Al zes maanden back to your Roots: ‘Het is tof dat iedereen ons steeds beter leert kennen’

Aangeboden door Roots 1 maart 2018

We sprongen een gat in de lucht toen we een half jaar geleden hoorden dat er een kledingwinkel bijkwam in de Krommestraat. Voor Anne van Lunen, de eigenaresse van Roots, was dat gevoel niet anders. “Het ging vanaf de start al goed. Ik hoor van veel mensen dat Amersfoort behoefte had aan zo’n winkel.” 

“Het zag er echt niet uit toen we hier voor het eerst kwamen”, blikt Anne terug. Vriend Alex werpt een blik op de grote houten kast achterin, waar de spijkerbroeken liggen. “Die zat onder de houtworm. Ik ben weken bezig geweest om dat ding op te knappen. Iedere keer als ik hem zie, moet ik daar weer aan denken”, vertelt hij met een lach. “Iedere dag stonden we er van ’s ochtends tot ’s avonds, het was best een klus. Na zo’n overweldigend afgelopen halfjaar ben je dat snel vergeten, maar nu ik er weer aan denk… het was best heftig hoor”, aldus Anne.

#iedereenismodel

IEDEREEN IS MODEL . #iedereenismodel Dit is @yaseminbos ! Workaholic bij @jackiebrownamersfoort en een alcoholic bij de @grandcafefiji en de @milesamersfoort 😉😅 Yasemin werkt dus bij Jackie Brown dat gelegen ligt aan de Hof en de Krommestraat. Lekker dichtbij werk, want binnenkort komt ze in de Krommestraat wonen, welcome!💐 Het allerlieftse zou ze nog een golden retriever puppy willen of een ander leuk ''huisdier''😉🤭. Nog niet uitgekeken? Check onze Facebook! . Yasemin heeft even haar Jackie Brown panterprint uitgetrokken voor een lekker Roots outfitje. (niks mis met de panterprint van Jackie by the way)😼 Anyway, een overhemd voor mannen van @carharttwip, maar wat ook zeker tof staat bij de vrouw in het algemeen en in het bijzonder bij Yasemin. Zomers pakje van @fabiennechapot en @puma sneakers! . 📷: @shotbysimonefrank

A post shared by Roots Amersfoort (@roots_amersfoort) on

Dat Anne alle struggles alweer was vergeten, is ook niet zo gek als je naar de afgelopen zes maanden kijkt. De hoogtepunten volgden elkaar snel op, zoals de #iedereenismodel, die inmiddels niet meer is weg te denken van Instagram en Facebook. “Het is echt bizar dat zoveel mensen dat in een half jaar tijd hebben leren kennen. Het is ontzettend leuk om die fotoshoots te doen en dat het zo aanslaat.” Zelf staat Anne ook steeds vaker op de foto, iets waar de fans van Roots ontzettend blij mee zijn. “Ik hoor geregeld van mensen dat ze dat leuk vinden. Ik heb door Roots zoveel leuke mensen leren kennen, dat is heel tof.”

Nieuwe ideeën

De populariteit van Roots is ook de andere ondernemers in de binnenstad opgevallen. “Ik word door verschillende restaurants in Amersfoort gevraagd om het personeel aan te kleden. Binnenkort gaan we daarvoor met de Mariënhof samenwerken. Echt tof dat we straks Roots op die manier op de kaart kunnen zetten.” En daar stopt het niet. Wat Anne betreft vinden er over niet al te lange tijd wijnproeverijen plaats en gaan er bandjes optreden in Roots. “Zulke ideeën had ik al die tijd al in mijn hoofd, maar het kwam er steeds niet van. Wie weet organiseren we binnenkort nog wel een winterbarbecue, dat staat nog hoog op mijn lijstje.”

Doorpakken

Anne straalt terwijl ze over haar winkel praat. “Dit is gewoon wat ik tof vind. Die Scandinavische merken, het stylen van mensen en de klant in de watten leggen, ik ben echt aan het genieten. Ook met de plek ben ik ontzettend blij, alles klopte gewoon.” Het hele team van Roots is overigens net zo enthousiast als de goedlachse eigenaresse. Het zijn allemaal fashiongoeroes, gemotiveerd om Roots tot een succes te maken. “Het is ontzettend gezellig, iedere dag is het weer een feestje. Nu is het alleen nog maar een kwestie van doorpakken.”

Wil je in de gaten houden wie er de volgende keer voor model mag spelen en de laatste ontwikkelingen van de winkel bijhouden? Volg Roots dan op Instagram!

Roots kledingwinkels

Nu gesloten10:00 - 18:00

Krommestraat 22, Amersfoort

Bekijk meer:kledingwinkels