Binnenkijken bij Lianne: ‘Ik kan een bingokaart maken van alle reacties op mijn muur’

Lianne Dekker in haar woning. Foto: indebuurt Almelo

Er zijn een hoop leuke huizen in Almelo en daar zijn wij Almeloërs maar al te nieuwsgierig naar. Lianne Dekker (22) laat deze week met trots haar huis zien. Ze woont samen met haar vriend Nordin en hun kat aan het Van Dronkelaarplein in Almelo.

“We waren een beetje aan het rondkijken, we wilden ons eigen plekje. Via Nordins vader hoorden we dat dit te huur kwam. Na de bezichtiging wilden we het graag gaan huren, maar er was één groot nadeel: de huidige huurder wist nog niet wanneer ze eruit zou gaan. Dus we moesten rustig afwachten.”

Twijfels voor een buitenkans

Voordat Lianne enthousiast was over de verhuizing, waren er wat twijfels. “Nordin zag het helemaal zitten”, vertelt Lianne lachend. “Ik zag alleen maar wat er niet af was: alles voelde oud, bij elke stap kraakte de vloer en de deuren waren geel.”

Later zijn haar twijfels weggenomen, toen ze nadacht over het buitenkansje dat dit eigenlijk was. “De locatie is ideaal en als je naar buiten kijkt zie je overal groen. En nog een groot voordeel is de extra verdieping die we hier hebben. Zo voelt het gelijk groter en wat minder als een appartement, terwijl dat het wel is.”

Lees verder onder de foto >

Eethoek. Foto: indebuurt Almelo

Meubels uitkiezen

“We hadden nog geen meubels omdat we allebei nog bij onze ouders woonden. Het was dus toch wel fijn dat we even de tijd hadden om alles uit te zoeken, doordat de huurder er nog niet uit was.” Dat was niet hun enige geluk, want familie van Lianne werkt bij een grote meubelzaak. Daardoor hebben ze wat euro’s kunnen besparen, wat heel goed uitkwam.

“Ik wist dat het duur was, maar zo duur!”, zegt ze met open mond. “Toch ben ik heel blij dat we alles nieuw gekocht hebben. Nu is het huis ook echt zoals we het willen. De stijl past bij ons en alles past bij elkaar.”

Nieuwe bank en nieuw plafond

Alle meubels waren besteld en de bank, tv-kast en andere meubels zouden tegelijk geleverd worden op het nieuwe adres. “We hadden ons goed voorbereid. We hadden een lift geregeld, zodat de bank via het balkon naar binnen gebracht kon. Het was net een circus, want ondertussen was Nordin bezig met een nieuw plafond.” Dit nieuwe plafond is bedoeld om het verouderde plafond te verbergen. “Om 00.00 uur pakten we pas de bank uit, terwijl we daar met zoveel smart op hadden gewacht. Een hele gekke avond was het.”

Lees verder onder de foto >

Zithoek met de nieuwe bank. Foto: indebuurt Almelo

Eye-catcher

Lianne en haar vriend zijn voor alle meubels samen op pad gegaan, al was Lianne er toch altijd drukker mee. “Nordin is heel makkelijk, maar over de ronde lampen boven de bank was hij niet gelijk enthousiast.” Toen Lianne de lampen voor het eerst in de winkel zag hangen, was ze ervan overtuigd dat het dé eye-catcher van het huis zou gaan worden. Nordin dacht daar anders over. “Ik heb heel hard mijn best gedaan om hem te overtuigen. Gelukkig vertrouwde hij me en nu vind hij het ook gaaf staan.”

Bingo van opmerkingen

“Een zwarte muur, zou je dat wel doen?”, “Daar maak je de ruimte veel kleiner mee” en “Blijf je dat altijd wel mooi vinden, denk je?” Lianne kan een bingokaart maken met alles wat mensen zeggen over hun zwarte muur.

“Op de één of andere manier vinden mensen een zwarte muur een gedurfde keuze. Ik vind het juist heel gaaf en echt iets van nu. Bovendien breekt het bij ons mooi de ruimte, doordat we ook veel lichte kleuren in huis hebben. En zie nu dat de lampen er dubbel uitknallen!” Ze is er juist door alle reacties het meest trots op.

Lees verder onder de foto >

Zithoek. Foto: indebuurt Almelo

Hotelchique met een switch

Lianne durft haar woonstijl wel hotelchique te noemen. Dat komt door de vele donkere tinten die je terug ziet in het huis. “Ik hou heel erg van bruin en zwart. Ik zou het hotelchique met een switch noemen”, zegt ze een twijfelend, want een beachy stijl heeft ze ook wel in het interieur verwerkt. “Daar komt de lichte bank vandaan, denk ik. Die bank is erg handig om de ruimte in één klap lichter te maken”

Nordin vond de bank een minder goed idee. Ze zaten daarmee niet op één lijn. “Hij wilde een zwarte bank. En dan het liefst zo’n extra laag, lounge-achtig model, die helemaal tot op de grond komt.” Ze vond het er wel relaxt uit zien, maar toch kon Nordin haar niet overtuigen. “Je kunt dan ook niet stofzuigen onder de bank, dat vind ik niet handig. En een grote zwarte bank maakt je huis gelijk zo donker.”

Bijzonder hoekje

Niet alles in Liannes huis is gekocht, ze is zelf erg creatief geweest om het extra hoekje in hun woonkamer wat logischer te maken. “We vonden het bij de bezichtiging al een bijzonder hoekje. De vorige huurder had daar schilderspullen staan. Dat stond wel leuk, maar Nordin of ik hebben niet zo’n stijlvolle hobby”, lacht Lianne. “We wilden daarom dat hoekje afschermen, zodat we er een werkhoekje van konden maken.”

Lees verder onder de foto >

Tv-hoek met zelfgemaakte roomdivider voor werkhoek. Foto: indebuurt Almelo

Zelfgemaakte roomdivider

Samen met haar vader kocht ze hout en liet ze alles op maat zagen. “Ik ben zelf aan de slag gegaan met al dat hout. Later kwam Nordin thuis van de voetbal met wat teamgenoten, die begonnen me gelijk te helpen. In een middag was de roomdivider af en kon ik hem verven. Hij is zwart geworden, weer hotelchique.”

Wensenlijstje

Lianne heeft nog een klein wensenlijstje voor hun huis. “Ik vind de muur bij het dressoir nog wat saai. Ik dacht eraan om wat aan de muur te hangen, maar iets groots op de kast lijkt me ook gaaf.” Verder is het wachten nog op een nieuwe salontafel, want die is beschadigd. “Gelukkig wordt die binnenkort bezorgd. Het voelt echt als thuiskomen als ik binnenkom en dat vind ik het belangrijkste.”

Wil je meer zien van het huis van Lianne en Nordin? Bekijk hieronder de foto’s.

Lijkt het jou leuk ook om jouw woning in deze rubriek te komen? Mail ons dan op [email protected].

Meer binnenkijkers in Almelo:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Bijna Valentijnsdag

Bij indebuurt Almelo maak je kans op een heerlijke liefdeslunch voor twee!

Wil je winnen! 3 x een liefdeslunch bij Brownies & downieS in Almelo

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Elske en Theo: ‘Ik ben dol op gekke printjes in huis’”

Binnenkijken bij Elske en Theo: ‘Ik ben dol op gekke printjes in huis’

Elske en Theo. Foto: indebuurt Almelo
Ga naar “Binnenkijken bij Mirjam en Johan: ‘Vanaf de bank heb je het beste uitzicht’”

Binnenkijken bij Mirjam en Johan: ‘Vanaf de bank heb je het beste uitzicht’

Ga naar “Binnenkijken bij Lars en Inette: ‘Alles is afgestemd op onze blauwe bank’”

Binnenkijken bij Lars en Inette: ‘Alles is afgestemd op onze blauwe bank’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “LIGHTZONE Led wandlamp € 12,99”

LIGHTZONE Led wandlamp € 12,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Aubergines en courgettes van € 1,98 voor € 1”

Aubergines en courgettes van € 1,98 voor € 1

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “CNC-operator houtbewerking (2-ploegen)”

CNC-operator houtbewerking (2-ploegen)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Logistiek medewerker (dagdienst)”

Logistiek medewerker (dagdienst)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Monteur Buitendienst (dagdienst)”

Monteur Buitendienst (dagdienst)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker Portioneer (2-ploegen)”

Medewerker Portioneer (2-ploegen)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Parttime

Topper

Ga naar “Heftruckchauffeur (dagdienst)”

Heftruckchauffeur (dagdienst)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “HobNob”

HobNob

 • Schelfhorstpark
 • 1 juli 2023
HobNob in Almelo
Ga naar “Carnaval in Almelo 2023”

Carnaval in Almelo 2023

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

 • Stadhuis Gemeente Almelo
 • Van 8 jul t/m 9 jul
Ga naar “Twentse Fiets4daagse”

Twentse Fiets4daagse

 • Theaterhotel Almelo
 • Van 15 aug t/m 18 aug
Ga naar “Jazz at the bieb”

Jazz at the bieb

 • Bibliotheek Almelo
 • 5 februari 2023