Binnenkijken bij Mirjam en Johan: ‘Vanaf de bank heb je het beste uitzicht’

Mirjam en Johan. Foto: indebuurt Almelo

Aan de rand van de Schelfhorst staat het huis van Mirjam Reinerink (58) en Johan Wessels (60). De twee willen hier nooit meer weg en dat komt vooral door hun uitzicht op eikenbomen. Kijk je mee door de ramen van Mirjam en Johan?

“Er is maar één boom voor mij en dat is de eikenboom”, zegt Johan. Hij is in de wolken met het uitzicht op het groen vanuit de woonkamer. Johan wilde per se eiken zien. Ook Mirjam geniet ervan. “Er zijn bijna geen plekjes in Almelo met dit uitzicht. Tenminste niet midden in een wijk, waar elke voorziening dichtbij is.”

Nieuwe bank

“De bank hebben we kortgeleden vervangen. Die wens stond al een tijdje”, vertelt Mirjam. “We hadden deze bank al vaker voorbij zien komen in de perfecte kleur en maat.” Met het idee dat Mirjam en Johan precies wisten welke bank ze wilden, stapten ze een paar weken later de woonwinkel opnieuw binnen.

De juiste kleur

“Na een paar rondjes lopen, wisten we zeker dat deze bank er niet meer stond”, zegt Mirjam. “Er was een bank die er wat op leek, maar de kleur klopte niet.” Tientallen materiaal- en kleurenstaaltjes werden erbij gehaald. “We vergeleken alles met de bank waarop hij leek, maar het was het allemaal net niet.”

Mirjam kreeg ineens een ingeving. Ze pakte een kussen uit de bank en liep ermee de winkel uit. “De winkelmedewerker keek een beetje gek, maar ik deed het niet voor niets: in het buitenlicht was het inderdaad de juiste kleur bank”, lacht Mirjam.

Lees verder onder de foto >

Bank met zicht op de eiken. Foto: indebuurt Almelo

Uitzicht vanuit de bank

De nieuwe bank is volgens Johan het mooiste plekje van het huis. “In elk hoekje van de bank heb je uitzicht op de eikenbomen en op de schouw. De bank zit lekker, het uitzicht is goed en je voelt hier de warmte van de haard. En de spiegel op de schouw vind ik erg mooi. Mirjam heeft hem meegenomen. De spiegel heeft voor haar een emotionele waarde en ik vind hem hier prachtig staan.”

Lees verder onder de foto >

Bank met uitkijk op de schouw. Foto: indebuurt Almelo

Kast vol herinneringen

“Ik heb veel spullen in huis met emotionele waarde”, vertelt Mirjam. “De oude naaimachine van mijn oma heeft een mooi plekje in de gang gekregen.” Belangrijke spullen van haar familie of uit haar jeugd geeft ze een mooi plekje.

“Kijk, hier staan schoentjes die ik vroeger als baby aan had.” Ze loopt naar de grote, zwarte kast in een nisje. De kast bevat naast foto’s ook een haarborstel, een ketting en er staan twee kleine schoentjes. “In deze kast vind je al mijn herinneringen.”

Lees verder onder de foto >

Kast met Mirjams spullen van vroeger. Foto: indebuurt Almelo

Luxe landelijk

De luxe bank, de landelijke eethoek en de strakke keuken. Hoe zouden Mirjam en Johan hun woonstijl omschrijven? “Landelijk”, zegt Mirjam gelijk. Johan ontkracht dat: “Ik zie luxe, kijk maar naar de bank.” De spiegel vindt hij weer chic, net zoals het antieke kastje met servies dat ze bij de kringloop vond. “De stijl is een goede mix van luxe en landelijk”, concludeert Mirjam.

Plek voor de oldtimer

Er was de laatste jaren maar weinig aan het huis van Mirjam en Johan gedaan. Eerder waren het vooral kleine opknapklusjes, maar vorig jaar is het groter aangepakt. Johan vertelt: “Ik had alles: een huis op de mooiste plek van Almelo, Mirjam die bij me was ingetrokken en een gave oldtimer.” Er miste alleen nog één ding: plek voor de oldtimer. “Dat werd dus verbouwen en dat hebben we gelijk groots aangepakt.”

Salon aangebouwd

“Johan zijn wens, ik mijn wens”, vult Mirjam aan. “Ik had al jaren een droom, die ik nooit heb nagejaagd.” Ze wilde al jaren een opleiding tot visagist volgen en een salon starten. “Ik wilde leren werken met natuurlijke minerale make-up. De grote verbouwing was dat de ideale kans om een salon aan ons huis te bouwen. We gooiden immers toch de garage op de schop.” Ineens was haar eigen onderneming daar: [email protected] “Mijn droom is waargemaakt.”

Lees verder onder de foto’s >

Plafond met oude bomen

De salon is nu helemaal zoals ze het voor ogen had. “Het fijnste plekje van het huis, als het aan mij ligt. ’s Ochtends zit ik er om mezelf op te maken. Echt een plek voor mezelf, iets om trots op te zijn. Ik voel veel warmte als ik er ben.”

Johan sluit zich daarbij aan. Volgens hem komt dat grotendeels door de houten balken op het plafond. “Doordat we de ruimte extra hoog hebben gemaakt, voel je meer sfeer. En de oude bomen natuurlijk, hé!” Inderdaad, als je naar boven kijkt zie je de houten balken tegen het plafond.

Andere eettafel

Mirjam en Johan willen binnenkort een andere eettafel uitzoeken. Ook al vinden ze de oude nog mooi en erg handig. “Deze tafel is te verlengen, handig voor als er veel bezoek komt. Vind maar eens een betere eettafel dan deze.”

Johan geeft een knipoog aan Mirjam. Ze is het met Johan eens. “Niet alles kan in één keer. Het bouwen van de salon heeft ons een bult tijd en geld gekost. En we genieten er nog steeds met volle teugen van!”

Wil je meer zien van het interieur van Mirjam en Johan? Bekijk hieronder de foto’s.

Lijkt het jou leuk om met jouw woning in deze rubriek te komen? Mail ons dan op [email protected].

Meer over wonen in Almelo:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Winactie Kingzday

Win bij indebuurt een groepsticket voor Kingzday Almelo!

Winactie! Ga met 3 vrienden gratis naar festival Kingzday in Almelo

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Lisanne: ‘Mijn huis kitsch? Ik noem het gezellig met een vleugje fout’”

Binnenkijken bij Lisanne: ‘Mijn huis kitsch? Ik noem het gezellig met een vleugje fout’

Ga naar “Binnenkijken bij Alicia en Cris: ‘In ons huis staat van elke cultuur wel iets’”

Binnenkijken bij Alicia en Cris: ‘In ons huis staat van elke cultuur wel iets’

Ga naar “Simone woont in het smalste huis van Almelo: ‘Mensen staan vaak stil voor mijn deur’”

Simone woont in het smalste huis van Almelo: ‘Mensen staan vaak stil voor mijn deur’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Op alle Lego bouwsets van € 26,97 voor € 17,98”

Op alle Lego bouwsets van € 26,97 voor € 17,98

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 9 april 2023
Ga naar “AH Courgette van € 1,29 voor € 0,79”

AH Courgette van € 1,29 voor € 0,79

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Perla bonen van € 21,57 voor € 14,38”

Alle Perla bonen van € 21,57 voor € 14,38

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Kwekkeboom oven & airfryer snacks Diepvries van € 4,99 voor € 2,69”

Alle Kwekkeboom oven & airfryer snacks Diepvries van € 4,99 voor € 2,69

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle A-merk crackers, knäckebröd en rijstwafels* van € 6,27 voor € 4,18”

Alle A-merk crackers, knäckebröd en rijstwafels* van € 6,27 voor € 4,18

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 2 april 2023

Agenda

Ga naar “HobNob”

HobNob

  • Schelfhorstpark
  • 1 juli 2023
HobNob in Almelo
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

  • Stadhuis Gemeente Almelo
  • Van 8 jul t/m 9 jul
Ga naar “Twentse Fiets4daagse”

Twentse Fiets4daagse

  • Theaterhotel Almelo
  • Van 15 aug t/m 18 aug
Ga naar “Koningsdag”

Koningsdag

  • 27 april 2023
Ga naar “Almelo op ’t Rabat”

Almelo op ’t Rabat

  • Van 16 sep t/m 17 sep
Almelo op 't Rabat 2020