Binnenkijken bij Pim: ‘Met de bezichtiging waren er twee grote verrassingen’

Foto: indebuurt Almelo

Elke week nemen we een kijkje achter de voordeur bij een inwoner van Almelo. Deze keer zijn we te gast bij Pim van den Berg. Vier maanden geleden ging hij samenwonen met zijn vriendin. Hoe bevalt ze hun appartement op het Sluitersveld?

De Almelose Pim (21) en zijn vriendin Vera (20) woonden nog niet samen toen ze zich inschreven voor een sociale huurwoning in Almelo. Pim woonde nog bij zijn ouders, Vera woonde op kamers in Enschede. Toch wilde Vera terug naar waar ze vandaan komt.

Sneller dan verwacht

“Haar ouders wonen hier, maar ze wilde wel op zichzelf blijven wonen”, begint Pim te vertellen. “Ik was er ook wel aan toe om uit huis te gaan, dus hebben we ons samen voor meerdere woningen aangemeld. Veel sneller dan verwacht, kregen we een mailtje dat we op nummer één stonden. We zijn helemaal blij!”

Lees verder onder de foto >

Foto: indebuurt Almelo

Leuke verrassingen

Doordat er op de website met sociale huurwoningen altijd maar één foto van de woning zichtbaar is, weet je niet helemaal hoe de woning eruit ziet. Zo had Pim de plattegrond wel even bekeken, maar de rest bleek voor hun een grote verassing.

“Het enige wat we wisten was het adres, dat het een benedenwoning was en dat er twee slaapkamers zijn. Met de bezichtiging werden we steeds enthousiaster. Er bleek ook nog eens een tuin aan het huis te zitten, en geen kleintje ook! Een grote verrassing. Het zonnescherm aan de gevel maakte ons nog blijer.”

Lees verder onder de foto >

De tuin van Pim en Vera. Foto: indebuurt Almelo

De wijk Sluitersveld

Pim had al snel door hoe het is om op het Sluitersveld te wonen. “We hebben niet specifiek gekozen voor deze wijk. Het was dat deze woning op ons pad kwam. Ik twijfelde wel even, want je hoort wel eens wat over het Sluitersveld. Sommige hoekjes zijn soms wat onrustig. Het zijn vooroordelen, dat geef ik toe.”

Het beeld dat Pim had van de wijk, heeft hij inmiddels bijgesteld. In positieve zin. “Het is een topplek! Het winkelcentrum zit om de hoek en je wandelt zo het park in. We hebben extra geluk met de koopwoningen die tegenover ons zitten. Lekker rustig!”

Stuk verder fietsen

Wel moet Pim wennen aan zijn nieuwe wijk. Nu hij niet meer op de Windmolenbroek woont, wonen zijn vrienden verder weg en moet hij langer fietsen naar zijn sportschool. “Alles zat vlakbij mijn ouderlijk huis. Het voelt heel gek, je begint helemaal opnieuw met het leren kennen van je woonwijk. Ik kende de omgeving wel omdat mijn oma hier al jaren woont, maar nu je er zelf woont let je op hele andere dingen.”

Lees verder onder de foto >

Foto: indebuurt Almelo

Duurzame inboedel

“We hebben onze inboedel bij elkaar gesprokkeld, kun je wel zeggen”, lacht Pim. “We hebben veel geluk gehad, want we hebben niet veel hoeven kopen voor ons nieuwe huisje. De bank hebben we van een vriendin van Vera gekregen, de tv kast is tweedehands en het bed komt uit mijn ouderlijk huis. “

Natuurlijk wilden Pim en Vera ook wat nieuwe spullen kopen. “Dingen die écht van ons zijn. Dus hebben we de lamp en salontafels samen uitgezocht en de eettafel hebben we ook gekocht. Nu alles op zijn plek staat heeft het een duidelijke stijl gekregen, alles past bij elkaar vinden we. Een mix van landelijk en industrieel.”

Plant met een naam

In de woonkamer van Pim en Vera kom je ook Erik tegen, een plant met een naam. Huh?! “We houden allebei erg van groen. We hadden een vakkenkast gekocht voor leuke spulletjes en daar pasten ideaal wat planten in.”

Op zoek naar een plant dus. “Toen we door de IKEA liepen, kwamen we een Venus Flytrap tegen, een vleesetende plant. Die moest mee! Handig tegen de vliegen. Eenmaal thuis kreeg hij de verdiende naam Erik”, vertelt Pim trots. Het hoekje waar plant Erik staat, vindt Pim het mooiste hoekje van het huis.

Lees verder onder de foto >

Vleesetende plant Erik. Foto: indebuurt Almelo

Een extra bewoner

Misschien heb je hem al gespot op de foto’s: de kleine zwart-wit gevlekte bewoner van Pim en Vera’s huis. Het nieuwe appartement van het stel is ook het nieuwe huis van Henkie, hij trok er nog geen drie weken later bij in. “Hij mag ondertussen huur gaan betalen, de sloper!” grapt Pim.

De kitten kregen ze van een familielid. “Sommige mensen vinden dat we erg snel een huisdier hebben genomen. Vera’s tante kreeg een nestje met kittens, dus het was nu of nooit. Vooral voor Vera, want zij heeft altijd katten thuis gehad. Het was zo stil in huis!”

Niet meer stil in huis

Is het nu dan niet meer stil in huis? “Zeker niet! Ik ben vannacht heerlijk gewekt door Henkie die een plant als relaxplek wilde gebruiken Tegen een uur of zes hoorde ik een knal en een keiharde ‘mjauw’. Toen ik de woonkamer binnenliep, lag de grote plant op de grond met Henkie erin verwikkeld. Het is een schatje, maar wel een enorme dondersteen. Dat past wel een beetje bij ons en ons huis. Niks is perfect, maar eigenlijk toch weer wel.”

Wil je meer zien van Pim en Vera’s huis? Bekijk hieronder de foto’s.

Lijkt het jou leuk ook om jouw woning in deze rubriek te komen? Mail ons dan op [email protected].

Meer woningen van Almeloërs:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken in het bonte huis van Marleen: ‘Hoe gekker en kleurrijker, hoe leuker’”

Binnenkijken in het bonte huis van Marleen: ‘Hoe gekker en kleurrijker, hoe leuker’

Ga naar “Binnenkijken bij Romy: ‘Dat hier 30 jaar gerookt is, zie je nu niet meer’”

Binnenkijken bij Romy: ‘Dat hier 30 jaar gerookt is, zie je nu niet meer’

Ga naar “Binnenkijken bij Inge: ‘Verhuizen en tegelijk vechten tegen borstkanker was zwaar’”

Binnenkijken bij Inge: ‘Verhuizen en tegelijk vechten tegen borstkanker was zwaar’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99”

Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “McGregor leren portemonnee voor € 5,95”

McGregor leren portemonnee voor € 5,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022

Vacatures

Ga naar “Intercedent”

Intercedent

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Doelenkerstmarkt”

Doelenkerstmarkt

 • 11 december 2022
Ga naar “EK Kickboksen in Almelo”

EK Kickboksen in Almelo

 • Topsportcentrum IISPA
 • 28 januari 2023
Ga naar “Sinterklaas in de Bibliotheek”

Sinterklaas in de Bibliotheek

 • Bibliotheek Almelo
 • 30 november 2022
Ga naar “Pubquiz”

Pubquiz

 • The Shamrock
 • 4 december 2022
The Shamrock Almelo