Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pride Amersfoort

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
Dit agendapunt is afgelast:
Bekijk alle agendapunten
centrum
Amersfoort
Datum: 23 jul 2020 t/m 24 jul 2020
Prijs: gratis

Op donderdag 23 juli is het al weer tijd voor de 18e editie van de Gaypride Amersfoort!

Naast het spetterende feest op de Hof met DJ’s, Drag Queens en live acts zijn er ook diverse andere onderdelen. Ben je homo, lesbisch, bi, transgender, ergens tussenin, hetero, jong of oud? Heb je zin in een feestje, of vindt je het leuk om sportief bezig te zijn, iedereen is welkom!

Voor lesbo’s, homo’s, bi’s, transgenders en in dubio’s tot en met 18 jaar wordt er in de avond samen met Jong & Out Amersfoort een dance-feest georganiseerd op het lieve Vrouwenplein, aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren. Bij deze stage zullen de Rainbow Run en Pride Walk eindigen, waar we gelijk het feest zullen doorzetten met een DJ.

Op de Groenmarkt zal dit jaar voor de 5e keer Améézing Pink worden georganiseerd. Een swingende band speelt bekende nummers uit de Homo Top-100 en jullie zingen mee! Ook dit jaar kan je weer een nummer doneren, hoe leuk is dat!

De Rainbow Run is een ‘social run’ van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad van Amersfoort. Start en finish zijn op het Lieve Vrouwekerkhof. Onderweg verzamel je polsbandjes in alle kleuren van de regenboog. Heb jij aan het einde van de run de regenboog compleet?

Stichting Keiroze Amersfoort organiseert dit jaar voor de 4e keer de Pride Walk. In het begin van de avond wappert de regenboogvlag tussen een afvaardiging van de gemeente Amersfoort en de diverse LHTB organisaties uit de regio door het centrum van de stad. Leuk feitje, deze vlag hangt ook jaarlijks aan de Westertoren tijdens de Gaypride Amsterdam.

Lees mee en reageer!