Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buddy to Buddy komt naar Amersfoort: ‘Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving’

Door Melt Pels 1 december 2020

Als je naar een nieuw land verhuisd, is het soms knap lastig om nieuwe mensen te leren kennen. “Daar willen we bij Buddy to Buddy willen daar een handje bij helpen”, vertelt Caitlin de Wit, initiatiefnemer in Amersfoort. “Door elkaar te ontmoeten en op te zoeken, ontdekken we het verhaal van de ander en worden werelden en blikvelden vergroot.”

Buddy to Buddy is sinds eind november ook in Amersfoort van start gegaan. Het is een concept dat vriendschappelijk contact faciliteert tussen Nederlanders en nieuwkomers. “Er is veel behoefte aan sociaal contact onder nieuwkomers in ons land. Tegelijkertijd zijn er ook veel Nederlanders die hun wereld open willen stellen voor een nieuwkomer.” Buddy to Buddy moet het makkelijker maken om deze twee doelgroepen bij elkaar te brengen.

Eén persoon

Binnenkort worden de eerste buddy’s in Amersfoort aan elkaar gekoppeld. “De doelstelling is om vluchtelingen uit een isolement te halen en de betrokkenheid van inwoners in Amersfoort bij de opvang van vluchtelingen te vergroten”, vertelt Caitlin. “Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving. Voor beide kanten is zo’n contact een verrijking.” Buddy’s worden gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses. Zo kan je gekoppeld worden aan iemand die nét zo dol is op koken als jij en van wie je nieuwe kooktechnieken kunt leren.

Foto: Diana Vriends

Buddies

Gemiddeld zien buddies elkaar één keer per week voor vier maanden lang. De stichting organiseert laagdrempelige activiteiten om elkaar te ontmoeten en biedt begeleiding aan. Vier maanden na de start wordt de periode feestelijk afgesloten. In veel gevallen is dan een basis voor een vaste vriendschap gelegd.

Zeven steden

Na Breda, Apeldoorn, Arnhem, Bronckhorst, Zutphen, Utrecht en Wageningen, is de stichting nu ook in Amersfoort van start gegaan. Als je buddy wilt worden, of op een andere manier wil helpen met dit initiatief, kun je contact opnemen met de organisatie.

adv.