Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Christel woont in een brocante-museum: ‘Alles gekocht voor hooguit een tientje’

Door Martijn de Lange 24 februari 2020

Wie het appartement van Christel Voskes (49) binnenstapt, belandt in een brocante-museum. Overal staan oude spulletjes uitgestald. Het zijn voorwerpen met geschiedenis, een verhaal. Soms is dat Christels eigen familiegeschiedenis en vaak ook die van anderen, onbekenden. “Ik bezoek veel kringloopwinkels en rommelmarkten. Daar koop ik spullen voor een paar euro, hooguit een tientje.”

Christel woont in hartje Almelo, in appartementencomplex Woonkwadrant. Vanuit haar woonkamer kijkt ze uit op restaurant Ledeboer. “Een mooie plek zo. Ik zie hier beneden van alles gebeuren, terwijl eigenlijk niemand mij ziet zitten hier. Ik verheug me al op de kermis die weer terugkomt naar de binnenstad. Dan kan ik de hele tijd mensen kijken vanaf mijn balkon.”

Binnenkijken bij Christel 1
Foto: indebuurt Almelo

Oude kranten

Haar woning oogt als een museum, zoveel moois is er te zien. Het begint al gelijk bij binnenkomst. “In de hal zie je oude kranten van Almelo op de muur geplakt. Ik wilde dat eigenlijk in de kamer, maar daarvoor had ik niet genoeg kranten. Mijn ouders hebben al die kranten eerst nog zitten lezen trouwens, voordat we ze op de muur hebben geplakt. Er staat zoveel oud Almeloos nieuws in.”

‘Sommige mensen vinden het hier te vol in huis, maar ik niet’

In de woonkamer staat, hangt en ligt overal wat. Christel vertelt vol enthousiasme: “Ik heb echt mijn eigen stijl en kijk nooit wat anderen ervan vinden. Sommige mensen vinden het hier te vol in huis, maar ik niet. Neem nou die afgebladderde spiegel. Mijn vader vindt hem lelijk, maar ik vind hem zo mooi! En daar ligt mijn eigen babyschoentje. Die scheerspullen in de kast komen uit de familie. En dan die weegschaal. Net opgehaald bij iemand van wie de opa altijd op de markt had gestaan. Ik heb hem nu bovenop de koelkast staan, met de aardappelen erin.”

Binnenkijken bij Christel 15
Foto: indebuurt Almelo

Foto-behang

Aan een muur naast de bank hangt een grote foto van haar opa en oma. “Dat is mijn laatste projectje, het is een trouwfoto van mijn opa en oma op behang gedrukt. Ik had nog nooit behangen, maar dit is mooi gelukt. Ik ben er erg blij mee.”

Ze heeft niet altijd zo’n brocante-woning gehad. “Toen ik net getrouwd was, was alles heel strak. Veel zwart en wit. We hadden grenen meubelen en overal spreuken op de muren. Ja, ook ‘Home is where the heart is’.” Later raakte Christel verknocht aan brocante. “Ik ben op rommelmarkten spulletjes gaan verzamelen. In die tijd kwamen ook de kringloopwinkels op, ook daar is veel te halen. Ik probeer wel altijd voor weinig of gratis. Het is voor mij een sport om leuke spullen te scoren voor in mijn huis, maar dan ook voor een leuk prijsje.” Nu Christel gescheiden is en verhuisd is naar de binnenstad, kan ze zich helemaal uitleven.

Binnenkijken bij Christel 7
Foto: indebuurt Almelo

Haar adresjes

Wat zijn dan de adresjes waar Christel vaak slaagt? “In Harbrinkhoek, bij de Snuffelschuur. Deze kringloopwinkel is elke eerste zaterdag van de maand open. Het is een loods die propvol staat, alles door elkaar heen. En je moet ook alle kastjes en deurtjes opendoen, want overal zit spul in verborgen. Verder slaag ik ook vaak bij kringloopwinkel Het Goeie Gevoel in Vroomshoop.”

Wil je meer zien van het interieur van het appartement van Christel? Bekijk hieronder de foto’s.

Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo
Foto: indebuurt Almelo

Wil je ook met jouw woning in deze rubriek? Lees dan onze oproep voor ‘Binnenkijken bij’, we komen dan graag bij je langs!

Lees ook:

Binnenkijken bij Ariane

Ariane woont in Schelfhorst: ‘Ik vind mijn huis het mooist van iedereen’

Nog voor we goed en wel aan de koffie zitten, steekt Ariane van Meerten (61) al van wal. Ze is zo en...

Endy maakt veel zelf in huis: ‘Met wat schroeven en een riem van de Action’

Binnenkijken bij Nathalie: ‘Na mijn burn-out wilde ik alles wit’

Binnenkijken bij Patrick: ‘Liefst verf ik ook alle muren zwart’

adv.