Binnenkijken bij Patty en haar hond Buddy: ‘Ik vind het een echt Patty-huis’

Foto: indebuurt Almelo

Elke week kijken we bij iemand in Almelo achter de voordeur. Deze keer mogen we binnenkijken bij Patty Lammertink (24). Drie jaar geleden vertrok ze uit haar antikraakwoning in Hengelo, om met hond Buddy in een prachtig jarendertighuis in Almelo te trekken.

Zo prachtig als nu was Patty’s huis tijdens de bezichtiging zeker niet. De woning die te huur stond tussen het centrum en De Riet was alles behalve haar smaak, maar dat heeft haar niet tegengehouden. “Bij het bekijken kreeg ik al direct allemaal ideeën in mijn hoofd. Hier kon ik wel wat mee. Ondertussen voelt het als een echt ‘Patty-huis’, zoals ik het zelf graag noem.”

Twee keukenblokken

“Toen ik hier voor het eerst binnen kwam, was het een ramp”, vertelt Patty. “Het ergste vond ik de keuken. Er zaten twee totaal verschillende keukenblokken in: echt vreselijk. Op vakantie vind ik een campinggevoel gezellig, maar niet in mijn eigen huis. Ik wist dat ik dat als eerste aan zou gaan pakken. Na de sleuteloverdracht ben ik gelijk gaan slopen. Maar alles wat ik sloop, moet ik wel vervangen, dacht ik gelijk.”

Lees verder onder de foto >

Een plant op het gepimpte keukenblok. Foto: indebuurt Almelo

Van antikraak naar huurhuis

Patty woonde samen met haar beste vriend Buddy in een antikraakpand in Hengelo. Ze kreeg een baan bij een kinderopvang dus was het tijd voor een nieuwe stap: dichterbij haar werk wonen. Spannend was het wel, want om ineens buren te hebben is een groot verschil.

“Overal om ons heen was het groen, er lag een grote vijver en voor Buddy was het een waar speelparadijs. Ik had zelfs zo veel ruimte dat ik daar een kip en een haan had. Superfijn, maar na een tijd miste ik de mensen om me heen.”

Stroopwafel voor buurjongen

En de mensen heeft ze gevonden. “Bijna elke dag komt mijn buurjongetje van zeven een stroopwafel halen, dat vind ik zo gezellig. Die kleine dingen miste ik daar.” Toch had Patty wel haar twijfels. “Ik heb altijd gezegd dat ik nooit in Almelo ga wonen.”

Patty komt van oorsprong uit Wierden. “Daar werd altijd een beetje slecht over Almelo gepraat. De stap maken om hier te gaan wonen vond ik stiekem erg spannend. Maar ik wist dat ik weg wilde uit mijn antikraakpand, dus ik moest de stap een keer gaan maken. Ik had vastigheid nodig.”

Lees verder onder de foto >

Genoeg keus aan dranken bij Patty. Foto: indebuurt Almelo

Homemade roomdivider

Wat heeft Patty allemaal al veranderd aan haar woning? “Nou, dat moet je me niet vragen, dat is erg veel”, lacht ze. “Ik begon natuurlijk bij de keuken. De tegels gingen eraf, de keukenblokken heb ik eruit gehaald en er is kort daarna een nieuwe keuken geplaatst. Daar ben ik daar nog steeds blij mee.”

Een groot deel van de keuken heeft ze zelf afgewerkt, zoals de vloer. “Best trots ben ik daarop, want de tegels liggen er superstrak in! De vensterbanken heb ik er zelf ingezet en de roomdivider is ook homemade. Tja, wat eigenlijk niet?”

Echt een Patty-huis

Patty’s huis herken je dus onder meer aan de doe-het-zelf-projecten. “Ik heb de spiegel samen met een vriend gemaakt. Dat waren eerst vier losse spiegels uit een schoenenwinkel.” Hoe zou Patty haar stijl in de woning omschrijven? “Volgens mij heb ik dat niet. De ene noemt me een hippie, de andere noemt me Freek Vonk.”

Die vergelijking met Freek Vonk snapt ze wel, want bij Patty horen nu eenmaal planten. “Ik ben een echte plantenfanaat. Overal in mijn huis kom je ze tegen. In de keuken, op het toilet, buiten en aan het plafond. Maar wat mijn stijl is, zou ik niet weten. Ik vind het een echt Patty-huis doordat je overal iets van mij terug ziet.”

Lees verder onder de foto >

Zelfgemaakte spiegel van Patty. Foto: indebuurt Almelo

Bistro hoekje

Eén van de mooiste en fijnste plekjes in het huis vindt Patty de stamtafel. “Als er vrienden komen, zitten we altijd hier. Aan deze tafel zijn zó veel leuke gesprekken gevoerd en herinneringen gemaakt. Hier gebeurt alles.”

Ook als ze er in haar eentje zit, krijgt ze het bistrogevoel waar ze van houdt. “De spiegels geven het gevoel van lekker veel ruimte. Alsof je in een café zit, maar dan in een huiselijke sfeer. Ik denk dat mijn vrienden die mening met me delen, want het is hier soms net een open huis. Sommigen hebben zelfs een sleutel.”

Lees verder onder de foto >

De stamtafel waar Patty graag zit. Foto: indebuurt Almelo

Wall of fame

Patty is nog lang niet uitgeklust in haar woning. Ze is fan van hoeden dragen, dus daarvoor wil ze een keer plek gaan maken. “Een hoedenmuur lijkt me wel vet. Dan wil ik al mijn versleten hoeden ophangen met een kaartje van de aankoopdatum.”

Voordat ze dat gaat doen, heeft ze eerst nog een ander wall-idee. “In de hal ga ik een wall of fame maken. Daar komen dan allemaal leuke spullen te hangen, bijvoorbeeld foto’s, herinneringen en dingen die ik door de jaren heen heb verzameld op vakanties.”

Lees verder onder de foto >

Hond Buddy ligt lekker op de vloer. Foto: indebuurt Almelo

Patty en Buddy

Ondanks dat Patty nog diverse ideeën wil uitvoeren, vindt ze haar woonplek in Almelo nu al perfect. Na al haar verhuizingen heeft ze geleerd dat spullen niet gelukkig maken. “Ik ben als kind veel verhuisd en ging op mijn achttiende al uit huis. Spullen doen me niks, misschien maak ik daarom wel zo veel zelf.”

Wat Patty betreft kan ze alles achterlaten als het moet, alleen hond Buddy is haar zeer dierbaar. “Alles wat ik nodig heb is Buddy. Als hij er is, voel ik me thuis. Zolang ik hier met hem woon, hoef ik nergens naartoe te verhuizen. Ik blijf hier lekker zitten.”

Bekijk hier meer van Patty’s interieur

Lijkt het jou leuk ook om jouw woning in deze rubriek te komen? Mail ons dan op [email protected].

Win met indebuurt

indebuurt verloot sinterklaasboxen voor een heerlijk avondje

Winnen! indebuurt verloot sinterklaasboxen vol lekkers voor een heerlijk avondje

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Romy: ‘Dat hier 30 jaar gerookt is, zie je nu niet meer’”

Binnenkijken bij Romy: ‘Dat hier 30 jaar gerookt is, zie je nu niet meer’

Ga naar “Binnenkijken bij Inge: ‘Verhuizen en tegelijk vechten tegen borstkanker was zwaar’”

Binnenkijken bij Inge: ‘Verhuizen en tegelijk vechten tegen borstkanker was zwaar’

Ga naar “Binnenkijken bij Lianne: ‘Ik kan een bingokaart maken van alle reacties op mijn muur’”

Binnenkijken bij Lianne: ‘Ik kan een bingokaart maken van alle reacties op mijn muur’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99”

Page toiletpapier van € 5,99 voor € 2,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “McGregor leren portemonnee voor € 5,95”

McGregor leren portemonnee voor € 5,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022

Agenda

Ga naar “Doelenkerstmarkt”

Doelenkerstmarkt

 • 11 december 2022
Ga naar “EK Kickboksen in Almelo”

EK Kickboksen in Almelo

 • Topsportcentrum IISPA
 • 28 januari 2023
Ga naar “Sinterklaas in de Bibliotheek”

Sinterklaas in de Bibliotheek

 • Bibliotheek Almelo
 • 30 november 2022
Ga naar “Pubquiz”

Pubquiz

 • The Shamrock
 • 4 december 2022
The Shamrock Almelo