Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Esther Settels verlaat Citymarketing: ‘Ik ben verliefd geworden op de stad’

Door Ingelise de Vries 14 juni 2019

Bij binnenkomst in het huisje met uitzicht op de toren, ruikt het naar versgebakken brownies. “Ruikt het niet aangebrand?”, vraagt Esther Settels (31). “Ik heb een beetje een baktrauma. De laatste keer dat ik een taart maakte, viel die op de kop op de grond. Mijn hele hand verbrand, de taart over de hele vloer. Nu kan ik er wel om lachen, toen vond ik het echt heel erg.”

De reden dat ze vandaag in de keuken stond, is omdat ze na bijna drie jaar Citymarketing Amersfoort gaat verlaten. “Het is echt een onwijs leuke baan. Ik wilde destijds heel graag bij Citymarketing werken.” Inmiddels heeft ze aardig wat grote projecten op haar naam staan. “Op Koningsdag ben ik echt heel trots. We hebben samengewerkt met de gemeente, wij promoten de stad natuurlijk. Door de samenwerking zijn de banden ook echt aangehaald. We willen dat de gemeente blij met ons is.”

Eetclub

Esther kwam zes jaar geleden in Amersfoort wonen. Ze begon in Vathorst, zag Liendert, het Vermeerkwartier en woont inmiddels in Randenbroek. Mét uitzicht op de toren, “maar die horen we niet.” Doordat ze nog niet echt een netwerk in de stad had, was het leren kennen van Amersfoort in het begin best eenzaam. “Dus ik ben bij een eetclub gegaan en heb via werk mensen leren kennen. Het helpt wel echt om in je eigen stad te werken.”

Ze werd verliefd op de stad en besloot daar ook haar werk op aan te passen. Ondanks dat er geen vacature was bij Citymarketing, besloot ze tóch te solliciteren. “Ik heb gewoon een bericht gestuurd met de vraag of ze iemand konden gebruiken. Een paar maanden later werd ik toch nog gebeld en hebben we kennis gemaakt. Toen ben ik aangenomen!” Een bijkomend voordeel is dat ze op dat moment zelf ook Amersfoort nog aan het ontdekken was. “Ik was dus ook echt de doelgroep van Citymarketing.” Inmiddels is ze allang niet meer op ontdekking als nieuwe Amersfoorter maar mag ze zichzelf best een goeroe noemen. “Iedereen vraagt ook altijd aan mij: waar moet ik heen? Ik wil naar een mooi restaurant of iets om te doen! En dan komt er een hele lijst.”

Dorps en stads tegelijk

Waarom ze verliefd werd op de stad in het midden van het land? “Misschien een beetje het dorpse zonder dat je op je vingers wordt gekeken. Ik vind het gezellig, mensen groeten op straat. En ook het stadse, er wordt altijd wel weer iets geopend of er is iets te doen.” Ook ziet ze dat Amersfoorters duidelijk trots zijn op hun stad. “Ik denk dat Amersfoorters van zichzelf ondernemend zijn. Ze vinden het leuk om dingen te organiseren en dan word je vanzelf enthousiast over je stad.”

Esther verruilt haar werk in Amersfoort misschien voor een nieuwe uitdaging bij een communicatiebureau in Utrecht en Den Haag, de stad gaat ze vooralsnog niet verlaten. “Je hebt alles en de sfeer is ook heel fijn. Ik heb het gevoel dat iedereen hier superaardig voor elkaar is.” De mensen met wie ze samenwerkt, gaan haar in elk geval missen. “Toen ik aankondigde dat ik wegging, heb ik alle relaties even gemaild. Een marketingbureau waar we goed mee samenwerken, mailde terug dat ze het zo jammer vonden. In mijn laatste week stonden ze op de stoep met wijn en een kaartje!”

Amersfoorter van de week

Iedere week benoemen we iemand tot Amersfoorter van de week. Ken jij ook iemand die onze stad een beetje mooier maakt? Heeft jouw buurman een bijzondere hobby? Of ken je een andere Amersfoorter met een steengoed verhaal? Laat het ons weten!

Sanjay van Boothill Saloon: ‘Officieel bevrijdingsfestival? Wij blijven ons ding doen!’

Volgens wethouder Willem-Jan Stegeman bestaat er een grote kans dat er volgend jaar een door de geme...

Frank is popquizmaker: ‘Ik heb er zoveel lol in’

Zaher vluchtte van Syrië naar Amersfoort: ‘Ik mis de boom waar ik altijd onder sliep’

adv.