Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fanatiek fitnesser Gerbrich: ‘Fitgirl zijn is bijna ‘not done’’

Door Ingelise de Vries 6 augustus 2019

De slingers hangen nog in het appartement van Gerbrich. Vorige week is ze 25 geworden. “Ik kwam beneden en toen had mijn vriend allemaal slingers opgehangen”, vertelt de van origine Friese. Wat ze heeft gedaan op haar verjaardag? “Fitnessen. Niet omdat het moet van mezelf, mijn vriend was toch naar voetbaltraining.”

De sportschool is één van Gerbrich’s favoriete plekken in Amersfoort. Of eigenlijk waar ter wereld ze op dat moment is. “Ik sport zo’n vijf keer per week en op mijn voeding letten hoort daarbij. Het begon toen ik een tijdje in Istanbul studeerde. Inclusief veel uit eten en de nodige feestjes.” Ze werd naar eigen zeggen ‘een beetje chubby’, daar wilde ze wat aan doen. “Dus ben ik gaan sporten, dat bleek ik best heel erg leuk te vinden.” Of ze verslaafd is? “Misschien een beetje. Ik ga niet twee keer per dag, hoor. Dat is helemaal niet nodig.”

View this post on Instagram

I go to the gym to make my soul happy 🙏🏼🤗. De laatste trainingen gingen zó lekker, daar kan ik oprecht van genieten. Het was even bikkelen om er weer in te komen na Bali, maar be patient because slowly but steady we're getting there 💪🏼. . En kijk dit nieuwe setje van @victorysportswear.nl dan 😍👌🏼, echt ik heb serieus nog nooit zo'n mooi setje aangehad (oke check m'n stories, de blauwe variant is misschien nóg wel mooier). Maar echt die pasvorm, kleur, compressie en bovenal het gevoel dat dit setje je geeft 🙏🏼💖. Zeeer binnenkort vertel ik je in een video eerlijk alle ins en outs + try-on van deze nieuwe items 🙌🏼 . Kun je niet wachten tot die video en wil je nu gelijk al bestellen, vergeet dan niet mijn code SMILE15 voor kortingg. Sorry voor mijn fan talk, maar ben gewoon echt heel enthousiast. . Hoe blij kun je met een nieuwe outfit zijn 😄😄. Heb jij dat ook wel eens met een nieuw setje? 🙋🏼‍♀️ Geeft toch gelijk een dikke motivatie boost? . 💛 #fitnesswithasmile

A post shared by FIT ▪️ FOOD ▪️ FASHION (@fitnesswithasmile) on

Friese fitgirl

Inmiddels durven wij haar best fitgirl te noemen. Dat is enerzijds iets positiefs, toch loopt Gerbrich ook tegen de negatieve kanten aan. “Ik merk wel echt dat mensen zich vooral op Instagram afzetten tegen fitgirls.” Zelf deelt ze regelmatig foto’s en stories vanuit de sportschool, van een nieuwe sportoutfit en van wat ze eet. “Ik krijg heel vaak opmerkingen over hoe ik eet en train. Terwijl ik helemaal niet alles op Instagram zet. De momenten dat ik uit eten ga, met vrienden ben of een borrel drink, vergeet ik mijn telefoon vaak. En ik hoef niet alles te delen, ik heb er niet altijd zin in. Daardoor krijg je als volger wel een eenzijdig beeld.”

Om die reden deelt ze vaker dat er meer is dan sporten en op haar voeding letten. En verantwoordt ze waarom ze op haar verjaardag in de sportschool staat. “Anderen sturen me dan weer berichtjes dat ik mijn volgers geen verantwoording schuldig ben. Toch voelt dat soms wel zo.” Ze vindt het jammer dat de levensstijl als verkeerd wordt afgeschilderd. “Mensen die zeggen dat je gewoon elke week friet moet eten bijvoorbeeld. Prima, maar het betekent niet dat het een goed is en het andere fout. Ik ben bezig met een gezond en actief leven en vind het heerlijk om door middel van sporten mijn hoofd leeg te maken. En na een kantoordag actief bezig te zijn. Het is jammer dat de levensstijl zo vaak als verkeerd of obsessief wordt afgeschilderd.”

 

View this post on Instagram

PEANUTBUTTER JELLY timeeee ~ RECIPE 😍. Yesss deze klassieke combinatie van pindakaas met jam is toch echt goddelijk?! Wie is er niet groot mee geworden? Nee no joke, zijn er mensen die dit niet lekker vinden? I loveee it. ⁠ ⁠ Het receptje van deze #overnightoats heb ik al heel vaak klaargemaakt voor mee naar kantoor. Op dinsdag werk ik meestal op het hoofdkantoor en begin ik i.v.m. de files een uurtje eerder, wat betekent dat ik 7u al van huis moet! Om dan nét wat langer te kunnen liggen, maak ik dit overheerlijke ontbijtje 's avonds al klaar (gelijk voor twee dagen natuurlijk, scheelt weer). En dan heb ik op kantoor een jaloersmakend lekker ontbijtje. ⁠ ⁠ Genoeg geluld 🤐, dit wíl je gewoon even proberen. Ideaal zo'n koud ontbijtje ook met dit warme weer. Link in bio voor het receptje! Tag me als je het gaat maken 🙌😘.⁠ ⁠ ⁠ ⁠ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀#pindakaas#peanutbutter #depindakaaswinkel #overnightoats #peanutbutterjelly #peanutbutterjellytime #lekkerengezond #ontbijtje#motivatie#fitnessmeiden#fitgirlsnl#gezond#gezondeten #gezondleven#genieten#lekker#breakfast#gezondontbijt#havermouttrutje#havermoutpap#fitnessmotivatie #prozis#exceedyourself #sportief #gezondereceptjes #gezonderecepten #makkelijkerecepten #gezondevoeding

A post shared by FIT ▪️ FOOD ▪️ FASHION (@fitnesswithasmile) on

Opvallende kledingstijl

Als er iets opvalt aan Gerbrich als je haar buiten de sportschool ziet, is het niet direct haar sportieve leven. Wel haar kledingstijl en lange, grijs geverfde haar. “Vroeger liet mijn moeder altijd speciaal aparte kleding voor ons maken. Daar werd ik op de basisschool wel mee gepest, ik was anders. Nu ben ik er juist blij mee dat ze ons zo kleedde, toen we wat ouder werden kreeg ik er complimenten over.” Uiterlijk gezien is ze misschien een modemeisje, vanbinnen voelt ze zich niet zo. “Ik speelde vroeger altijd alleen maar met jongens!”  

Gerbrich heeft nu ze volwassen is nog steeds niet het gevoel dat ze echt in een hokje te plaatsen is. “Ik kleed me als een meisje, maar sport tussen de mannen. Ik speelde vroeger dwarsfluit maar ging daarna naar rockconcerten. Mijn dwarsfluitleraar moest er wel altijd heel hard om lachen als ik dan weer vertelde dat ik naar een rockconcert ging. Mensen verwachten hele andere dingen van me als ze me voor het eerst zien. Ik ben veel meer dan een fitgirl of modemeisje.”

 

Amersfoorter van de week

Iedere week benoemen we iemand tot Amersfoorter van de week. Ken jij ook iemand die onze stad een beetje mooier maakt? Heeft jouw buurman een bijzondere hobby? Of ken je een andere Amersfoorter met een steengoed verhaal? Laat het ons weten!

Marijn Bosch. Foto: Ingelise de Vries

Marijn Bosch, voorzitter van Per Expressie: ‘Ik hoop dat de rafelrandjes blijven in Amersfoort”

Officieel is hij een Hooglander, inmiddels woont Marijn Bosch (21, “nog een weekje!”) alweer een tij...

Personal trainer Mitchell de Goede: ‘Ik trakteer mezelf elke maand op friet’

Kapper Jill Oostveen heeft een nieuwe zaak: ‘Half Amersfoort komt hier mimosa’s drinken’

adv.