Simone woont in het smalste huis van Almelo: ‘Mensen staan vaak stil voor mijn deur’

Simone Slooten. Foto: indebuurt Almelo

Loop je wel eens door de Doelenstraat in Almelo? Simone Slooten (27) doet dat vaak genoeg, want haar voordeur zit hier. Ze woont in het smalste huis van Almelo, het is nog geen drie meter breed.

“Via kennissen van mijn ouders hoorde ik dat dit pand vrijkwam. Ik twijfelde, want het leek niet op een woning. Het is een winkel geweest. Zelfs met wat fantasie kon ik me niet voorstellen dat hier in te wonen viel. Toen de eigenaar beloofde er een keuken in te zetten, zag ik het beter voor me. De sfeer die je hier voelt haalde me over. Houten balken aan het plafond, de oude vloer en hoe gek ook: de smalle ruimte.”

Andere lampen

Naast een keuken, had Simone meer nodig om het huis tot thuis te transformeren. Het belangrijkste punt waren de tl-buizen die nog netjes aan het plafond bevestigd waren. “Die hoorden nog bij het winkelpand”, legt ze uit. “Niet echt mijn smaak en ook erg ongezellig.”

Ze verving de buizen door een gezellige plafondlamp, wat spotjes boven de keuken en een slinger kleine lampjes. “Toen er daarna een frisse kleur op de muur zat, voelde de woning helemaal als thuis.”

Lees verder onder de foto >

Keuken. Foto: indebuurt Almelo

Toeristen op de loer

“Ik heb maar gelijk voor goede gordijnen gezorgd”, zegt Simone. Ze heeft vaak nieuwsgierige mensen voor haar ramen staan. “Bij mij voor de deur blijven ze altijd even stilstaan. Sommigen doen zelfs hun hand tegen het raam om naar binnen te kijken.”

Simone maakt dat niks uit. Ze vind het juist leuk dat haar huis zo uniek is. “De buren hebben dat ook. Dat weet je en moet je voor lief nemen als je in dit mooie straatje woont. En een groot voordeel: ik heb nooit verkopers aan de deur, want iedereen denkt dat dit een winkel is”, zegt Simone met een knipoog.

Smal wonen

Was het smalle wonen wennen voor Simone? “Eigenlijk niet. Het enige nadeel is bij het kopen van meubels. Veel spullen zijn al snel te breed of diep.” Toch stoort het wonen op een smal oppervlak haar totaal niet. “Ik heb de ruimte wel. Toevallig niet in de breedte, maar wel in de hoogte.”

Beneden vind je de keuken, op de eerste verdieping de woonkamer en op de tweede verdieping staat haar bed. “Ik vind het zelfs wel fijn dat de ruimtes van elkaar gescheiden zijn. Heb je nog geen zin om de zooi van het avondeten op te ruimen? Dat zit je boven in de woonkamer toch niet tegenaan te kijken!”

Lees verder onder de foto >

Boekenkast in de woonkamer. Foto: indebuurt Almelo

Emotionele waarde

Simones huis staat vol dingen die voor haar emotionele waarde hebben. Ze vindt het jammer om spullen uit winkels te halen, als je het zelf kunt (laten) maken. “Mijn salontafel is gemaakt van een oude boomstam door iemand die ik ken.”

Ze voelt er echt iets bij. “Elke keer als ik naar de tafel kijk denk ik: ha leuk, die heeft niemand.” Ook haar eettafel komt niet van de IKEA of een andere interieurwinkel.

Lees verder onder de foto >

Woonkamer. Foto: indebuurt Almelo

Keuken is schuur

Simones doel was om haar huis nooit op een etalage te laten lijken. “Die missie is wel geslaagd, met die fietsen in mijn keuken”, zegt ze lachend. Ze heeft namelijk geen schuur. Of toch wel? “Mijn keuken is ook mijn schuur”, grapt ze.

“Ik vind het juist leuk, een beetje anders dan anders. Ik wil niet dat mijn huis een perfect plaatje is, zoals in magazines of in etalages.” De keuken blijft haar favoriete plek. “De gezelligste plek van het huis. Hier kook en eet ik samen met vrienden.”

Lees verder onder de foto >

Keuken. Foto: indebuurt Almelo

Pastelkleuren

Eén ding wist Simone zeker voordat ze de sleutel van haar nieuwe woning kreeg. Ze wilde pastelkleuren doorvoeren in haar hele huis, omdat ze dat goed vindt passen bij de old scool uitstraling van het pand. “Het past bij de houten elementen hier en pastelkleuren zijn rustige kleuren. Ik wil rust voelen in mijn huis.”

Ze begon met het kopen van de bank en bouwde daaromheen een compleet interieur. “Mijn meubels zijn redelijk neutraal van kleur, de muren en accessoires heb ik vooral in pastelkleuren. Ik wist zeker dat mijn huis door deze dingen fijn zou aanvoelen.”

Lees verder onder de foto >

Poef in de woonkamer. Foto: indebuurt Almelo

Steenkoud maar tevreden

Simone is blij met haar huis. Ze heeft geen wensen meer. “Alles is perfect hier. Ik mis natuurlijk wel een tuin of balkon, maar daarvoor kan ik bij vrienden terecht. We wonen allemaal in dezelfde straat, heel gezellig.”

Eén ding schiet haar nog wel te binnen: een beter wooncomfort. “Het tocht hier uit alle kieren en gaten. De warmte ontsnapt snel. Maar je weet waar je aan begint met een oud huis. Het is dan wel steenkoud, maar dat neem ik er heel graag bij op zo’n plek als deze.”

Bohemian-stijl

“Hoe ik mijn stijl zou omschrijven?” Ze wijst naar de stoelen die aan de eettafel zijn geschoven. “Ik denk dat er hier een bohemian-achtige stijl hangt. Een beetje beachy, Scandinavisch en toevoegingen van wat ik leuk vind. Dat ik dat allemaal alleen heb gedaan vind ik wel stoer”, zegt ze. Het is echt mijn plekje geworden.”

Wil je meer zien van Simone’s interieur? Bekijk hieronder de foto’s.

Lijkt het jou leuk om met jouw woning in deze rubriek te komen? Mail ons dan op [email protected].

Meer binnenkijkers in Almelo:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Floortje en Dennis: ‘Mensen vinden ons huis net een museum’”

Binnenkijken bij Floortje en Dennis: ‘Mensen vinden ons huis net een museum’

Ga naar “Binnenkijken bij: 5 x Almeloërs met een opvallende kleur in hun interieur”

Binnenkijken bij: 5 x Almeloërs met een opvallende kleur in hun interieur

Brenda Rikhof binnenkijker
Ga naar “Binnenkijken bij Melinda uit Almelo: ‘Mensen gluren hier graag naar binnen’”

Binnenkijken bij Melinda uit Almelo: ‘Mensen gluren hier graag naar binnen’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Nederlandse Aardbeien of frambozen van € 2,99 voor € 2,49”

Nederlandse Aardbeien of frambozen van € 2,99 voor € 2,49

 • PLUS
 • Geldig t/m 10 juni 2023
Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Alle Heineken multipacks of kratten*/** van € 6,25 voor € 4,69”

Alle Heineken multipacks of kratten*/** van € 6,25 voor € 4,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Alle Doritos 170-185 gram, Lay’s Oven baked en Lay’s Sensations van € 4,58 voor € 3,50”

Alle Doritos 170-185 gram, Lay’s Oven baked en Lay’s Sensations van € 4,58 voor € 3,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “gel, poeder en caps 4.5 liter, 3.25 kilo en 72 stuks VVI REUZENFORMAAT XXL 65 WASBEURTEN van € 39,99 voor € 11,99”

gel, poeder en caps 4.5 liter, 3.25 kilo en 72 stuks VVI REUZENFORMAAT XXL 65 WASBEURTEN van € 39,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Cateringmedewerker”

Cateringmedewerker

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “HobNob”

HobNob

 • Schelfhorstpark
 • 1 juli 2023
HobNob in Almelo
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

 • Stadhuis Gemeente Almelo
 • Van 8 jul t/m 9 jul
Ga naar “Twentse Fiets4daagse”

Twentse Fiets4daagse

 • Theaterhotel Almelo
 • Van 15 aug t/m 18 aug
Ga naar “Almelo op ’t Rabat”

Almelo op ’t Rabat

 • Van 16 sep t/m 17 sep
Almelo op 't Rabat 2020
Ga naar “Winters Almelo”

Winters Almelo

 • Van 16 dec t/m 17 dec