook echt voor de top gaan.” De liefde voor basketbal kijken is niet verdwenen. “Maar de drive om in een team te spelen, die is weg. Ik zit nu met mijn beste vrienden in een band, waarom zou ik nog gaan basketballen? Voor mij is er niets mooiers dan muziek maken met je beste vrienden. En dat mensen het dan hard vinden en losgaan op je optreden. Ik heb geen spijt dat ik ben gestopt. Nu ga ik niet met basketbal met Amerika maar ooit met de band de hele wereld over.”

Amersfoorter van de week

Iedere week benoemen we iemand tot Amersfoorter van de week. Ken jij ook iemand die onze stad een beetje mooier maakt? Heeft jouw buurman een bijzondere hobby? Of ken je een andere Amersfoorter met een steengoed verhaal? Laat het ons weten!

Fitgirl Gerbrich. Foto: Ingelise de Vries

Fanatiek fitnesser Gerbrich: ‘Fitgirl zijn is bijna ‘not done’’

De slingers hangen nog in het appartement van Gerbrich. Vorige week is ze 25 geworden. “Ik kwam bene...

Marijn Bosch, voorzitter van Per Expressie: ‘Ik hoop dat de rafelrandjes blijven in Amersfoort”

Personal trainer Mitchell de Goede: ‘Ik trakteer mezelf elke maand op friet’

adv.