Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x berichten die je tegenkomt in de Gratis Afhalen Facebookgroep

Door Melt Pels 5 juni 2020

Het is misschien wel de grootste groep van Amersfoort: Gratis Afhalen Amersfoort. Met meer dan 20.000 leden kan het ook niet anders, dan dat er bepaalde herkenbare ‘berichtjes’ in de groep ontstaan. Dit zijn 5 berichtjes die je vaak in de Gratis Afhalen Facebookgroep tegenkomt. We raden je aan om dit blog te lezen met een knipoog ;).

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Lootje graag

Het is misschien wel het meest geplaatste bericht in de groep. Het loopt van ‘Graag!’, ‘Lootje‘ tot ‘Voor mijn schoonzus d’r achterneef die een probleem heeft met zijn gras‘. Dit niet niet zo héél gek, als je je bedenkt dat de meeste spullen binnen een uur zijn vergeven.

 

 

Gratis tuintegels…

Je moet ze alleen wel zelf nog even uit de tuin halen. Neem je ook zelf even een schep mee? Anders gaat het niet lukken. We snappen het wel hoor, als iemand geen geld heeft, maar wel zijn tuin opnieuw wil aanleggen, dan is dit natuurlijk de ideale oplossing.

 

Geen pb

Veel mensen zetten in hun bericht ‘Geen pb’. Dat betekent dat ze het niet waarderen als vreemde mensen een persoonlijk bericht naar ze sturen. Iets wat mensen doen in de hoop daarmee de rest te snel af te zijn.

Alles in één keer

Sommige mensen plaatsen een enorme verzameling aan spulletjes op de pagina. ‘Alles in één keer’, staat er dan boven. Vaak zie je een of twee leuke spulletjes en een flinke verzameling troep. Tja, anders kom je nooit van die rotzooi af.

Heeft wat liefde nodig…

Ook wel bekend als: dit apparaat doet het niet meer. Kapotte koffiemachines, lekkende waterkokers, skelters zonder stuur of zitting… Je komt écht van alles tegen. Bonuspunten als er ook nog ‘voor de handige harrie’ bij staat.

Gratis Afhalen Amersfoort

Deze groepen zijn natuurlijk ideaal voor mensen die weinig te besteden hebben. Ook voor mensen die druk bezig zijn met het opruimen van hun huis is de groep een uitkomst. Misschien ben jij wel uitgekeken naar die stoeltjes, maar een ander kan er erg blij mee zijn. Hoe dan ook, het is beter voor het milieu om je spullen door te geven dan om ze weg te gooien.

Daarom willen we nog één ding zeggen tegen iedereen in die groep: “Lekker bezig!”

Lees ook:

8 x deze winkels missen jullie in het centrum van Amersfoort

Op Facebook plaatste onze redactie een oproepje. We stelden jullie Amersfoorters de vraag welke wink...

Even binnengluren: dit monument staat te koop in een van de leukste straatjes van Amersfoort

Virtuele dag Open Naaktheid, Workshop Frietjesmaken en Lepeltje Lepeltje: we mogen weer!

Het personeel van Kroast zet de boel op stelten

Mag dat: met zijn tweeën naast elkaar op een terras in Amersfoort zitten?

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.