Binnenkijken bij Elske en Theo: ‘Ik ben dol op gekke printjes in huis’

Elske en Theo. Foto: indebuurt Almelo
Elske en Theo. Foto: indebuurt Almelo

In het centrum van Almelo is een appartement te vinden versierd met gezellige printjes. De redactie van indebuurt mocht binnenkijken bij Elske (76) en Theo (74) Stegeman. Hun eindstation is bereikt, zo zeggen ze zelf: de binnenstad.

Er klinken harde geluiden van de koffiebonenmachine. “Sorry, voor het lawaai, hoor. Waarom we hier zijn komen wonen?” Elske loopt met twee koppen verse koffie richting de rijk aangeklede zithoek en begint te vertellen. “We hebben altijd al gezegd dat we naar de binnenstad wilden. Vroeger hadden we het al over met onze vrienden: “Als we wat ouder worden, gaan we met zijn allen naar de stad”, zeiden we dan. Zo kunnen we elkaar een beetje in de gaten houden en hebben we alle gezelligheid dichtbij. Het bruist hier.”

Nooit meer de ladder op

Elske en Theo woonden op de Windmolenbroek, voordat ze een jaar geleden naar het centrum verhuisden. “We hadden een twee-onder-een-kapwoning”, vertelt Theo. “Het waren fijne jaren, maar we worden ouder. Sommige dingen werden een last. Denk aan onderhoud, de trap op en af en de tuin bijhouden.” Daar hoeft hij zich nu geen zorgen meer om te maken. Het gelijkvloerse appartement is toekomstbestendig. “Ik hoef nooit meer de ladder op”, zegt Theo tevreden.

Lees verder onder de foto >

Eethoek. Foto: indebuurt Almelo

Een bank voor kerst

Hoe hebben Elske en Theo hun nieuwe appartement ingevuld? “Daar maakten we ons het minst zorgen om”, zegt Elske. “We waren allebei gehandicapt tijdens de verhuizing.” Theo was geopereerd aan zijn oog en Elske had een enkelblessure. Winkelen werd daardoor wat ingewikkeld. “Alles waarmee we de woning konden vullen, ging mee. De rest zouden we bestellen.”

Ook werd er een nieuwe bank uitgekozen, helaas wel met een erg lange levertijd. “We trokken hier vorig jaar net voor kerst in. Toen nog zonder bank.” Kerst zonder bank, daar zaten ze niet op te wachten. “Onze dochter zei: “Ma, ik regel dat er een tijdelijke bank staat met kerst.” Wat voor één maakte niet uit, als ze maar iets hadden om op te zitten. “Alleen dat hij roodfluweel was, hadden we niet verwacht”, lacht Elske. “Gelukkig zitten we nu lekker op onze eigen bank.”

Lees verder onder de foto >

Bank in de woonkamer. Foto: indebuurt Almelo

Praktisch met printjes

Elske houdt van een strak en basic interieur. Ze wil er zo min mogelijk werk aan hebben. “Alles leuk en aardig, al die zwarte meubels die je tegenwoordig ziet. Maar dan ben je wel de hele dag aan het poetsen.” zegt ze met open mond. “Het moet vooral praktisch zijn en overal bij passen.”

Om het interieur aan te kleden, werkt Elske graag met kleur. “Dat brengt leven in huis.” Elske kijkt de kamer rond. Haar ogen blijven hangen bij het panterprint vloerkleed. “Ik ben dol op gekke printjes zoals je ziet.” Ze kiest alles uit op gevoel. Wel krijgt ze hulp via de televisie. “Ik kijk veel programma’s over home makeovers, waar ik inspiratie vandaan haal.”

Lees verder onder de foto >

Woonkamer. Foto: indebuurt Almelo

Snel tevreden

“Theo is het meestal met me eens”, zegt Elske. Theo knikt en vult zijn vrouw aan: “En zo niet, dan vechten we het altijd samen uit. Elske komt met ideeën en die vind ik leuk.” Een tevreden man dus. “Als ik maar mijn eigen plekje heb. Hier is dat de extra slaapkamer, waar mijn spullen staan.” Daar speelt Theo ook af en toe gitaar. “Maar ik vind het juist weer veel gezelliger als hij oefent in de woonkamer”, zegt Elske.

Trots op het uitzicht

Waar zijn Elske en Theo het meest trots op? “Toch wel op het uitzicht dat je hebt als je hier op de bank zit”, zegt Elske. “Hier zit ik het liefst. Vanuit hier kijk je de kamer in en als de jaloezieën open zijn, kijk je uit op de stad. ’s Winters is dat het allermooist, als alle kerstlichtjes hangen en het langzaam donker wordt. “

Ook puzzelen en lezen doet ze op dit favoriete plekje. Theo zit het liefst op de stoel voor het raam. “Op de bank zit ik te dicht op de televisie”, vindt hij. “In deze stoel heb ik contact met de televisie en met buiten. Want ik ben dol op de stad. We mogen van geluk spreken met zo’n plek.”

Lees verder onder de foto >

Uitzicht vanaf de bank in de woonkamer. Foto: indebuurt Almelo

Absolute no-go’s

“Er zijn een paar dingen die je bij ons in huis nooit zult zien”, zegt Elske vastberaden. Dat zijn absolute no-go’s. “Witte muren, trouwfoto’s en een groen plafond”, zegt ze schaterlachend. “In een vorig huis hebben we het plafond eens groen geverfd”, legt Theo uit. “Dat moet je niet doen, want het terugkrijgen naar wit is dan een wekenlange klus!”

“Trouwfoto’s ophangen aan de muur, dat is niks voor mij”, gaat Elske verder. “Dat is zo’n typisch opa- en oma-ding”, lacht ze. “Die foto’s liggen opgeborgen in de kast.” De muren rondom de keuken van Elske en Theo zijn beplakt met een gedurfde print. “Van panterprint moet je van houden en je moet het durven.”

Wil je meer zien van het huis van Elske en Theo? Bekijk hieronder de foto’s.

Lijkt het jou leuk ook om jouw woning in deze rubriek te komen? Mail ons dan op [email protected].

Meer binnenkijkers in Almelo:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Alicia en Cris: ‘In ons huis staat van elke cultuur wel iets’”

Binnenkijken bij Alicia en Cris: ‘In ons huis staat van elke cultuur wel iets’

Ga naar “Simone woont in het smalste huis van Almelo: ‘Mensen staan vaak stil voor mijn deur’”

Simone woont in het smalste huis van Almelo: ‘Mensen staan vaak stil voor mijn deur’

Ga naar “Binnenkijken bij Ria: ‘Als ik naar mijn olifantje kijk, word ik elke keer blij’”

Binnenkijken bij Ria: ‘Als ik naar mijn olifantje kijk, word ik elke keer blij’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5”

Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20”

Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle AH Goudse kaas in stukken van de zelfbediening* van € 3,12 voor € 1,56”

Alle AH Goudse kaas in stukken van de zelfbediening* van € 3,12 voor € 1,56

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Witte Reus wasmiddel vloeibaar, poeder en caps van € 134,97 voor € 35”

Witte Reus wasmiddel vloeibaar, poeder en caps van € 134,97 voor € 35

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “AH Witte druiven pitloos van € 2,79 voor € 1,99”

AH Witte druiven pitloos van € 2,79 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “HobNob”

HobNob

 • Schelfhorstpark
 • 1 juli 2023
HobNob in Almelo
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

 • Stadhuis Gemeente Almelo
 • Van 8 jul t/m 9 jul
Ga naar “Twentse Fiets4daagse”

Twentse Fiets4daagse

 • Theaterhotel Almelo
 • Van 15 aug t/m 18 aug
Ga naar “Koningsdag”

Koningsdag

 • 27 april 2023
Ga naar “Almelo op ’t Rabat”

Almelo op ’t Rabat

 • Van 16 sep t/m 17 sep
Almelo op 't Rabat 2020