Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Superleuk! Amersfoort krijgt een nieuwe toeristische attractie

Door Juliette Schmitt 13 november 2019

Een echte ambachtelijke katoendrukkerij in de Volmolen. Dat wordt de nieuwe toeristische attractie in Amersfoort. Mensen die een dagje uit zijn in Amersfoort, toeristen en natuurlijk ook nieuwsgierige Amersfoorters, kunnen straks vijf dagen in de week terecht in de katoendrukkerij. Heb je altijd al eens les willen hebben in het drukken van katoen, of wil je gewoon een keertje zien hoe zoiets in zijn werk gaat? Begin volgend jaar gaat de katoendrukkerij open voor publiek. 

De Volmolen

De Volmolen is het perfecte pand voor de nieuwe attractie, want rond 1645 is het gebouw speciaal gebouwd voor de textielindustrie. Zelfs de naam Volmolen heeft iets met textiel te maken, want ‘vollen’ is het vervilten van wol. Dit gebeurde lang geleden met hamers die werden aangedreven door waterkracht. De laatste jaren was er niks meer van de textielambacht terug te vinden in de Volmolen. Het pand werd namelijk verhuurd als woning en atelier. Begin van het jaar heeft de Volmolen heel kort dienstgedaan als podium voor culturele activiteiten. De gemeente zocht naar een nieuwe, levendige invulling van het pand en zo ontstond het idee voor de katoendrukkerij.

De nieuwe katoendrukkerij

Iedereen die wil, kan straks leren hoe je katoen kunt bedrukken. Vanaf begin 2020 kan je ook blijven logeren, want er komen twee hotelkamers in de Volmolen. En straks kan je er ook bedrukte artikelen kopen. Nathalie Cassée is initiatiefnemer van De Katoendrukkerij. En zij is hartstikke blij dat zij het katoendrukken terug kan brengen naar de inwoners van Amersfoort. “Om de Volmolen gegund te krijgen, is als een droom die uitkomt, daarmee krijgt het verhaal van katoendrukken en textielnijverheid een vaste plaats in de stad.”


Meer over de Volmolen ontdekken?

de Volmolen overige bezienswaardigheden

Plantsoen Noord 2 , Amersfoort

Bekijk meer:overige bezienswaardigheden
Plek nieuw stadhuis Amerfsoort

Het is definitief: Amersfoort bouwt een nieuw stadhuis

Dinsdagavond -12 november- viel de definitieve beslissing voor de bouw van het nieuwe stadhuis. 33 v...

Tof! ’t Atrium organiseert een reünie

Dit zijn volgens Tripadvisor de 8 beste bezienswaardigheden in Amersfoort

  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.