Obstaclerun

Foto: Jaap Hengeveld

Dekzandrug

Amersfoort

De Obstaclerun Amersfoort wordt dit jaar op zondag 13 juni georganiseerd. Het populaire klim- en klauterevenement over gigantische opblaasobstakels stond oorspronkelijk gepland voor tweede paasdag maar de organisatie heeft besloten het evenement te verplaatsen naar zondag 13 juni.

Op zondag 13 juni wordt de vierde editie van de Obstaclerun Amersfoort georganiseerd. Het klim- en klauterevenement over gigantische opblaasobstakels vindt -net als afgelopen jaar- plaats op ‘de Dekzandrug’, het grote vliegerveld tussen de wijk Kattenbroek en Park Schothorst. Het is nu al mogelijk in te schrijven voor één van de beide afstanden; de 3,6 kilometer run met 9 obstakels en de 2,1 kilometer run met 8 obstakels.

Floor Visser namens de organisatie: “April is naar onze mening nog te vroeg. Het is niet te verwachten dat je dan al een sportevenement van deze omvang kunt organiseren. Door het verplaatsen van de Marathon Amersfoort naar het najaar kwam zondag 13 juni vrij. Afgelopen jaar hebben we laten zien dat we met inachtneming van alle regels een veilig sportevenement kunnen organiseren.”

De vierde editie vindt wederom plaats op de Dekzandrug, het grote vliegerveld bij Park Schothorst. Volgens de organisator biedt de locatie in ruimte en tijd de mogelijkheid een ruim opgezet programma samen te stellen. “Afgelopen september hebben we al laten zien dat het kan. Door kleinere groepen, een familie of twee vrienden, apart te laten starten kan dit evenement veilig en soepel verlopen. Zondag 13 juni zou het dus moeten kunnen”, zegt Floor Visser. Inschrijven voor de vierde Obstaclerun Amersfoort kan vanaf 15 maart.

Voor meer informatie kijk je op de website van Obstaclerun Amersfoort.

Agendapunten

Agendapunten in Amersfoort

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Kerstmannenloop”

Kerstmannenloop

  • Zandfoort aan de Eem
  • 17 december 2021
Ga naar “3FM Serious Request Amersfoort”

3FM Serious Request Amersfoort

  • Gemeente Amersfoort
  • 20 december 2021
Ga naar “Soesterkwartier brengt verlichting”

Soesterkwartier brengt verlichting

  • 11 december 2021
Ga naar “Repair Café Kruiskamp-Koppel”

Repair Café Kruiskamp-Koppel

  • 20 november 2021